xtrim

ترکیه دروازه صادرات محصولات دانش‌بنیان ایرانی

به گزارش جهان صنعت نیوز سورنا ستاری در همایش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ترکیه و ایران در استانبول با بیان این‌که ایران به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته است تحول تازه‌ای در اقتصاد خود رقم بزند، افزود:‌ تحریم‌های آمریکا می‌توانست یک کشور را نابود کند، اما ایران روی پای خود ایستاد.

وی با اشاره به جهش علمی ایران در حوزه‌های مختلف فناوری، عنوان کرد: ایران آماده توسعه زیر ساخت‌ها و همکاری جدی برای انتقال فناوری‌ها در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان به ترکیه است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور تصریح کرد: نسل جدید جوانان خلاق و کارآفرین در ایران، شکل گرفته است که قوانین بین‌المللی را به‌خوبی می‌شناسد و می‌تواند شریک خوبی برای شرکت‌های ترکیه باشد.

opal

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور گفت: ترکیه دروازه صادرات شرکت‌های ایران است. تعامل میان رؤسای جمهور دو کشور در یک سال نشان‌دهنده سطح بالای سیاسی است. اما روابط حوزه اقتصادی باید به سطح مطلوب برسد و تا دستیابی به هدف حجم تجاری ۳۰ میلیارد دلاری فاصله دارد.

سورنا ستاری در این نشست که میزبان حدود ۸۰ شرکت ایرانی و ۲۰۰ شرکت ترکیه‌ای بود، افزود: تحریم‌ها علیه ایران باعث شد تا تولید فناوری‌های بومی افزایش پیدا کند. حدود ۲۰۰ شرکت ایرانی برای حضور در این همایش اعلام آمادگی کردند، اما به دلایلی ما تنها با ۸۰ شرکت حضور پیدا کردیم.

وی با تاکید بر لزوم تقویت روابط اقتصادی دو کشور، گفت: ما دارای روابط سیاسی فوق‌العاده هستیم. باید سطح روابط اقتصادی ما نیز به سطح سیاسی برسد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در این برنامه که توسط مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران برگزار می‌شود، با اشاره به این که دولت‌ها موظف به ایجاد پل ارتباطی بین بخش‌های مختلف دو کشور هستند، تصریح کرد: طرف ترکیه و ایران به طور کامل از حمایت ما در این زمینه برخوردار خواهند بود.

محمد فرازمند، سفیر ایران در ترکیه با اشاره به دیدارهای روز گذشته مقامات ایرانی و ترکیه در آنکارا این نشست‌ها را نویدبخش آغاز دوره‌ای جدید در روابط دو کشور دانست و گفت: در سه دهه اخیر ۲۷ اجلاس کمیسیون‌های مشترک ایران و ترکیه را برگزار کردیم. این نشست‌ها به طور مستمر برگزار شده و آخرین نشست کمیسیون در سپتامبر ۲۰۱۹ در آنکارا برپا شد. حوزه بهداشتی و دارویی در این آخرین نشست به فعالیت‌های کمیسیون اضافه شد. کمیسیون‌های مشترک دو کشور از فعالترین کمیسیون‌های فعال در منطقه و دنیا هستند. با برگزاری کمیسیون بیست و هشتم مشترک در تهران سال پرباری در روابط دو کشور رقم خواهد خورد.

ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی زمینه‌ساز تعامل با ترکیه

مهدی قلعه نویی، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با تاکید بر اهمیت برگزاری چنین همایشی، گفت: ما دارای ۵ هزار شرکت دانش‌بنیان و فناوری در داخل ایران هستیم که اکنون حدود ۸۰ شرکت در چهار حوزه بهداشت، فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک، ماشین آلات و مواد پیشرفته در این همایش حضور دارند.

وی با اعلام برگزاری چند نمایشگاه تخصصی در سال جاری در ایران، ادامه داد:‌ آمادگی داریم که از هیئت‌های ترک در برنامه‌های ایرانی میزبانی کنیم و می‌توانیم بخشی از این هزینه‌ها را تامین کنیم. مایلیم که این نشست‌ها به شکل تخصصی صورت بگیرد. در وهله نخست نیز حوزه سلامت را در نظر داریم.

بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، نمایندگان حدود ۸۰ شرکت ایرانی در عرصه‌های فناوری ارتباطات، برقی، خدمات مهندسی، بهداشتی و ماشین‌آلات برای ایجاد همکاری‌های جدید با نمایندگان شرکت‌های ترکیه در این زمینه به مدت سه روز طی همایشی گرد هم آمدند.

ستاری تصریح کرد: در سال‌های اخیر اتفاقات بزرگی در زمینه اقتصاد دانش‌بنیان در ایران رخ داده است. ایجاد شرکت‌های بزرگ تکنولوژی با تولید علم و فناوری در رابطه با آی‌سی‌تی، بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی و پزشکی از نتایج توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در ایران است.

 

اخبار برگزیدهدانش و فناوری
شناسه : 85312
لینک کوتاه :