xtrim

گوترش: تاسف عمیق از خروج آمریکا

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه به وقت محلی از تصمیم آمریکا برای خروج از سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ابراز تاسف کرد.

جهان صنعت نیوز، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه کشورهای عضو در صورت تمایل به اصلاحات، همچنان در این سازمان حضور دارند، مراتب تاسف عمیق آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، را از تصمیم آمریکا که از ۳۱ دسامبر ۲۰۲۶ لازم‌الاجرا می‌شود، اعلام کرد.

آمریکا این تصمیم را اوایل روز سه‌شنبه با استناد به پذیرش فلسطین به عنوان عضو این سازمان و مغایرت آن با سیاست خارجی «اول آمریکا»ی دولت ترامپ اعلام کرد.

دوجاریک گفت: «دبیرکل همچنین با توجه به نقش عمده‌ای که آمریکا از زمان تاسیس یونسکو در آن ایفا کرده است، از این خروج عمیقا ابراز تاسف می‌کند.»

سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به انتقاد وزیر اسرائیلی، که کشورهای عضو را به سیاسی کردن آژانس‌های حرفه‌ای سازمان ملل متحد و «هدف قرار دادن اسرائیل» متهم کرده بود، از این سازمان و رهبری آن دفاع کرد.

او گفت: «به صراحت می گویم، کارمندان دبیرخانه سازمان ملل یا روسای آژانس‌ها را نمی‌توان مسئول اظهارات هیئت‌های نمایندگی در نهادهای مختلف قانونگذاری این سازمان دانست و همچنین نباید آنها را مسئول قطعنامه‌هایی که کشورهای عضو تصویب می‌کنند، دانست.»

سخنگوی سازمان ملل متحد تأکید کرد که یونسکو نقش رهبری در مبارزه با یهودستیزی داشته است.

دوجاریک با اذعان به ناامیدی‌های گسترده‌تر کشورهای عضو در مورد نحوه عملکرد آژانس‌های سازمان ملل، گفت: «فکر می‌کنم نظر ما و هر کشور عضو این است که اگر می‌خواهید اوضاع را تغییر دهید، مشارکت کنید.»

این اقدام آمریکا، خروج دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ از یونسکو را به ادعای «تعصب ضد اسرائیلی» و سوء مدیریت سازمانی تکرار می‌کند.

واشنگتن پیش از این در سال ۱۹۸۴، در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان، رئیس جمهور وقت، به دلیل نگرانی در مورد سیاسی‌کاری «غیرمرتبط» این آژانس، به همراه دلایل دیگر، از این نهاد خارج شده بود.

در زمان ریاست جمهوری جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا واشنگتن در سال ۲۰۲۳، به عنوان صد و نود و چهارمین کشور عضو به یونسکو پیوست.

در همین حال، آدری آزولای رئیس یونسکو، گفت که از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، برای خروج مجدد از این سازمان «عمیقا» متاسف است.

آزرولای گفت: «این تصمیم با اصول اساسی چندجانبه‌گرایی مغایرت دارد.»

منبع: ایرنا

سیاسی
شناسه : 523054
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *