xtrim

اخبار صفحه ۱۲

خرید فروش مشکوک دام‌ زنده

فارس- به گفته فعالان بازار، در حال حاضر شبکه‌ای غیررسمی شکل گرفته که دام‌ها را به صورت نقدی از دامدارها خریداری کرده و آنها را به بازارهای غیررسمی سرازیر می‌کند‌‌. بر همین اساس نایب‌رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت گوشت قرمز در کشور گفت: واقعیت این است که قیمت دام زنده در کشور به صورت بی‌‌سابقه‌ای، حتی تا دوبرابر افزایش پیدا کرده و این موضوع نه تنها مصرف‌کننده نهایی یعنی خانواده‌ها را تحت فشار قرار داده، بلکه صنایع غذایی که از گوشت به عنوان ماده اولیه استفاده می‌کنند را نیز گرفتار کرده است‌. فرهاد آگاهی اضافه کرد: واقعیت این است که نمی‌توان تحلیل درستی از دلایل افزایش قیمت دام زنده ارائه کرد، چرا که قیمت نهاده‌های دامی، اغلب به همان قیمت مصوب عرضه می‌شود و افزایش سایر مولفه‌های تولید نیز آنچنان نیست که به افزایش ۱۰۰درصدی قیمت گوشت تولیدی منجر شود‌‌.
وی افزود: به نظر می‌رسد در شرایطی که دامداری‌ها به دنبال تامین نقدینگی هستند، یک شبکه غیررسمی شکل گرفته که دام‌ها را به صورت نقدی از دامداری‌ها خریداری کرده و آنها را به بازارهایی غیر از بازار داخلی سرازیر می‌کنند‌‌. آگاهی تصریح کرد: لازم است در این رابطه مسوولان مربوطه ورود کرده و اجازه ندهند گوشت قرمز، گرفتار ریزش به بازارهای ناشناخته و غیررسمی شود‌.

مذاکره ایران و عراق برای مبادله ریال و دینار

تسنیم- مذاکراتی میان بانک مرکزی ایران و عراق در حال نهایی‌شدن است تا گشایش اعتبارات به‌صورت بانکی و رسمی از طریق ریال و دینار انجام شود‌‌. رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان این مطلب گفت: مشکل عملیاتی برای صادرات به کشور عراق نداریم به‌طوری که در هشت ماه سال‌جاری معادل کل صادرات سال قبل و هشت میلیارد دلار تا به امروز به این کشور صادرات داشته‌ایم اما برای تسهیل امور، مذاکراتی با عراق صورت گرفته است‌.
یحیی آل‌اسحاق افزود: مذاکراتی میان بانک مرکزی ایران و عراق در جریان و در حال نهایی شدن است تا گشایش اعتبارات به‌صورت بانکی و رسمی از طریق ریال و دینار شکل گیرد، بر این اساس اگر این توافقنامه امضا شود بانک‌های دو کشور می‌توانند برای یکدیگر ال‌سی باز کنند‌‌. وی تصریح کرد: در حال حاضر مراودات مالی تجار دو کشور از طریق صرافی و یک یا دو بانک موجود انجام می‌شود‌.

سعید ممبینی رییس اتاق اصناف ایران شد

«جهان صنعت»- ترکیب اعضای هیات‌رییسه اتاق اصناف ایران، مشخص و سعید ممبینی رییس اتاق اصناف ایران شد‌‌. دبیرکل اتاق اصناف ایران با بیان این مطلب گفت: به دنبال جلسه‌ای که ظهر دیروز با حضور اعضای کمیسیون نظارت بر اصناف و منتخبان انتخابات اخیر اتاق اصناف ایران در محل دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی تشکیل شد، سعید ممبینی، رییس اتاق اصناف ایران شد‌‌. به گفته علی عوض‌پور، همچنین جلال‌الدین محمدشکریه به عنوان نایب‌رییس اول و مجتبی صفایی به عنوان نایب‌رییس دوم اتاق اصناف ایران انتخاب شدند‌.
همچنین حسین طاهرمحمدی به عنوان دبیر اتاق اصناف ایران، محمود بنانژاد به عنوان خزانه‌دار، رسول جهانگیری عضو و ابراهیم درستی به عنوان عضو و نماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت در اتاق اصناف ایران تعیین شدند‌‌. گفتنی است این ترکیب هیات‌رییسه برای مدت چهار سال انتخاب شده‌اند‌.

opal

قاچاق خاک ایران به بهانه صادرات گُل

ایسنا- در حالی که برخی مسوولان قاچاق خاک را کتمان می‌کنند، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب گفت: ادامه قاچاق خاک ایران که از چند سال پیش شروع شده صحت دارد و طی آن یک سری افراد سودجو با بهانه‌های مختلف خاک حاصلخیز کشور را جمع‌آوری و به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌کنند تا صرف ساخت جزایر مصنوعی شود‌‌. از این رو امیدواریم مسوولان موضوع قاچاق خاک را جدی بگیرند چون خاک یک منبع تجدیدناپذیر و یا دیرتجدیدپذیر است و تشکیل یک سانتیمتر از آن سال‌ها زمان می‌برد‌. حسین بشارتی با بیان اینکه برخی به بهانه صادرات محصولات گلدانی خاک صادر می‌کنند برخی هم در پوشش سیمان این کار را انجام می‌دهند، افزود: این برای کشور یک فاجعه است‌‌. شاید در کوتاه‌مدت اثرات این اتفاق خود را نشان ندهد اما نسل آینده به راحتی از کنار این موضوع نخواهد گذشت و ما را نخواهد بخشید‌‌. این پژوهشگر خاطرنشان کرد: خاک مثل یک سفره است که همه از آن بهره می‌برند و اگر فقیر شود، همه ضرر می‌کنند‌. پیش از این نیز مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط‌زیست اعلام کرده بود که قاچاق خاک‌های ایران از دهه ۸۰ شروع شده و همچنان ادامه‌دار است‌‌. به گفته وی، مقصد این خاک‌های قاچاق‌شده کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌ویژه امارات و قطر است که در امارات برای ساخت جزایر مصنوعی و در قطر برای خشک کردن دریا استفاده می‌شود‌‌. دو سال پیش هم معصومه ابتکار، رییس وقت سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به برداشت بی‌رویه و حتی قاچاق خاک جزیره هرمز خواستار برخورد نهادهای نظارتی با موضوع قاچاق خاک شد و اعلام کرد: قاچاق خاک هرمز که امری غیرقانونی است، موجب مشکلات زیست‌محیطی می‌شود‌.

گرانی ۴۲ درصدی شیر در ۴ ماه

تسنیم- شیر مدت‌دار کم‌چرب در فاصله زمانی سوم مردادماه تا به امروز به طور قانونی ۴۲ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده و قیمت هر لیتر آن به ۵۰۰۰ تومان رسیده است‌‌. در حالی که قیمت مصوب و جدید لبنیات چندی پیش توسط ستاد تنظیم بازار اعلام شد اما نرخ‌های کاهشی بعد از گذشت هشت روز هنوز توسط برخی از برندها رعایت نشده یا با تاخیر اعمال شد ‌. واقعیت این است که صنایع لبنی قیمت محصولات خود را در سال‌جاری چند مرتبه افزایش داده‌اند به طوری که در مردادماه سال‌جاری قیمت هر لیتر شیر با بسته‌بندی مدت‌دار پرچرب بعد از یک بار افزایش قانونی ۳۷۰۰ تومان و شیر کم‌چرب ۳۵۰۰ تومان اعلام شده بود که دوباره قیمت‌های جدید این محصولات در بازار افزایش یافته است و به قیمت ۵۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد که از افزایش ۴۲ درصدی حکایت دارد‌‌. این در حالی است که صنایع لبنی دلیل افزایش قیمت این محصول را حذف ارز رسمی اختصاصی برای واردات مواد بسته‌بندی این محصول می‌دانند‌.

راه‌اندازی دفتر مقابله با تحریم‌ها در بخش اصناف

ایلنا- راه‌اندازی دفتر پیشگیری و مقابله با تحریم‌ها در مرکز اصناف و بازرگانان امکان احصای مهم‌ترین مشکلات اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی را فراهم کرد‌‌. رییس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صمت با تاکید بر برگزاری جلسات مستمر با اتحادیه‌ها و نمایندگان اصناف در دو ماه گذشته از سوی این دفتر گفت: با تشدید تحریم‌ها علیه ایران، بسیاری از صنوف تولیدی ما دچار مشکلات متعدد شدند‌‌. در نتیجه گزارش‌های فراوانی در خصوص مشکلات این واحدهای صنفی به دست ما رسید و ما موضوع را پیگیری و در قالب گزارشی آن را به مقام عالی وزارت منعکس کردیم‌.
جواد احمدی ادامه داد: با توجه به فراگیر شدن موضوع در برخی رسته‌ها و فعالیت‌ها، وزیر صنعت، معدن و تجارت مسوولیت راه‌اندازی این دفتر را به مرکز اصناف و بازرگانان محول کرد‌‌. احمدی با اشاره به اینکه برخی اتحادیه‌ها خصوصا صنوف تولیدی در مسائلی مانند تامین مواد اولیه، صادرات یا واردات و مسائل مرتبط با ارز دچار مشکل شده بودند، گفت: شرایط کار این دسته از صنوف طوری نیست که بتوانند همه موارد را راسا پیگیری کنند‌‌. وی به برنامه این دفتر که «دفتر پیشگیری و مقابله با تحریم‌ها» نام دارد اشاره کرد و ادامه داد: از همان ابتدا مقرر شد هر هفته با سه اتحادیه با حضور نمایندگان اتاق اصناف تهران و ایران مشکلات را بررسی کنیم‌‌. وی گفت: در قالب گزارش‌های کارشناسی موضوعات مرتبط با خودمان را به زیربخش‌ها ارائه می‌کنیم و موضوعات مرتبط با وزارتخانه و حتی بیرون از وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به مراجع ذی‌ربط ارائه می‌شود تا امکان پیگیری و حل آن فراهم شود‌.

عمومی
شناسه : 5691
لینک کوتاه :