کدام کشور در سال ۲۰۲۵ ثروتمندترین است؟ پاسخ ساده نیست

بر اساس تحلیل سهگانه درآمد سرانه، هزینه زندگی و ساعات کاری، کشورهای نروژ، قطر و دانمارک در سال ۲۰۲۵ بهعنوان ثروتمندترین کشورهای جهان معرفی شدهاند؛ در حالی که سوئیس، سنگاپور و آمریکا نیز در جایگاههای بالا قرار دارند.
جهان صنعت نیوز – ثروتمند بودن فقط به درآمد بالا خلاصه نمیشود. تفاوت در هزینههای زندگی، ساعات کار و ترکیب جمعیت باعث میشود سنجش واقعی ثروت کشورها نیاز به دیدی جامعتر داشته باشد. در رتبهبندی جدید اکونومیست، سه معیار در نظر گرفته شدهاند:
- تولید ناخالص داخلی (GDP) سرانه به نرخ بازار
- GDP سرانه بر اساس برابری قدرت خرید (PPP)
- GDP سرانه تعدیلشده بر اساس قیمتها و ساعات کاری
نروژ، ثروتمندترین کشور در معیار نهایی
با احتساب تمام معیارها، نروژ رتبه اول را از آن خود کرده است. قطر و دانمارک در رتبههای دوم و سوم قرار دارند. در این میان، سوئیس اگرچه با درآمد بیش از ۱۰۰ هزار دلار در صدر جدول نرخ بازار قرار دارد، بهدلیل هزینههای بالای زندگی، در رتبههای پایینتر دو معیار دیگر قرار گرفته است.
رتبهبندی شاخصها در یک نگاه
تولید ناخالص داخلی (GDP) سرانه به نرخ بازار:
- سوئیس
- سنگاپور
- نروژ
GDP سرانه بر اساس برابری قدرت خرید (PPP):
- سنگاپور
- آمریکا
- نروژ
GDP سرانه تعدیلشده بر اساس قیمتها و ساعات کاری
- نروژ
- قطر
- دانمارک
آمریکا در این سه معیار بهترتیب رتبههای ۴، ۷ و ۶ را دارد، در حالی که بریتانیا در رتبههای ۱۹، ۲۷ و ۲۵ قرار گرفته است.
این رتبهبندی تغییرات اجتماعی و ساختاری را هم منعکس میکند. بهعنوان مثال، کشورهایی که تعداد زنان شاغل در آنها کمتر است، مانند عربستان و ترکیه، در رتبهبندی بر پایه ساعات کاری جایگاه بهتری دارند؛ زیرا درآمد در میان گروه کوچکتری توزیع میشود. کشورهایی با جمعیت جوان یا پیر، مانند نیجریه و ایتالیا، نیز بهدلیل نسبت پایین جمعیت شاغل، جایگاه پایینتری دارند.
گویان بزرگترین جهش را در جدول داشته است؛ جهشی ۱۷ پلهای در میانگین رتبهها، به لطف رونق نفتی که درآمد سرانه را بیش از ۴۰٪ افزایش داده است.
فقیرترین کشور: بوروندی
در انتهای جدول، بوروندی قرار دارد؛ کشوری با جمعیتی بسیار جوان و درآمدی معادل تنها ۰/۱۵ درصد درآمد متوسط سوئیس. حتی با درنظر گرفتن برابری قدرت خرید، یک سوئیسی میتواند معادل ۱۰۰ شهروند بوروندی درآمد داشته باشد.
کشورهایی مانند ایرلند (بهدلیل تحریف دادهها ناشی از فرار مالیاتی شرکتها) و لوکزامبورگ (بهدلیل حضور پرتعداد کارگران مرزی) از این تحلیل کنار گذاشته شدهاند. همچنین کشورهایی با جمعیت بسیار کم یا دادههای غیرقابل اعتماد حذف شدهاند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :