معدن؛ پیشران اقتصاد کشور
به گزارش جهان صنعت نیوز: با توجه به تنوع ماده های معدنی ، بخش معدن قابلیت جایگزین شدن نفت را دارد اما متاسفانه مسوولان این موقعیت استراتژیک را قدر نمی دانند و با عدم مدیریت از پتانسیل این بخش نه در دوران جنگ تحمیلی ، نه در هشت سال دولت نهم و دهم و نه امروز که فشارها زیاد شده، استفاده نکرده اند.
با نظر به اینکه مشکلاتی در تامین ماشین آلات و تجهیزات معدنی وجود داشت، تحریم ها برای کشور فرصتی پیش آورد که با وجود فشارهای بیشتر آمریکا بر آن شدیم مهندسی معکوس را اجرا و خودمان این ماشین آلات را در داخل کشور تولید کنیم. به طور مثال ظرفیت کارخانه ذوب خاتون آباد در تیرماه سال جاری ۸۰ هزارتن بود که پایان دی ماه ۹۸، با اورهال به ۱۲۰هزار تن رسید؛ تکنولوژی این روند توسط مشاوران و مهندسان شرکت مس ساخته شد که بسیار بهینه تر از نمونه خارجی آن هم شده است. در این تکنولوژی هم مسائل زیست محیطی و هم سیستم های قدیمی خشک کن کنسانتره رعایت شده است لذا ما توانایی بومی سازی قطعات، تجهیزات و ماشین آلات را داریم که لازمه آن اعتماد به بخش خصوصی و مهندسان و مشاوران این بخش است.
بعد از پایان دوران جنگ تحمیلی ، توانایی ایران در ظرفیت تولید طلا، سرب و روی، مس و فولاد محدود بود که با بهبود فرآوری واحدهای صنعتی امروز شاهد این هستیم که در تمام مواد معدنی به ظرفیت های خوبی هم در داخل و هم در صادرات مواد معدنی دست یافته ایم که همه این ها مرهون دولت سازندگی است.دولتی که با اعتماد و حمایت های بی دریغ از مدیران موفق به بهبود بخشیدن به شرایط تولید شد اما متاسفانه امروز افزایش بوروکراسی ها و سیستم های نظارتی به قدری زیاد شده که تولید را فلج کرده است.
*رییس هیات مدیره شرکت ملی مس ایران
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدنلینک کوتاه :