xtrim

هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با عنوان «وام فوری»

جانشین رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا با هشدار نسبت به افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی تحت عنوان «وام فوری»، گفت: این روزها فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به بستری برای سوءاستفاده کلاهبرداران سایبری از مردم با وعده «اعطای وام فوری، کم‌بهره و بدون نیاز به ضامن یا چک» تبدیل شده‌ که کاملا بی اساس و دروغ است.

جهان صنعت نیوز، سردار حسین امیرلی روز شنبه با اعلام این مطلب، افزود: در این خصوص، متقاضیان وام‌های آنلاین موظف به ارائه مشخصات هویتی و بانکی خود شامل تصویر کارت ملی، شناسنامه و شماره حساب می‌شوند که امکان سوءاستفاده از این مدارک وجود دارد، اما روش اصلی این افراد برای کلاهبرداری، دریافت تدریجی مبالغی از فرد متقاضی با عناوین هزینه تشکیل پرونده، کارمزد، تأییدیه امضا، ارسال رسید، وجه ضمانت اولیه، حق بیمه و مالیات است.

وی با بیان اینکه به طور معمول این روند با دریافت مبالغ کم آغاز و به تدریج افزایش پیدا می‌کند، تصریح کرد: مجرمان پس از دریافت مقدار قابل توجهی وجه نقد(چند میلیون تومان) از فرد متقاضی، ارتباط خود با متقاضی را قطع و تماس های وی نیز هیچ پاسخی نمی دهند و یا حتی در مواردی، رسیدهای جعلی بازپرداخت(بازگشت) وجه را برای فریب افراد ارسال می‌کنند.

جانشین رییس پلیس فتا فراجا با تأکید بر اینکه این اقدام کوچک‌ترین ارتباطی با شبکه بانکی کشور ندارند و صرفاً کلاهبرداری است، اظهار کرد: هرگز فریب تبلیغات پرداخت وام‌های فوری و بدون ضامن در شبکه‌های اجتماعی و یا کانال‌های تلگرامی را نخورید چراکه این ترفند با وعده‌های غیرواقعی و شرایطی ظاهراً آسان برای فریب افراد و شکار طعمه مطرح و هدف اصلی آن‌ نیز سوءاستفاده از مشکلات و نیازهای مالی افراد است.

نصب بدافزارها

سردار امیرلی افزود: در برخی موارد، کلاهبرداران از متقاضیان می‌خواهند اپلیکیشن‌هایی را نصب در گوشی خود کنند که احتمال دارد این برنامه‌ها نیز بدافزاری برای سرقت اطلاعات شخصی و مالی باشند و تمام داده‌های ذخیره‌ شده در تلفن‌ همراه و یا رایانه شخص را سرقت کنند.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از این کانال‌ها و صفحات مجازی تبلیغ‌ وام، تصاویر و نماهنگ‌های(کلیپ‌) جعلی و ساختگی مبنی بر اعلام نظر و رضایت مشتریان را منتشر می‌کنند و بعضاً از متقاضیان می خواهند پیش از دریافت وام، رضایت خود را از طریق ضبط یک ویدئو کوتاه اعلام و ارسال کند که این نیز با هدف فریب متقاضی، پیشگیری از شکایت و جلب اعتماد دیگر قربانیان برای سوءاستفاده انجام می‌شود.

جانشین رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا گفت: برای دریافت وام باید به بانک‌ها و مؤسسات مالی معتبر و دارای مجوز مراجعه کرد و اعتماد به تبلیغات غیررسمی در فضای مجازی، به طور طبیعی می‌تواند منجر به سرقت اطلاعات و خسارت مالی شود.

سردار امیرلی از عموم شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تبلیغ مشکوک یا دریافت پیامک مبنی بر پرداخت وام فوری، مراتب را از طریق شماره ۰۹۶۳۸۰ (مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا) یا نشانی اینترنتی www.fata.gov.ir گزارش کنند.

ایرنا

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 512556
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *