صندوقهای جسور همچنان روی دور برد

در هفتهای که گذشت، صندوقهای ریسکپذیر با بیشترین بازدهی در صدر ایستادند و سرمایهگذاران صندوقهای طلا بار دیگر با تابلوی قرمز مواجه شدند.
گروه بورس- جهان صنعت نیوز: در هفتهای که گذشت، فضای بازار سرمایه بار دیگر نشان داد که چرخش نقدینگی و وقایع مربوط به نمادهای بزرگ چگونه میتواند معادلات صندوقهای مختلف را دگرگون کند. مرور عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری در هفته منتهی به ۲۵ اردیبهشت، از بازگشت توجه سرمایهگذاران به صنایع شاخصساز و در عین حال افت ادامهدار طلا، تصویری روشن ارائه میدهد.
صدرنشینی اهرمیها و شاخصیها
در حالی که بورس در هفته گذشته نیز نوسانی عمل کرد، صندوقهای شاخصی موفق شدند با ثبت بازدهی ۲.۳۱ درصدی، جایگاه نخست بازدهی هفتگی را از آن خود کنند.
صندوقهای اهرمی نیز عملکردی قابل توجه از خود نشان دادند. با ثبت بازدهی ۲.۱۳ درصدی، این دسته از صندوقها که همزمان با بازار سود و زیان میسازند، نشان دادند که در شرایط صعودی، پتانسیل بالایی برای رشد دارند. تمایل معاملهگران حرفهای به سرمایهگذاری در این صندوقها در شرایط صعودی بازار، همچنان پابرجاست و از سوی دیگر، شوک کاهش ضریب اعتباری نیز در فضای روانی بازار کاهش یافت و این صندوقها را به مدار صعود بازگرداند.
رشد متعادل صندوقهای سهامی و بخشی
صندوقهای سهامی نیز هفتهای مثبت را تجربه کردند و با بازدهی ۱.۸۱ درصدی در رتبه سوم قرار گرفتند. با وجود اینکه این صندوقها تنوع بیشتری در ترکیب دارایی دارند و الزاماً از شاخص کل تبعیت نمیکنند، اما باز هم از موج کلی صعود در بازار بینصیب نماندند.
یکی از نکات قابلتوجه این هفته، عملکرد صندوقهای بخشی بود که با بازدهی ۱.۳۹ درصدی، جایگاه میانه جدول را کسب کردند. یکی از اصلیترین دلایل این رشد، بازگشایی نماد خساپا و استقبال گسترده از آن بود. با بازگشت خساپا به تابلو و رشد قیمتی آن، صندوقهای بخشی که تمرکز ویژهای بر صنعت خودرو دارند، رشد قابل ملاحظهای را تجربه کردند.
از ریسکگریزها چه خبر؟
صندوقهای درآمد ثابت نیز در مسیر رشد آرام و پیوسته خود حرکت کردند و با ثبت بازدهی ۰.۵۶ درصدی، نشان دادند که مثل همیشه پناهگاه امنی برای سرمایهگذاران محتاط یا کوتاهمدت محسوب میشوند. در فضای بلاتکلیف برخی صنایع و نرخهای بهره بینبانکی، عملکرد مثبت بدون ریسک این صندوقها همچنان مورد توجه است.
ملک بی ملک
صندوقهای سرمایهگذاری در حوزه املاک و مستغلات با ثبت بازدهی ۰.۱۳ درصدی، ضعیفترین عملکرد را در بین صندوقهایی با بازدهی هفتگی مثبت از آن خود کردند. کمتحرکی بازار ملک، نبود معاملات بزرگ در پلتفرمهای معاملاتی و درجا زدن ارزش این صندوقها باعث شده تا بازدهیشان نسبت به دیگر صندوقها فاصله محسوسی داشته باشد.
طلاییهای بازنده
تنها گروهی که در هفته گذشته با بازدهی منفی مواجه شدند، صندوقهای مبتنی بر طلا بودند. با ثبت کاهش ۱.۳ درصدی، این صندوقها که بهشدت تابع قیمت جهانی طلا، نرخ دلار در بازار آزاد و اخبار مربوط به مذاکرات هستند، تحتتأثیر افت بهای اونس جهانی و انتشار اخبار دلگرمکننده از مذاکرات ، به عقبنشینی تن دادند. ادامه روند نزولی طلا و جذابتر شدن بازارهای سهام، نقش مهمی در کاهش تقاضا برای این ابزارهای مالی ایفا کرد.
همچنان ریسکپذیر
در مجموع، وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری در هفته گذشته نشاندهنده تمایل نسبی بازار به سمت ریسکپذیری بیشتر بود و رشد صندوقهای شاخصی، اهرمی و بخشی نیز گواه این ادعاست. با این حال، افت طلا و عملکرد کمرمق صندوقهای ملک، از بیمیلی سرمایهگذاران به داراییهای امنتر و تورمی در این مقطع زمانی حکایت میکند. باید دید در هفتههای پیشرو، بازار چگونه به تغییرات سیاسی، قیمتهای جهانی و نوسانات ارزی پاسخ خواهد داد.
اخبار برگزیدهبورسلینک کوتاه :