انتقال آب خزر باید با رعایت دقیق مسایل زیست محیطی باشد
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: «محمد بابایی» روز شنبه افزود: افزایش غلظت شوری آب یکی از بحث هایی است که باید به آن توجه جدی داشت زیرا در آن سمتی که قرار است آب منتقل شود عمق و شیب دریا کم است و علاوه برآن جهت جریان آب از غرب به شرق است.
وی اضافه کرد: بنابراین باید با دقت و وسواس خاص به این موضوع توجه شود، زیرا چنانچه کم توجهی انجام شود، احتمال افزایش آلودگی را به دنبال دارد.
بابایی خاطرنشان کرد:بی توجهی و یا کم توجهی به مقررات زیست محیطی در بحث انتقال آب دریای خزر می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.
بابایی افزود: طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان به دلیل حساسیتی که دارد، مورد توجه ویژه موسسه تحقیقات آب است و در این باره نشست های تخصصی هم برگزار شده، این طرح تصویب شده، اما بحث های زیادی در جامعه درباره آن وجود دارد
مدیر پروژههای پایش میدانی موسسه تحقیقات آب ضمن تاکید برپرهیز از تسریع در اجرای این طرح، گفت: موسسه تحقیقات آب با حساسیت ویژه این طرح را دنبال می کند تا مانع از بروز مشکلات زیست محیطی در آینده شود.
طرح انتقال آب دریای خزر در سالهای ۹۰- ۱۳۸۸ توسط قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا مورد مطالعه قرار گرفت و در سال ۹۳ با طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس، موضوع انتقال آب خزر در فضای رسانه ای و بین عموم مردم مورد تبادل قرار گرفت و سپس سال گذشته در جریان سفر رییسجمهوری به سمنان مطرح شد.
هدف از طرح نمکزدایی و انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی که به انتقال آب به استان سمنان تغییر یافت، نمکزدایی، تصفیه و انتقال حداکثر ۲۰۰میلیون متر مکعبآببه شهرهای استان سمنان است.
منطقه انتخاب شده برای این طرح در منطقه گوهرباران واقع است. درمجوز تخصیص اولیهای که صادر شده، شروطی برای این بحث گذاشته شده و استفاده در دو بخش شرب و صنعت است، انتقال آب صنعت مشروط بهسرمایهگذاری و مشارکت در این بخشاست.
اجزای اصلی پروژه شامل آبگیری از دریا به ظرفیت ۱۵مترمکعب بر ثانیه، تاسیسات پیشرفته، تاسیسات نمکزدایی تاسیسات نهایی، خطوط انتقال آب و مخازن و ایستگاههای پمپاژ و مخازن تعادل و سایر اجزایی مورد نیاز است.
پنج میلیارد و ۱۰۰میلیون تومان هزینه اجرای این پروژه در سال ۹۶برآورد شده بود.
پیش از این اعلام شد، در طرح انتقال آب از ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب، ۵۰ میلیون متر مکعب برای شرب و ۱۵۰ میلیون متر مکعب برای صنعت در نظر گرفته شده است.
سازمان حفاظت محیط زیست پیش از این اعلام کرد: انتقال آب قرار است از خط لوله نفت در مسیر ری – نکا انجام شود، اما منابع طبیعی بر این باور است که بیش از ۱۱ کیلومتر از مسیر پیشنهادی انتقال لوله آب از جنگلهای هیرکانی عبور میکند که اجرای آن تخریب زیادی برای جنگل در پی خواهد داشت.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :