xtrim

وزیر بهداشت در باره شیوع افسردگی و مشکلات روانی اعلام خطر کرد

جهان صنعت نیوز: وزیر بهداشت ایران از صدا و سیما خواسته کمک کند تا شادمانی و نشاط به جامعه برگردد

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، درباره شیوع افسردگی و مشکلات و اختلالات روانی در ایران هشدار داده و آن را “زنگ خطری بزرگ” خوانده است.

آقای نمکی امروز یکشنبه اول دی‌ماه در بیمارستان روانپزشکی رازی تهران گفت: “متاسفانه یکی از عرصه‌هایی که به شدت دچار مشکل هستیم و من به عنوان وزیر بهداشت، اعلان خطر می‌کنم، بخش بهداشت روان جامعه است.”

opal

وزیر بهداشت ایران از “همه دست‌اندرکاران جامعه” خواست به فکر بهداشت روان کشور باشند و گفت که این موضوع “فقط در وزارت بهداشت محقق نمی‌شود.”

او از دامن زدن به “دلمردگی، یاس و ناامیدی” انتقاد کرد و گفت هر قدمی در این مسیر “خیانت ملی به کشور” است.

این اولین بار نیست که وزیر بهداشت ایران درباره وضعیت سلامت و بهداشت روان هشدار می‌دهد و فضای اجتماعی غالب را از دلایل اصلی آن می‌داند.

او تابستان هم امسال گفته بود: “ما ۱۴ تولد در شیعه داریم با ۱۳ وفات، اما همیشه دلمان می‌خواهد گریه کنیم و ضجه بزنیم. باید این فضای غم‌انگیز را شکست و آن را تعدیل و تلطیف کرد. این افسردگی عامل خودکشی و بسیاری از خشونت‌های اجتماعی است.”

این گفته‌های آقای نمکی در آن زمان با واکنش منفی محافظه‌کاران از جمله روزنامه کیهان روبرو شد.

آقای نمکی حدود یک سال پیش هم ایران را “یکی از افسرده‌ترین جوامع جهان” توصیف کرد و با انتقاد از رادیو تلویزیون گفت: “این چه شیوه‌ای است که سریال می‌گذاریم و در پایان آن از پزشکی قانونی، بهشت زهرا و غیره تشکر می‌شود. این تفکر، تفکر ماتم‌زا است.”

او امروز هم از صدا و سیما خواسته کمک کند تا شادمانی و نشاط به جامعه برگردد.

سال‌هاست که مسئولان و کارشناسان حوزه بهداشت سلامت و روان در ایران درباره شیوع اختلال‌های روانی از جمله افسردگی هشدار می‌دهند و از نبود سیستم درمانی مناسب برای این مشکلات انتقاد می‌کنند.

چندی پیش دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران گفت که بنا بر آمار وزارت بهداشت حدود سی درصد از افراد جامعه “به درجاتی از اختلال روانی” مبتلا هستند.

آقای خسرونیا گفت با استناد به این آمار “باید یک سوم بیمارستان‌های کشور به بیماری‌های روانی اختصاص یابد.”

او یکی از دلایل ترس از مراجعه به روانپزشکان را در ایران “ترس از انگ بیمار روانی بودن از سوی جامعه، خانواده و اطرافیان” عنوان کرده بود.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 74044
لینک کوتاه :