آسیب ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در حملات

رئیس جمعیت هلال احمر با اعلام اینکه حدود ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در جنگ ۱۲ روزه دچار آسیب شد، در عین حال گفت که حتی یک بیمار پشت در بیمارستان یا اتاق عمل نماند و امدادگران نیز در همه عملیاتهای فراخوان شده، حضور سریع و موثری داشتند.
جهان صنعت نیوز، پیرحسین کولیوند در یکصد و شصت و هشتمین جلسه شورای عالی جمعیت هلالاحمر اظهار کرد: رژیم منحوس اسرائیل، در این جنگ جنایت بزرگی انجام داد و ما عاشورا را به چشم دیدیم اما تمام اعضای هلالاحمر، با روحیه بالا، فداکارانه و شهادت گونه برای خدمت به مردم به میدان آمدند.
کولیوند با بیان اینکه در طول جنگ ۱۲ روزه، از آموزش تخصصی و آموزش همگانی مردم نیز غفلت نکردیم، تاکید کرد: در تعامل با نهادهای بینالمللی از جمله فدراسیون، کمیته و اعضای نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر جهت مطالبهگری حقوق مردم بیگناه، غیرنظامیان و امدادگرانمان، بینظیر عمل کردیم.
رئیس جمعیت هلالاحمر ادامه داد: طرح خادم در دوره جنگ ۱۲ روزه در ۸ محور آموزش و توانمندسازی، محور اوقات فراغت و نشاط اجتماعی، محور تاب آوری اجتماعی و مدیریت بحران، محور معیشت، اشتغال و اقتصاد محله محور، محور سلامت جسمی، روانی و بهداشت محله، محور توسعه اجتماعی و فرهنگی محلهمحور، همدلی و حمایت اجتماعی و کمکهای مومنانه و محور مشارکت و حکمرانی محلی با هماهنگی با ریاست جمهوری و مبتنی بر مشارکت و همکاری معتمدین و خیرین محلی و برای کمک به مردم آغاز به کار کرد و پس از جنگ نیز برای جلب مشارکت خیرین در راستای کمک به آسیب دیدگان از جنگ، طرح داوطلبانه و بشردوستانه خانهات آباد را در دست اجرا داریم.
ارتقای آمادگی هلالاحمر در جنگ ۱۲ روزه
میثم افشار دبیرکل جمعیت هلالاحمر نیز در این جلسه با اشاره به برنامهریزی و آمادگیهای قبلی هلالاحمر برای مواجهه با انواع حوادث گفت: از سالهای قبل، تیمهای واکنش سریع، ساماندهی و ۷۰ هزار امدادگر آموزش دیده و متخصص آماده ورود به صحنه حوادث شده بودند.
وی ادامه داد: برنامه پاسخ هلالاحمر در سال گذشته طراحی و سهم و نقش هر استان در این برنامه مشخص شده بود. سال گذشته هزار دستگاه به لجستیک هلالاحمر نیز اضافه شده بود و این در جنگ ۱۲ روزه کمک زیادی کرد همچنین ذخیره راهبردی از آبانماه گذشته افزایش یافت و به خط استاندارد رسید. بیش از ۷ هزار خانه هلال هم در راستای حرکت به سمت جامعه توانمند، به ما کمک کرد.
افشار اظهار کرد: با شروع جنگ، به فاصله کوتاهی اتاق عملیات هلالاحمر تشکیل و حدود ۲۹۰ ساعت کار در این اتاق انجام شد.
بیش از نیمی از شهدا در تهران بودند
وی با بیان اینکه برخی نقاط در تهران و سایر استانها، بارها مورد تهاجم و هدف دشمن قرار گرفتند، افزود: بیش از ۵۰ درصد حوادث و بیش از نیمی از شهدا در تهران بودند اما با برنامهریزی انجام شده، کمتر از ۱۵ درصد از توان هلال احمر را در این جنگ استفاده کردیم اما سریعتر از همه دستگاههای امدادی به صحنه حادثه می رسیدیم چرا که نیروهای تازه نفس در تهران توزیع شده بود و در ۵ قرارگاه فعالیت داشتیم.
دبیرکل جمعیت هلالاحمر با اشاره به فعالیت سامانه ۴۰۳۰ در این جنگ افزود: سامانه مشاوره تلفنی ۴۰۳۰ که در موضوع کرونا سابقه خوبی داشت، مجدد در این جنگ فعال و حدود ۱۰۰ هزار تماس با آن برقرار شد که این اقدام هلال احمر در کاهش اضطراب، ترس و افزایش تاب آوری موثر بود.
افشار در ادامه با اشاره به تعاملات و اقدامات بینالمللی این جمعیت در جنگ گفت: زحمات حوزه بین الملل هلال احمر به سمت مطالبه گری و پاسخگو کردن نهادهای بینالمللی با شناسایی موارد نقض قواعد حقوق بشردوستانه انجام و دیپلماسی فعال حقوق بشردوستانه ایجاد شد که از حدود ۷۰ جمعیت ملی از جمله کانادا، آمریکا و بریتانیا پیام همدردی و محکومیت حملات به غیرنظامیان و امدادگران را دریافت کردیم.
وی با تاکید بر اینکه ما معتقد هستیم که همواره باید آمادگی کامل داشته باشیم، افزود: نقاط قوت و ضعف هلالاحمر را در این جنگ شناسایی کردهایم و برای مواجهه با انواع حوادث و کمک به مردم در هر شرایطی آماده هستیم.
منبع: ایرنا
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :