xtrim

عربستان به اسرائیل در جنگ با ایران موشک داد؟ | اسرائیل در جنگ با ایران تنها ماند

در جریان جنگ اخیر ایران و اسرائیل، عربستان سعودی با رد درخواست آمریکا برای ارسال موشک‌های رهگیر «تاد» به تل‌آویو، به‌نوعی «نه» دیپلماتیک به واشنگتن گفت.

جهان صنعت نیوز، در یکی از مهم‌ترین لحظات جنگ مستقیم ایران و اسرائیل در ماه ژوئن، زمانی که موشک‌های بالستیک ایران به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی اصابت می‌کردند، ذخایر موشک‌های رهگیر آمریکا و رژیم صهیونیستی به سرعت رو به اتمام بود. در این شرایط، واشنگتن به‌دنبال کمک فوری از متحدان منطقه‌ای خود بود؛ اما پاسخی که از عربستان سعودی دریافت کرد، یک «نه» محترمانه بود.

درخواست آمریکا، امتناع عربستان

به گزارش میدل‌ایست‌آی، دو مقام آمریکایی تأیید کردند که ایالات متحده از عربستان خواسته بود بخشی از موشک‌های تاد خود را در اختیار اسرائیل بگذارد؛ موشک‌هایی که عربستان به تازگی و با بودجه مستقل خود تهیه کرده بود. اما پاسخ ریاض، در نهایت، منفی بود. این در حالی است که این سامانه دقیقاً چند روز پس از آتش‌بس در عربستان رونمایی شد.

بحران موشک‌های رهگیر در واشنگتن

روزنامه‌هایی چون گاردین و وال‌استریت ژورنال گزارش دادند که هم‌زمان با جنگ، ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت در آمریکا به سطح خطرناکی کاهش یافته بود و تنها ۲۵ درصد از موجودی لازم برای عملیات‌های جهانی در دسترس بود. تحلیلگران هشدار دادند که با ادامه روند مصرف، پدافند چندلایه اسرائیل بدون کمک متحدان قادر به ادامه مقابله نخواهد بود.

امارات هم تمایلی نشان نداد

در کنار عربستان، امارات متحده عربی نیز یکی از دارندگان سامانه تاد است. گزارش‌ها حاکی از آن است که آمریکا از امارات نیز برای کمک به اسرائیل درخواست مشابهی کرده، اما هنوز مشخص نیست که آیا کمکی از سوی این کشور ارسال شده یا خیر.
به باور تحلیلگران، امتناع ریاض از کمک به تل‌آویو، ضربه‌ای سیاسی به تلاش‌های آمریکا برای ایجاد ناتوی منطقه‌ای با مشارکت اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس وارد کرده است. در شرایطی که واشنگتن می‌کوشد اسرائیل را در محور دفاعی منطقه‌ای ادغام کند، عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی به‌وضوح موضعی فاصله‌گذار و مستقل‌تر اتخاذ کرده‌اند.

اسرائیل، در آستانه تجربه یک شکست استراتژیک

به گزارش رسانه‌های منطقه‌ای، موشک‌های ایرانی به پنج هدف نظامی در سرزمین‌های اشغالی اصابت کردند. اگرچه سیستم‌های دفاعی آمریکا و اسرائیل عملکردی نسبتاً مؤثر داشتند، اما مقیاس حمله و توانایی ایران در ادامه حملات تا زمان آتش‌بس، نشان داد که اسرائیل در برابر یک دولت-ملت سازمان‌یافته و قدرتمند، آسیب‌پذیر است.
برخی تحلیلگران بر این باورند که عربستان سعودی در حال بازنگری در سیاست خارجی خود و دور شدن از ائتلاف‌های سنتی ضدایرانی است. به گفته «فیراس ماکساد»، ریاض در واکنش به حملات مکرر اسرائیل در سوریه، غزه و لبنان، رویکردی سخت‌گیرانه‌تر نسبت به تل‌آویو اتخاذ کرده و در حال نزدیک‌تر شدن به ایران و ترکیه است.
همان‌طور که یکی از دیپلمات‌های عرب به میدل‌ایست‌آی گفت: «این جنگ، با همه تلخی‌هایش، به نفع ایران تمام شد و اسرائیل بهای درگیری با یک دولت‌مقتدر را پرداخت کرد.»

سیاسی
شناسه : 523719
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *