xtrim

تأثیر قطعی برق و گاز بر بازار سیمان مشهود شد

انجمن صنعت سیمان اعلام کرد: از ابتدای امسال نه تنها برق صنایع سیمان قطع شده است بلکه گاز بسیاری از مناطق هم قطع شده است.

جهان صنعت نیوز، از نیمه دوم سال صنعت سیمان برق ندارد و از اول اردیبهشت گاز ندارد. علی اکبر الوندیان گفت: در سال ۱۴۰۴ برخلاف پیش‌بینی‌های صنعتگران محدودیت‌های انرژی از همان آغاز سال شروع شد. ما  از ۱۵ فروردین با قطعی برق و از یکم اردیبهشت با قطعی گاز در چند استان مواجه شدیم. هم‌اکنون کارخانه‌ها در پنج استان به‌طور کامل گاز ندارند و با سوخت مازوت فعالیت می‌کنند.

او هشدار داد که اگر این روند ناپایدار ادامه پیدا کند برنامه‌ریزی تولید و صادرات دچار مشکل خواهد شد. 

به گفته این عضو انجمن صنعت سیمان ایران در سال گذشته ۷۲ میلیون تن تولید داشته که از این میزان ۱۳ میلیون تن به کشورهای مختلف صادر شده است. او  افزود هدف ما در سال ۱۴۰۴ حفظ تولید در سطح ۶۵ تا ۶۶ میلیون تن برای مصرف داخلی است مشروط بر اینکه برق به‌صورت پایدار تأمین شود.

تهدید بازارهای خارجی

الوندیان تأکید کرد امیدواریم توافق وزارت نیرو و صمت پایدار بماند و دوباره با تصمیمات ناگهانی مواجه نشویم. او با اشاره به اینکه کارخانه‌های سیمان کشور در نزدیکی مرزها احداث شده‌اند صادرات دارند  افزود به‌دلیل هزینه بالای حمل‌ونقل امکان جابه‌جایی سیمان از مناطق مرکزی به مرزها و بالعکس به دبلی هزینه بالای حمل وجود ندارد. بنابراین اگر برق در مناطقی که واحدهای صادراتی فعال‌اند قطع شود بازارهای خارجی تهدید خواهند شد.

الوندیان به اکوایران توضیح داد: پس از قطعی برق در ۲۴ اردیبهشت ماه ، انجمن صنفی صنعت سیمان بلافاصله موضوع را از طریق وزارت نیرو و وزارت صمت پیگیری کرد و از  متولیان حوزه درخواست کردیم که محدودیت‌های برق برای کارخانه‌های سیمان حذف شود یا حداقل مدیریت‌ شود تا صنعت متوقف نشود. این پیگیری‌ها در نهایت به توافقی  میان وزارت صمت و وزارت نیرو در هفته گذشته انجامید که برق مورد نیاز صنایع سیمان تامین شود.

او توضیح داد: قطع تولید در هفته گذشته بلافاصله اثر خود را در بازار نشان داد و کمبود سیمان  باعث تنش قیمت تغییری در بازار شد . به گفته او  تفاوت قیمت کف بازار با قیمت فروش کارخانه ها در بورس کالا  به دلیل کمبود سیمان در بازار زیاد شد .  

اکوایران

صنعت و معدن
شناسه : 512375
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *