xtrim

سطح مقاومتی دوم دلار شکست

جهان صنعت نیوز: روز چهارشنبه، شاخص ارزی معاملات خود را بر روی خط مقاومتی ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومانی آغاز کرد که ۱۲۰ تومان بالاتر از روز سه‌شنبه بود. به گفته فعالان در ساعات انتهایی روز چهارم هفته خریدها افزایش یافته بود و همین معاملات آغازین، دوازدهمین روز آذرماه را تحت‌تاثیر قرار داد. با این حال افزایش ابتدای روز پایان کار نبود و در ادامه، قیمت ارز در معاملات کف خیابان فردوسی تا بالای ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان رشد کرد، هر چند در اواخر روز کمی عقب نشینی کرد و ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۲ هزار و ۹۲۰ تومان قرار گرفت.

این قیمت ۲۴۰ تومان بالاتر از روز سه‌شنبه بود و موجب شد که این ارز به بالاترین قیمت از ۲۲ تیرماه برسد. پیش‌تر دلار در کانال ۱۲ هزار تومانی توانسته بود سطح مقاومتی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومانی را نیز بشکند و شکست محدوده ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومانی، دومین نقطه مقاومتی بود که بازار در روزهای اخیر از آن عبور می‌کرد.

دلار

opal

در روزی که شاخص ارزی با تندترشدن سرعت رشد رکورد تازه‌ای را به ثبت رساند، طبیعی بود که خریداران سکه نیز افزایش یابند، خصوصا آنکه بهای طلای جهانی نیز در ابتدای روز رویه افزایشی داشت و در مقطعی به بالای محدوده هزار و ۴۸۰ دلاری رفته بود. تحت‌تاثیر تحریک اونس و دلار بود که بهای فلز گرانبهای داخلی توانست ۱۰۵ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کند و با عبور از مرز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی به بهای ۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان برسد. سکه نیز تقریبا در اواخر تیرماه چنین سطح قیمتی را تجربه کرده بود. می‌توان گفت رکوردهای جدیدی که در روزهای اخیر در بازار سکه و دلار به ثبت می‌رسد موجب شده است تا حدی بار دیگر توجه‌ها به این دو بازار بیشتر شود. با این حال، برخی فعالان باور دارند، معامله‌گران در شرایط کنونی در خرید و فروش ارز باید بیشتر از همیشه احتیاط کنند. این دسته حتی عنوان می‌کنند، با وجود افزایش قیمت اخیر، معامله‌گران همچنان بی‌محابا دست به خرید یا فروش نمی‌زنند و به سطوح حمایتی و مقاومتی توجه ویژه‌ای دارند. در این میان، خالی فروشان از رشد قیمت دلار در روز چهارشنبه ضرر هنگفتی کردند، خصوصا که انتظار داشتند سطح ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومانی با این قدرت شکسته نشود. عده‌ای از معامله‌گران اعتقاد دارند، شکست این سطح به معنای مجوز افزایش دلار به سوی مرز ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومانی است و گروهی از احتمال افزایش فروش‌ها پس از عبور از این سطح، به قصد اصلاح موقت خبر می‌دهند. گروهی نیز در بازار عنوان می‌کنند بازارساز به دنبال فروش ارز خود در قیمت‌های بالاست و پس از فروش خود جهت قیمت‌ها تغییر خواهد کرد و نوسان‌گیران دچار ضرر زیادی می‌شوند.

تمام این صحبت‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که گروهی از معامله‌گران معتقدند عامل اصلی افزایش دلار در روز چهارشنبه رشد نرخ حواله درهم بود که معاملات آن به‌صورت جدی پس از چند روز تعطیلی انجام شد. دیروز حواله درهم به‌راحتی سطح ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی را شکست و در اواخر روز عنوان می‌شد که به سطح ۳ هزار و ۵۴۰ تومانی رسیده است. از نظر گروهی از معامله‌گران همین رشد نرخ حواله درهم بود که دلار را پس دو کاهش متوالی در مسیر افزایشی قرار داد. البته دسته‌ای دیگر اذعان داشتند، شرایط برای بازیگران غیررسمی برای خرید و فروش سخت‌تر شده است و همین موضوع را در افزایش نوسان تا حدی موثر می‌دانستند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 67421
لینک کوتاه :