استقبال نهاد حقوق بشری از اقدام اروپا علیه اسرائیل

ایو گدی مدیر دفتر نهادهای اروپایی در سازمان عفو بینالملل با استقبال از تصمیم اتحادیه اروپا در بازنگری روابط خود با رژیم صهیونیستی این اقدام را گامی نخست اما فاجعهبارانه دیرهنگام توصیف کرد.
جهان صنعت نیوز، مدیر دفتر نهادهای اروپایی در سازمان عفو بینالملل در اظهاراتی گفت: رنج انسانی مردم فلسطین طی ۱۹ ماه گذشته غیرقابل توصیف است و (رژیم) اسرائیل همچنان در سایه مصونیت کامل از مجازات در حال ارتکاب نسلکشی در نوار غزه است.
گدی افزود: تعلل اتحادیه اروپا و حتی حمایت برخی از کشورهای عضو از رژیم اشغالگر، باعث شده مقامات اسرائیلی به صراحت از اهداف نسلکشی خود سخن بگویند.
وو با هشدار نسبت به اتلاف وقت که به قیمت جان انسانها تمام میشود، خواستار اقدامات فوری شد و گفت: اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن باید فوراً تجارت و سرمایهگذاریهایی را که به ارتکاب نسلکشی و سایر نقضهای فاحش حقوق بینالملل کمک میکنند، متوقف کنند.
گدی در پایان تأکید کرد که لازم است اتحادیه اروپا هرگونه تجارت با شهرکهای اسرائیلی را به حالت تعلیق درآورد و کشورهایی که به رژیم صهیونیستی سلاح صادر میکنند، فوراً این انتقالات را متوقف سازند.
موجی از انتقادات بینالمللی به ویژه از سوی کشورهای اروپایی، رژیم صهیونیستی را در انزوای روزافزون قرار داده است.
«ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه حملات به غزه را «نقض فاحش حقوق بینالملل» و «اهانت به کرامت انسانی» دانست و خواستار بازنگری در توافقنامه شراکت اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی شد.
وی از رویکرد کشورهایی همچون هلند و اسپانیا برای بررسی حقوقبشری این توافقنامه حمایت کرد.
پارلمان اسپانیا پیش تر با تصویب یک طرح غیرالزامآور از دولت این کشور خواست تا صادرات هرگونه تجهیزات نظامی به رژیم صهیونیستی را متوقف کند.
این طرح که از سوی ائتلاف چپگرای سومار، همراه با احزاب مخالف پودموس و چپ جمهوریخواه کاتالونیا (ERC) ارائه شد، با مخالفت حزب محافظهکار مردم (PP) و حزب راستگرای وکس (VOX) روبرو شد اما با ۱۷۶ رأی موافق در برابر ۱۷۱ رأی مخالف به تصویب رسید.
این طرح خواستار ممنوعیت صادرات تجهیزات نظامی از جمله کلاهخود، جلیقه ضدگلوله و سوخت با قابلیت استفاده نظامی به رژیم صهیونیستی و همچنین اصلاح قوانین تجارت خارجی برای جلوگیری از توافقهای نظامی با کشورهایی که به نسلکشی یا جنایت علیه بشریت متهم شدهاند، است.
در همین ارتباط ایون بلارا رهبر حزب پودموس، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی را «هیتلر زمانه ما» توصیف کرد و از کابینه اسپانیا خواست تا این هفته جلسه اضطراری تشکیل دهد و حکم رسمی ممنوعیت فروش سلاح به این رژیم را صادر کند.
همچنین ورونیکا مارتینز سخنگوی ائتلاف سومار نیز با اشاره به تصویب این طرح در پارلمان اسپانیا تأکید کرد که مادرید نمیتواند با رژیمی که مرتکب نسلکشی میشود، همکاری کند.
مارگاریتا روبلز وزیر دفاع اسپانیا پیش تر در نشست شورای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرده بود که اسپانیا از زمان آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، هیچگونه تجارت تسلیحاتی با تلآویو نداشته و فقط از رژیم صهیونیستی تجهیزات حفاظتی برای نیروهای امنیتی اسپانیا خریداری شده است.
به دنبال آن، انگلیس مذاکرات درباره توافق تجارت آزاد با رژیم اشغالگر را به حالت تعلیق درآورد و حتی سفیر این رژیم در لندن را احضار کرد.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت نیز در گزارشی نوشت که مقامات وزارت خارجه رژیم صهیونیستی از یک «سونامی انزوای جهانی» سخن میگویند و تاکید دارند که این رژیم در بدترین وضعیت بینالمللی تاریخ خود قرار دارد.
منبع: ایرنا
سیاسیلینک کوتاه :