xtrim
DBA

زمین‌های کشاورزی و نهضت ملی مسکن؛ دولت شهرک‌سازی را جایگزین کرده است

۸۰۰ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند و دولت با تزریق منابع مالی به بانک‌ها قصد دارد مشکل تسهیلات این متقاضیان را تا پایان سال حل کند.

جهان صنعت نیوز، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، اعلام کرد که تاکنون ۸۰۰ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند، اما تنها ۳۷۰ هزار نفر به شبکه بانکی متصل شده‌اند. دولت برای تأمین منابع مالی این طرح، توافقاتی با بانک مرکزی انجام داده و بخشی از منابع بانکی برای پرداخت صورت‌وضعیت پیمانکاران تزریق شده است.

ثبت‌نام ۸۰۰ هزار متقاضی در نهضت ملی مسکن؛ دولت به دنبال حل مشکل تسهیلات بانکی

وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که تاکنون ۸۰۰ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند و دولت با تأمین منابع مالی از بانک مرکزی قصد دارد مشکل تسهیلات این متقاضیان را تا پایان سال حل کند.

پیشرفت نهضت ملی مسکن و چالش‌های پیش‌رو

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به وضعیت طرح نهضت ملی مسکن اظهار کرد: ۸۰۰ هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند، اما تاکنون تنها ۳۷۰ هزار نفر به شبکه بانکی متصل شده‌اند. دولت تلاش دارد که سایر متقاضیان را نیز به بانک‌ها متصل کند و روند پرداخت تسهیلات را تسریع بخشد.

وی افزود: یکی از مشکلات اصلی این طرح، عدم پرداخت صورت‌وضعیت پیمانکاران بوده که اکنون با تأمین منابع مالی، گام‌های مهمی در این زمینه برداشته شده است. همچنین، در هفته جاری بخش قابل‌توجهی از منابع بانکی به این پروژه تزریق شده و این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

سهمیه‌بندی بانک‌ها و نقش نمایندگان مجلس

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به ابلاغیه رئیس بانک مرکزی درباره سهمیه‌بندی بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات مسکن گفت: نمایندگان مجلس می‌توانند با حمایت از این طرح، فرآیند تخصیص منابع بانکی را تسریع کنند. وی همچنین تأکید کرد که تخصیص زمین برای ساخت مسکن حمایتی باید طبق اصل ۳۱ قانون اساسی و با اولویت‌دهی به دهک‌های کم‌درآمد انجام شود.

چالش‌های ساخت‌وساز در اراضی کشاورزی

فرزانه صادق با اشاره به مشکلات تخصیص زمین برای ساخت مسکن گفت: بخش زیادی از زمین‌های موجود، اراضی کشاورزی هستند و طبق قانون، ساخت‌وساز در زمین‌های درجه یک و دو ممنوع است. این در حالی است که ۷۰ درصد کشت گندم در زمین‌های درجه ۳ به بالا انجام می‌شود و همین موضوع، توسعه نهضت ملی مسکن را در برخی مناطق دشوار کرده است. به گفته وی، در مناطقی مانند مرودشت، به جای تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی، سیاست شهرک‌سازی در پیش گرفته شده است.

افزایش بودجه وزارت راه و شهرسازی در سال آینده

وزیر راه و شهرسازی همچنین از افزایش ۳۸ درصدی بودجه این وزارتخانه در سال ۱۴۰۴ خبر داد و اظهار داشت: با این افزایش بودجه، پروژه‌های زیربنایی با اولویت‌بندی دقیق‌تری اجرا خواهند شد. وی از نمایندگان مجلس خواست در تخصیص بودجه و تعیین اولویت پروژه‌ها با وزارت راه و شهرسازی همکاری کنند.

تمرکز بر حمل‌ونقل و زیربناها

فرزانه صادق همچنین به برنامه‌های دولت برای بهبود حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی اشاره کرد و گفت که عدالت در توزیع زیرساخت‌های حمل‌ونقل یکی از اولویت‌های اصلی دولت است. به همین منظور، کارگروه ویژه اقتصادی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در این حوزه تشکیل شده است.

جمع‌بندی

دولت برای پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن، پرداخت تسهیلات معوق را در اولویت قرار داده و تاکنون ۸۰۰ هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند. با افزایش ۳۸ درصدی بودجه وزارت راه و شهرسازی و همکاری با بانک مرکزی، انتظار می‌رود مشکلات تأمین مالی این پروژه تا پایان سال برطرف شود. همچنین، با توجه به محدودیت‌های زمین در برخی مناطق، سیاست شهرک‌سازی جایگزین تغییر کاربری اراضی کشاورزی شده است.

مسکن
شناسه : 489780
لینک کوتاه :

۲ دیدگاه

  1. باسلام واحترام اولین فکر وعمل دولت رفاق حمایت از متقاضیان مسکن که از هیچ در گاهی حامی وحمایت ندارن وخانه اولی وفاقد زمین ومسکن هستن وبه حمایت مسکن حمایتی نیاز مند واقعی هستن وهیچ خانه یا زمین یا در امدی غیر از حقوق حد اقلی واین همه مشکلات معیشتی و بی خانه وسر پناه هستن ودولت اولین افدام رفاق نجات مستا جرانی است که تا به حال هیچ حمایتی ندارن ونیاز مند خانه وسر پناه حمایتی هستن وو مسعولان محترم باید در تین مورد اقدام رفاق کنند .

  2. اینم مثل بقیه طرح ها یک مشت از خودشون پیمانکاران دزد مردم هم هیچ راست میکید بیاید کسانیکه میخوان برگردن به روستاها وساکن بشند زمین ووام بدید شهرها خالی میشه قوانین هم بزارید برگشتن اون خانه گرفته میشه به دیگری واگذار میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *