بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به کمک وزارت صنعت بیایند
جهان صنعت نیوز: از حدود چند ماه پیش برگزاری میزهای تعمیق ساخت داخل آغاز شد که پس از برگزاری دومین میز در هفتهای که گذشت با قراردادهایی که بین ساپکو، مگاموتور و سازهگستر امضا شد، در مجموع ۷۷ قطعه خودرویی در داخل تولید میشود که ۱۷۵ میلیون یورو کاهش را به دنبال خواهد داشت.
در رابطه با روند اجرایی برنامههای داخلیسازی قطعات خودرو، آرش محبینژاد- دبیر انجمن دبیر انجمن صنایع همگن قطعهسازی – اظهار کرد: کمبود نقدینگی مهمترین مشکل اجرای برنامههای تعمیق ساخت داخل قطعات خودرویی است. این موضوع تنها با همکاری و یاری بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صنعت حل میشود. انقدر این همکاری ضروری است که درصورت عدم همکاری این نهادها و کمک بانک مرکزی، برگزاری میزهای تعمیق ساخت داخل بی ثمر میمانند.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی این حوزه جذب سرمایهگذاری است و منابع سرمایهگذاری به شدت محدود هستند، گفت: این منابع کفاف برنامههایی همچون تعمیق داخلیسازی قطعات را نمیدهد؛ لذا لازم است در این زمینه از سوی دولت حمایتهای لازم صورت گیرد. ضمن اینکه خودروسازان نیز در این طرحها مشارکت کرده و سرمایههای سرگردان مردمی را به سمت این صنعت جذب کنند.
دبیر انجمن صنایع همگن قطعهسازی ادامه داد: از وزیر صنعت نیز درخواست شده با ارائه بستههای تشویقی، سرمایهگذاران و سرمایههای مردمی را برای حضور در این بخش جذب کند.
محبینژاد با اشاره به ۱۲ قطعهای که پس از برگزاری میز نخست تعمیق داخلیسازی به تولید انبوه رسیدهاند، ابراز امیدواری کرد: با برگزاری این میزها و حمایت وزارت صنعت، در آینده میانگین عمق ساخت داخل خودروهای تولیدی به بیش از ۹۰ درصد خواهد رسید. با برگزاری میز پنجم تا پایان امسال، عمده قطعات کلیدی که انباشت خودروهای ناقص در کف کارخانجات خودروسازی را به دنبال داشتد داخلی سازی شده و شاهد تجاری شدن خودروها میشویم.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
لینک کوتاه :