مدیران پیر در جهان چه جایگاهی دارند؟
جهان صنعت نیوز| ۲۴ شهریور رییس جمهور قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان را جهت اجرا به سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد. برخی این تصمیم اخیر دولت را قدمی مثبت برای استفاده از جوان ها در مدیریت می دانند. یکی از انتقادهایی که در دهه های اخیر به مدیریت کشور وارد شده بالا بودن سن مدیران کشور بوده است. افرادی که مخالف استفاده از نیروهای سن بالا در مدیریت هستند معتقدند جوان ها ریسک پذیرترند و اگاهی بیشتری از جهان امروزی یا به قولی جهان مدرن دارند، به همین ترتیب می توانند تصمیمات بهتری برای کشور بگیرند. با این حال تاریخ مدیریت جهانی نشان می دهد کمتر و سختتر به جوان ها اعتماد می شود.
در سیاست های اروپا، منصوب کردن مدیران جوان به نظر سیاستی لیبرالی است. میانگین سن رهبران کشورهای اروپایی ۵۵ سال است. این در حالی است که سیاست های آفریقا اینچنین نیست. آفریقا با اینکه جمعیت جوانی دارد، رهبران مسنی در این منطقه مدیریت می کنند. به طوری که ۸۵ درصد جمعیت آنگولا زمانی که دوس سانتوس، رییس جمهور سابق این کشور در سال ۱۹۷۹ به قدرت رسید، به دنیا نیامده بودند.
پیرترین رهبر دنیا
آماری سه سال گذشته مبنی بر سن رهبران کشورها منتشر شد که نشان می دهد در اکثر کشورها مدیران بیش از ۵۰ سال کار می کنند. در حال حاضر پیرترین رهبر، ماهاتیر محمد متولد جولای ۱۹۲۵، ۹۲ ساله است. ملکه الیزابت دوم، ملکه انگلیس نیز ۹۲ ساله است که حدود ۶۶ سال در این سمت در انگلستان حضور دارد. او در سن ۲۵ سالگی در سال ۱۹۵۲ ملکه بریتانیا شد.
البته تا سال ۱۳۹۴ که رابرت موگابه، رییس جمهور زیمباوه مسن ترین رهبر دنیا بوده است. رابرت موگابه که در سال ۱۳۹۴ همزمان با بالا گرفتن فشارها از سوی ارتش زیمبابوه از ریاست جمهوری استعفا داد، به ۳۷ سال سلطه بر این کشور در جنوب آفریقا پایان داد.
*محمد باجی قائد سبسی
رییس جمهور ۹۱ ساله تونس که در دسامبر ۲۰۱۴ به صندلی مدیریت تکیه زد، اولین دموکرات منتخب آفریقا بوده است. او در گذشته به عنوان سخنگو العابدین در سال ۲۰۱۱ کار کرد.
*کیم یانگ نام
رئیس مجمع عالی سازمان ملل متحد در کره جنوبی به عنوان رئیس جمهور اسمی سرزمین و فردی بسیار با نفوذ در پشت صحنه توصیف شده است. او اکنون در سن ۹۰ سالگی، وزیر سابق امور خارجه این کشور است.
*صباح احمد جابر صباح
امیر کویت ژوئن سال جاری ۸۹ ساله شد. او به طور رسمی در سال ۲۰۰۶ بعد از به مقام رهبری این کشور رسید. خاندان آل صباح از سال های ۱۷۵۰ میلادی بر کویت حکمرانی می کنند و در حال حاضر یکی از ثروتمندترین افراد جهان محسوب می شود.
اهمیت سن
اما سوال اینجاست که آیا سن برای مدیریت مهم است؟ بر اساس گزارش هاروارد بیزینس ریویو، توجه به تجربه مدیران و انرژی آن ها دو ویژگی است که برای انتخاب رهبر مناسب دچار تناقض می شوند. اما موضوعی که باید بیش از همه به آن توجه کرد هوش و درایت مدیران در جایگاهشان است.
اقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :