هشدار تب کریمه: گوشت قربانی را ۲۴ ساعت نخورید

وزارت بهداشت با هشدار درباره خطر تب کریمه کنگو در عید قربان، توصیه کرد که گوشت دام تا ۲۴ ساعت پس از ذبح مصرف نشود.
جهان صنعت نیوز، با نزدیک شدن به عید سعید قربان، وزارت بهداشت نسبت به خطرات بهداشتی ذبح غیراصولی دام هشدار داده و نکات مهمی را برای پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام منتشر کرده است.
ذبح غیربهداشتی؛ عاملی برای گسترش تب کریمه کنگو
محمد زینلی، رئیس اداره بیماریهای زئونوز وزارت بهداشت، در گفتوگویی با خبرگزاری تسنیم تأکید کرد که خرید و ذبح دام فقط باید از طریق مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد. او هشدار داد که ذبح دام در محیطهای خانگی و فاقد استانداردهای بهداشتی، میتواند منجر به انتقال بیماری خطرناک «تب خونریزیدهنده کریمه کنگو» شود.
این بیماری ویروسی بومی در ایران بوده و از طریق کنهای به نام هیالوما به دام منتقل میشود. دام آلوده ممکن است هیچ نشانه ظاهری نداشته باشد، اما در حین ذبح، خون و ترشحات آن میتواند به انسان سرایت کند—بهویژه از طریق مخاط چشم، دهان یا زخمهای پوستی.
توصیههای ایمنی: تجهیزات حفاظتی و مراکز مجاز
زینلی با تأکید بر لزوم رعایت اصول ایمنی، تصریح کرد: افرادی که با گوشت تازه در تماس هستند، از جمله قصابها و زنان خانهدار، باید از تجهیزات حفاظت فردی نظیر ماسک، دستکش، عینک و روپوش استفاده کنند. او هشدار داد که موارد زیادی از ابتلا به تب کریمه کنگو در خانهدارانی گزارش شده که بدون دستکش اقدام به تکهتکه کردن گوشت کردهاند.
گوشت تازه را فوراً نخورید؛ ۲۴ ساعت صبر کنید
یکی از مهمترین توصیههای بهداشتی، مربوط به زمان مصرف گوشت تازه است. طبق اظهارات زینلی، گوشت تازه دام نباید بلافاصله پس از ذبح مصرف شود. این گوشت باید دستکم ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا مراحل «جمود نعشی» طی شود، pH گوشت افت کرده و اسیدی شود، و ویروسهای احتمالی نابود شوند. پس از گذشت این مدت، گوشت برای مصرف بیخطر خواهد بود.
کشاورزیلینک کوتاه :