xtrim

پیش‌بینی جدید بانک جهانی: طلا پادشاه بلامنازع بازار در ۲۰۲۵

بانک جهانی در چشم‌انداز جدید خود، طلا را برنده بازار کالاها در سال ۲۰۲۵ معرفی کرد و پیش‌بینی کرد قیمت آن در سطح بالایی باقی بماند.

جهان صنعت نیوز، در گزارشی که به‌تازگی از سوی بانک جهانی منتشر شده، این نهاد بین‌المللی با اصلاح چشم‌انداز قبلی خود، اعلام کرد طلا در سال ۲۰۲۵ از دیگر فلزات گرانبها پیشی خواهد گرفت. بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا در سال جاری میلادی به طور میانگین به ۳۲۵۰ دلار خواهد رسید که نسبت به میانگین سال گذشته افزایش چشمگیر ۳۶ درصدی دارد. بانک جهانی همچنین پیش‌بینی کرده است قیمت طلا در سال ۲۰۲۶ به طور میانگین ۳۲۰۰ دلار باشد.

طلا همچنان پناهگاه امن سرمایه‌گذاران

تحلیلگران بانک جهانی تأکید دارند که تقاضای بالا برای طلا به‌عنوان دارایی امن در فضای پرتنش ژئوپلتیکی و ناپایداری بازارهای مالی ادامه خواهد یافت. در این گزارش آمده است: «اگر تنش‌های جهانی و بی‌ثباتی سیاست‌گذاری‌ها بیشتر شود، قیمت طلا ممکن است فراتر از پیش‌بینی‌های فعلی افزایش یابد». بانک جهانی همچنین اعلام کرده قیمت طلا تا پایان دوره پیش‌بینی شده، حدود ۱۵۵ درصد بالاتر از میانگین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ باقی خواهد ماند.

نقره؛ همچنان در مسیر رشد اما کمتر از طلا

درحالی‌که پیش‌تر انتظار می‌رفت نقره به دلیل تقاضای صنعتی از طلا پیشی بگیرد، بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشم‌اندازی ملایم‌تر برای این فلز سخن گفته است. طبق برآوردها، قیمت نقره در سال ۲۰۲۵ به ۳۳ دلار در هر اونس خواهد رسید که ۱۶.۷ درصد بیشتر از سال قبل است، و در سال ۲۰۲۶ با رشد ۳ درصدی به ۳۴ دلار خواهد رسید. عوامل حمایتی از قیمت نقره شامل رشد تقاضای صنعتی در حوزه‌هایی چون فناوری انرژی‌های نو و نیمه‌هادی‌هاست، اما موانعی مانند تعرفه‌های جدید ممکن است روند صعودی آن را محدود کند.

کاهش کلی در بازار کالاها؛ اما طلا و نقره مستثنا هستند

بانک جهانی پیش‌بینی کرده است که در سال ۲۰۲۵، قیمت کلی کالاها به دلیل کاهش رشد اقتصادی و کاهش تقاضا، حدود ۱۲ درصد افت خواهد داشت و این روند در سال ۲۰۲۶ با کاهش ۵ درصدی ادامه خواهد یافت. تحلیلگران معتقدند نفت نقش اصلی در افت شاخص کالاها خواهد داشت، اما طلا و نقره به دلیل جایگاه خاص خود، از این روند مستثنا هستند.

چشم‌انداز بهبود؛ در گرو کاهش تنش‌های تجاری

در پایان این گزارش آمده است که در صورت کاهش محدودیت‌های تجاری جهانی، چشم‌انداز رشد اقتصادی بهبود خواهد یافت و این امر می‌تواند به بازگشت رونق به بازار کالاها منجر شود.

اخبار برگزیدهطلا و ارز
شناسه : 507456
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *