بهمن سرد خودرو، در روزهای داغ طلا و دلار
بازار خودرو هفته گذشته را در حالی به پایان رساند که برخلاف بازار طلا و دلار، نوسانات قیمتی محدودی را تجربه کرد.
جهان صنعت نیوز، بازار خودرو هفته گذشته را در حالتی رکودی به پایان رساند. برخلاف نوسانات شدید در بازارهای موازی نظیر طلا و دلار، بازار خودرو تغییرات قیمتی قابل توجهی را تجربه نکرد. کارشناسان بر این باورند که یکی از دلایل این رکود، جذابیت بالاتر بازار طلا و دلار نسبت به خودرو در چند وقت اخیر است. نوسانات قیمتی و قدرت نقدشوندگی بالاتر طلا و دلار از جمله این دلایل است. از طرف دیگر رکود چندماهه بازار خودرو، تغیرات چند باره در مصوبات و آیین نامههای مربوط به واردات و حواشی مربوط به خصوصی سازی شرکتهای خودرویی از جمله دلایلی است که معاملهگران را نسبت به سرمایهگذاری در بازار خودرو مردد کرده است. معاملهگران نسبت به کارآمد بودن این تصمیمات نامطمئناند و به همین دلیل رغبت زیادی به سرمایه گذاری در این بازار ندارند.
مسیر خودرو در هفته گذشته
اوایل هفته گذشته، اخباری مرتبط با زمان عرضه خودروهای وارداتی منتشر شد. این مسئله تا حد زیادی معاملهگران را وارد فاز انتظاری در بازار کرد. سرمایهگذاران و متقاضیان خودرو به امید تسهیل فرایند واردات خودروهای خارجی با کیفیت، نسبت به خرید و فروش خودروهای داخلی در بازار مردد شدند و همین امر کاهش حجم معاملات را در پی داشت. درواقع، بازار همچنان تحت تأثیر عدم تعیین تکلیف خودروهای وارداتی قرار دارد و همین امر رغبت سرمایهگذاران را برای فعالیت در این بازار پایین آورده است.
مضاف بر این، طرحهای پیشفروش سایپا و ایرانخودرو که با افزایش قیمت کارخانهای محصولات همراه بود، به کاهش انگیزههای سوداگرانه و افزایش عرضه خودرو به بازار منجر شد. با کم شدن فاصله قیمت بازاری و کارخانهای محصولات، انگیزههای سوداگرانه برای کسب سود در بازار کاهش پیدا کرده و از طرف دیگر افزایش عرضه نیز متقاضیان حقیقی خودرو را مجاب کرده تا به جای بازار رو به خودروهای ثبت نامی بیاورند. این اتفاقات در کنار هم بازار خودرو را از تب و تاب انداخت.
در اواسط هفته، انتشار اخبار سیاسی، از جمله سفر بنیامین نتانیاهو به آمریکا و تهدید ترامپ به افزایش فشار تحریمها، بازارهای موازی را تحت تأثیر قرار داد. کارشناسان معتقدند پیش بینی پذیر بالاتر بازار طلا و دلار نسبت به سیگنالهایی از این دست باعث سرریز سرمایهها از بازار خودرو به طلا و دلار شده و کاهش قیمت محصولات را در پی داشته است. به طوری که اغلب محصولات خودرو سازان داخلی در اواسط هفته با کاهش ۵ تا ۱۰ میلیونی مواجه شدند.
نااطمینانی موجود در بازار و سردرگمی معاملهگران در پایان هفته با انتشار خبرهایی پیرامون خصوصیسازی ایرانخودرو و اصلاح آییننامه واردات خودرو افزایش یافت. این مسئله عاملی شد تا در روزهای پایانی هفته نیز تغییرات قابل توجهی در بازار اتفاق نیفتد و همچنان شرایط رکودی ادامه یابد.
ایرانخودرو: رانا پلاس برنده رالی قیمت!
بررسی قیمت محصولات ایرانخودرو نشان میدهد که سه مدل خودروی پژو ۲۰۷، رانا پلاس و دنا پلاس نسبت به ابتدای هفته تغییرات قیمتی را تجربه کردند. از میان این خودروها، رانا پلاس با بیشترین تغییر قیمتی مواجه شد و با افزایش ۱۰ میلیون تومانی (۱.۵ درصد) به ۶۹۰ میلیون تومان رسید. در مقابل، پژو ۲۰۷ دندهای و دنا پلاس توربو هر کدام کاهش ۵ میلیون تومانی (۰.۵ درصد) داشتند و به ترتیب به قیمتهای ۸۱۵ و ۹۹۵ میلیون تومان رسیدند. سایر محصولات ایرانخودرو همچنان بدون تغییر باقی ماندند.
سایپا: خودروی میلیاردی در مسیر سقوط
در بخش سایپا، شاهین پلاس اتوماتیک با کاهش ۲۰ میلیون تومانی (۱.۶ درصد) به ۱۲۲۰ میلیون تومان رسید و به عنوان پیشتاز تغییرات قیمتی در محصولات سایپا شناخته شد. همچنین کوییک LGX دندهای و ساینا S دندهای هر یک با کاهش ۵ میلیون تومانی به ۴۷۵ و ۴۸۰ میلیون تومان رسیدند. در عین حال، شاهین G اتوماتیک با افزایش ۱۰ میلیون تومانی (۱.۱ درصد) به ۹۱۵ میلیون تومان رسید.
بازار در انتظار سیگنال!
آنچه از شرایط پیش آمده برداشت میشود این است که سیگنالهای مثبتی در حوزه واردات خودرو و اجرایی شدن این تصمیمات میتواند فضای پیشروی سرمایهگذاران در بازار خودرو را روشنتر کرده و نرخ معاملات را افزایش دهد. علاوه بر این، در صورتی که تصمیمات حکومتی و شرایط بینالمللی به گونهای پیش برود که بازار طلا و دلار به ثبات نسبی برسد، احتمالاً جذابیت بازار خودرو برای سرمایهگذاری بیشتر شده و رکود در این بازار تا حدی تعدیل خواهد شد.
اخبار برگزیدهخودرولینک کوتاه :