xtrim

دستگاه مشترک آمریکا و روسیه برای دفاع از زمین

جهان صنعت نیوز: متخصصان دانشگاه ملی تحقیقاتی سامارا همراه با همکاران خود از شعبه موسسه فیزیک لبدوف آکادمی علوم روسیه و متخصصان دانشگاه «ایموری» آمریکا یک دستگاه جدید لیزری را ساخته‌اند که قادر خواهد بود در مقابل حمله سنگ‌های آسمانی از زمین دفاع کند.

آن طور که خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گزارش کرده است، «درآینده براساس دستگاه‌های لیزری از این نوع می توان سیستم جهانی پدافند شهاب‌سنگی را ایجاد کرد. افزون بر آن، می توان به منبع نیرومند و کوچک تابش منسجم جهت استفاده در صنعت دست یافت.»

گفته شده است که در دستگاه لیزری محققان سامارا برای پمپاژ از اشعه لیزر دیود استفاده شده است.

opal

در محفظه تخلیه، اتم های گازهای بی اثر (نئون ، آرگون ، کریپتون ، زنون) با کمک فشار آتمسفری و با ایجاد تخلیه الکتریکی به حالت پراکنده در پلاسما تبدیل می شوند.

در چنین محیط گازی، جریان لیزری بمراتب قوی تر و مرغوب‌تر خواهد بود تا در لیزرهای نیمه‌هادی ترکیب پیشنهادی فناوری‌ها، ساخت لیزر کامپکت را ممکن می سازد که قادر به تابش مداوم با توان حداکثر تا چندین مگاوات باشد.

به دلیل آن که تابش لیزری از این نوع عملا در جو جذب نمی شود از آن‌ها می توان برای برقراری ارتباط در فاصله دور و حتی برای انتقال انرژی استفاده کرد.

لیزر ساخت دانشمندان سامارا پنجمین دستگاه از این نوع در جهان است. چهار دستگاه لیزری دیگر از این نوع در مراکز مختلف علمی آمریکا قرار دارند.

گفتنی است که شهاب‌سنگ  یا Meteorite قطعهٔ جامدی از بقایای جامانده از جرم‌هایی مانند یک دنباله‌دار، سیارک یا شهاب‌واره است که در اصل در فضای بیرونی شکل گرفته و توانسته پس از گذر از جو و تحمّل تأثیر آن، بر روی سطح زمین یا یک سیارهٔ دیگر انتقال یابد.

هنگامی که جرمی به جو وارد می‌شود، عوامل گوناگونی مانند اصطکاک، فشار و تعامل شیمیایی با گازهای اتمسفری، باعث گرم شدن جرم و انتشار آن انرژی می‌شوند.

این جرم سپس به یک شهاب‌واره تبدیل می‌شود و برای زمان کوتاهی یک آذرگوی را تشکیل می‌دهد که همچنین به عنوان یک شهاب ثاقب یا ستارهٔ در حال سقوط دیده و شناخته می‌شود؛ اخترشناسان نمونه‌های درخشان این پدیده را آذرگوی می‌نامند.

در یکی از تازه ترین مواد سقوط یک شهاب سنگ در شمال روسیه که سال گذشته رخ داد برای مدتی در باره امنیت ساکنان کره زمین خبرساز شد.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهدانش و فناوری
شناسه : 50611
لینک کوتاه :