xtrim
نشریه پتروکمیکال منتشر کرد:

بزرگترین قراردادهای نفتی سال گذشته متعلق به کدام کشورهاست؟

جهان صنعت نیوز| مجله پتروکمیکال یک نشریه تخصصی نفتی است که خاورمیانه منتشر می شود. در چند شماره گذشته خود به ۳۰ قرارداد شرکت های EPC در پرداخته است. چند سال گذشته رقابت میان قوی ترین  شرکت های مهندسی، شرکت های قراردادی و ساخت و ساز افزایش پیدا کرده به خصوص در کشورهای خاورمیانه این رقابت تشدید یافته است. به طوری که گفته می شود میزان رقابت و تمایل شرکت ها برای سرمایه گذاری نفتی بیش از گذشته بوده است.

نتیجه قیمت نفت پایین موجب شده که شرکت های پایین دستی مهندسی، تدارکات و ساخت (EPC) با پیچیدگی پروژه، افزایش هزینه ها و افزایش خطر مواجه شوند. چالش اصلی برای این شرکت های EPC میزان هزینه رقابتی است که بین آن ها وجود دارد. به همین ترتیب هزینه اپراتورهای خود را کاهش می دهند و قراردادهای کمتری در خط لوله می گیرند. مجله در این شماره لیستی از ۳۰ پیمانکار EPC را فهرست و رتبه بندی کرده است که عمدتا بر مبنای ارزش و حجم پروژه هایی که شرکت های EPC در منطقه خاورمیانه از صنعت پایین دست به دست آورده اند برآورد شده است.

این مجله پروژه هایی که از ۲۲ مارچ ۲۰۱۷ تا مارچ ۲۰۱۸ وجود داشته را بررسی کرده است. در اکثر مواقع درآمد پروژه در منطقه معلوم نیست و نمی توان به آن دسترسی پیدا کرد. در این مواقع تلاش کردند میزان تاثیری که پروژه ها بر روی صنعت نفت و تولید آن کشور تاثیر گذاشتند بررسی کنند.

opal
  1. پتروفک

پتروفاک شرکت بریتانیای توانسته از سال ۲۰۱۷ تا کنون در مناقصه، چهار قرارداد مهم در خاورمیانه را به دست آورد. در ۱۹ مارچ سال ۲۰۱۸ این شرکت اعلام کرد قرادادی به ارزش ۵۸۰ میلیون دلار با شرکت ملی نفت GCC بسته است.

  1. شرکت مهندسی سامسونگ

این شرکت نسبت به لیست سال گذشته ۶ رتبه افزایش داشته است. شرکت مهندسی سامسونگ در سال ۲۰۱۸ رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. این شرکت در مناقصه ای برنده شده که گفته می شود پرو ژه در راستای ارتقا کیفیت است و ارزش آن۳٫۱ میلیارد دلار است.

  1. تکنیکاس ریونیداس

این هلدینگ در لیست سال ۲۰۱۸ توانسته جایگاه سوم را کسب کند. در یک دسامبر این شرکت اعلام کرد که مناقصه قرارداد به ارزش ۴٫۲ میلیارد دلار را کسب کرده است. این قرارداد به صورت سرمایه گذاری مشترک با شرکت مهندسی سامسونگ و تکنیپ اف ام سی است.

حضور ایران در لیست

در رتبه پنجم شرکت صنعتی دائلیم قرار دارد. این شرکت در مارچ ۲۰۱۷ برای توسعه و ارتقای کیفیت پالایشگاه اصفهان در ایران، قرارداد به ارزش ۲ میلیارد دلار بسته است. این شرکت به تنهایی پروژه را پیش می برد. این پروژه شامل افزودن امکانات برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، از جمله دیزل، بنزین و LPG است. دائلیم مسئول طراحی، خرید تجهیزات، ساخت و ساز و تهیه تدارکات مالی است. مدت این قرارداد ۴۸ ماه است.

رتبه آخر این لیست نیز قرارداد شرکت ایر لیکویید است. شرکت ملی نفت ایران در آگوست سال ۲۰۱۷ با ایر لیکویید برای کسب مجوز فرآیند متان به پروپان قرارداد بسته است. معامله همچنین شامل مهندسی پایه ۵۰۰ هزار تن گیاه متان به پروپان می شود. Air Liquide برای ساخت یک واحد تولید نیتروژن با ظرفیت ۵۰۰ تن نیتروژن در روز، حدود ۲۱ میلیون دلار سرمایه گذاری خواهد کرد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 5894
لینک کوتاه :