چالش صادرکنندگان با سیستم بانکی
به گزارش جهان صنعت نیوز: امیر عباس افشار امین یکی از فعالان حوزه صنعت چوب در خصوص چالش های پیش روی این صنعت به ویژه در مبادلات مالی و ارزی به جهان صنعت نیوز گفت:در حال حاضر فعالان صنعت تولید چوب نمی توانند وجوه دریافتی خود را وارد سیسیتم بانکی کنند.
وی در ادامه با تاکید بر شرایط بد اقتصادی برای صادر کنندگان افزود:شرایطی که هم صادرات محصولات را در حوزه ورود به بازارهای جدید شامل می شود و انتقال پول را با رویکرد متفاوتی مواجه می کند. از طرفی بانک مرکزی هم برای کنترل مبادلات ارزی قانون عرضه ارز در سامانه نیما را مصوب کرده است و برای لازم الاجرا شدن آن، با همکاری وزارت اقتصاد، تعهدات ارزی-صادراتی از فعالین اقتصادی و صادرکنندگان دریافت می کند.
این فعال حوزه سرمایه گذاری ادامه داد:در این میان یکی از موارد مزیت دار صادراتی،حوزه چوب و صنایع مرتبط در زنجیره است. جراکه در این صنعت به خصوص در حوزه بالادستی کارخانجاتی هستند که در شرایط فعلی به صادرات محصولات خود مشغولند. صنعت چوب شمال یکی از این تولیدکنندگان است که محصولات رقابتی خود را صادر می کند.اما طریقه معاملات این شرکت مانند بسیاری دیگر از صادرکنندگان،دریافت وجه نقدی پول است و سیستم بانکی و حوالجاتی در میان نیست. دلایل چرایی ان هم به تحریم ها و رفتار خریداران بر می گردد.
در این شکل محصول صادر شده و وجه نقدی-ارزی دریافت شده و وارد کشور میشود. در این صورت با ورود ارز به کشور باید در سامانه ارزی کشور عرضه شود تا پیمان هایی که از صادرکننده دریافت شده آزاد شود و مشمول جرایم مالیاتی نشود.اما سامانه قابلیت جذب نقدی ارز را ندارد و اگر در صرافی ها هم به فروش رود ، یا به عنوان ورود ارز صادراتی محسوب نمی شود و یا دچار کارمزد های خدماتی می شود و از سود صادر کننده کسر می شود. افشار امین گفت: با وجود ورود ارز به کشور، صادرکننده مجبور به نقد کردن پیمان های صادراتی یا جرایم مالیاتی می شوند و تلاش برای اثبات ورود ارز حاصل از صادرات به کشور مورد توجه مسولان قرار نمی گیرد
این مشکل در کوتاه مدت طبیعی به نظر می رسید.چراکه شرایط کشور تجربیات جدیدی را رقم میزد.اما با گذشت زمان ، انتظار می رفت تفاهمی بین شرایط صادرکنندکان با بانک مرکزی و قوانین حاصله صورت گیرد. طبیعتا قوانین چنین شرایطی، فقط از طریق مذاکره مستقیم بانک مرکزی با طیف گسترده ایی از صادرکنندکان وضع میشود و همانطور که تا کنون بانک مرکزی در جنگ اقتصادی،نقش نیروی خط مقدم این عرصه را به عهده دارد، لازم است از هماهنگی بیشتری بهره ببرد.
این فعال اقتصادی معتقد است: شرکتهایی مانند صنعت چوب شمال، نه تنها نفع صادراتی نمیبرند،بلکه این قوانین با شرایط فعلی به حوزه تولید نیز آسیب وارد می کند. در صورتیکه،امروز،صادرات باید در اولویت اقتصادی کشور قرار گیرد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :