پنل خورشیدی، شرط جدید برای ساختمانهای مرتفع
ریبس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با رد برخی اظهارت مبنی بر الزامی شدن بکارگیری از پنلهای خورشیدی در ساختمانهای پایتخت، گفت: این قانون در حال تدوین در شوراست و هنوز به تصویب نرسیده اما قرار است طی هفته آتی مصوب شود.
جهان صنعت نیوز، «در پی امضای تفاهم نامه بین توانیر و سازمان نظام مهندسی و ابلاغ دستورالعمل اجرایی به شرکتهای توزیع نیرو، نصب سامانههای خورشیدی بامی برای متقاضیان انشعاب برق تجاری و خانگی الزامی شده است».
طی روزهای اخیر، مهرداد صمدی معاون مهندسی شبکه توانیر خبر از نصب سامانههای خورشیدی بامی در پی تفاهم نامه توانیر با سازمان نظام مهندسی ساختمان در اواسط امسال خبر داده و گفته است که شیوه نامه اجرایی آن از سوی سازمان نظام مهندسی اعلام و دستورالعمل اجرایی به شرکتهای توزیع برق ابلاغ شده است.
مهدی عباسی روز جمعه اظهار کرد: در حال حاضر کمیسیون شهرسازی شورا در حال تدوین قانونی برای ساختمانهای بیش از ۵ طبقه است تا بتوانند برای تامین انرژی از پنل خورشیدی استفاده کنند، این قانون قرار است در جلسه آینده مصوب شود.
وی اظهار کرد: بر اساس این قانون شهروندان میتواند به مدیریت مصرف انرژی کمک کنند و تا از مصرف سوختهای ناپاک فسیلی در شهرها و بویژه پایتخت جلوگیری شود.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه پنلهای خورشیدی به عنوان یک منبع انرژی تجدیدپذیر در بسیاری از شهرهای کشور قابلیت استفاده دارند، افزود: این پنلها میتوانند بخشی از انرژی ساختمانها را تامین کنند و با توجه به دانش فنی و مواد اولیه موجود در کشور، توسعه این فناوری براحتی امکانپذیر است.
وی با بیان اینکه استفاده از پنلهای خورشیدی در بسیاری از شهرهای کشور که فاقد ساختمانهای بلند هستند میسر است، ادامه داد: این شهرها میتوانند براحتی با استفاده از پنل خورشیدی از انرژی بهرهبرداری کنند.
عباسی با تاکید بر اینکه برای تحقق این هدف، نیازمند قانون بالادستی است که مستلزم همکاری در شوراهای اسلامی شهر، مشارکت وزارت نیرو و بخش صنعت، و فرهنگسازی در جامعه است، گفت: این اقدامات میتواند به مردم کمک کنند تا به سمت انرژیهای پاک و تجدیدپذیر حرکت کنند و اینگونه بتوانیم امنیت پایدار در حوزه انرژی را تامین کنیم.
به گفته عباسی؛ استفاده از پنلهای خورشیدی میتواند آسیب پذیری شهرها را در برابر بلایای طبیعی و مسایل نظامی کاهش دهد و از نظر اقتصادی بصرفه باشد.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این سوال که چرا وقتی در بحث انرژی؛ کشور ثروتمندی بشمار میآییم که باید از پنلهای خورشیدی استفاده کنیم؟ افزود: در حال حاضر شدت مصرف انرژی در کشور ما چند برابر میانگین جهانی است که باید آن را کنترل کرد و به آیندگان ببخشیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شورا پیشنهاد طرحهای تشویقی را برای شهروندان در دستور کار دارد؟ یا خیر، یادآور شد: در حال پیشبینی تخفیف عوارض برای تشویق شهروندان برای استفاده از پنلهای خورشیدی هستیم.
با الزامی شدن نصب سامانه های خورشیدی بامی در ساختمانها، پایتخت نشینان میتوانند مطابق دستورالعمل فنی برای نصب این سامانهها از سوی ساتبا که مختص مشترکان محدود به ۲ برابر ظرفیت انتخاب تا سقف ۲۰۰ کیلووات عنوان شده اقدام کنند.
بر همین اساس ساختمانهای تجاری و خانگی باید پنلهای بامی را نصب و به شبکه توزیع متصل کنند و در قالب انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق با وزارت نیرو از مزایا و منافع اقتصادی قابل توجه و مستمر آن بهرهمند شوند.
این دستورالعمل همه ساختمانهای تجاری و خانگی دارای ۴ طبقه و بیشتر یا با مجموع زیربنای طبقات بیش از هزار مترمربع، که متقاضی انشعاب برق هستند را ملزم به نصب پنلهای خورشیدی روی پشت بام یا محوطه و پارکینگ میسازد و حداقل توان نامی سامانه ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ کیلو وات در نظر گرفته شده است.
منبع: ایرنا
نفت و پتروشیمیلینک کوتاه :
سیدمحمد میرمهدی:
اگر بالای هرواحد مسکونی یک نیروگاه ۵ کیلووات بالای مساجد، مدارس ،ادارات ، اپارتمانها یک نیروگاه ۲۰ کیلووات ودر مزارع وکارخانه ها نیروگاه خورشیدی از ۲۰۰ کیلووات تا ۳مگاوات نصب میشد نیاز به احداث نیروگاه های بزرگ نبود
سرمایه گذاری برای دولت نبود هزینه نگهداری برای دولت نبود درمصرف اب صرفه جویی میشد الودگی هوا نداشتیم پدافند غیر عامل باپراکندگی نیروگاه داشتیم هدررفت انرژی درکارخانه ها وشبکه انتقال نداشتیم تحریم نداشتیم گرفتار نبودیم بافروش برق تولید شده با قرار داد تضمینی به وزارت نیرو درامد پایدار برای واحدهای مسکونی و مراکز غیردولتی داشتیم والان قطب انرژی منطقه بودیم
وباتکنولوژی روز تولید برق داشتیم
وباصادرات برق حرف اول را میزدیم و میتوانستیم به همه کشورها حتی اروپا برق صادر کنیم
برای احداث مزرعه تخریب محیط زیست خواهیم داشت ولی احداث روی بامهااز محیط زیست تخریب شده توسط ساختمانها استفاده بهینه خواهدشد مضافا براینکه با احداث مزرعه نیاز به احداث شبکه میباشد که ۲۰درصد انرژی تولید شده درشبکه مستهلک میشود ولی انرژی تولید شده روی بامها بدون هدر رفت به شبکه شهری منتقل میشود