قانون، مانع افشای فیش حقوقی مدیران شرکتهای بیمهای
به گزارش جهان صنعت نیوز: غلامرضا سلیمانی روز یکشنبه در نشست خبری با تشریح وضعیت صنعت بیمه درباره افشای حقوق و مزایایی مدیدان شرکتهای بیمهای افزود: پرداخت حقوق و مزایا در شرکتهای دولتی تابع قوانین است و بر آنها نظارت میکنیم.
رییس کل بیمه مرکزی افزود: اما شرکتهای بیمهای خصوصی تابع قوانین خود بوده و حقوق و مزایای آنها بر اساس توافق سهامداران و مدیران تعیین میشود.
وی افزود: ما در مقام نهاد ناظر، حق ورود به این موضوع را نداریم و قانون به ما اجازه نداده است.
رییس کل بیمه مرکزی ادامه داد: با سازمان بورس درباره انتشار حقوق و مزایای شرکتهای بیمهای خصوصی و بورسی مذاکراتی داشتیم.
سلیمانی تصریح کرد: بر اساس قانون، هیچ دستوری وجود ندارد که شرکتهای خصوصی را ملزم به افشای حقوق مدیران خود کند، بلکه آنها مختار هستند.
معافیت مالیاتی بیمه درمان و عمر
رییس کل بیمه مرکزی درباره معافیت مالیاتی بیمه افزود: اکنون مجلس در دو بخش بیمه درمان و عمر، با معافیت مالیات بر ارزش افزوده موافقت کرده است.
وی ادامه داد: اما تلاش داریم سایر بخش های صنعت بیمه از جمله شخص ثالث از معافیت مالیات بر ارزش افزوده برخوردار شوند.
سلیمانی اضافه کرد: در طی سال های گذشته نیز بخش بیمه شخص ثالث ناچار به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بوده است.
پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت سیل ابتدای امسال
رییس کل بیمه مرکزی درباره پرداخت خسارات سیل گفت: در سیل اواخر سال ۹۷ و اوایل ۹۸ که در لرستان، خوزستان و برخی استان های شمالی رخ داد، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت پرداخت شد.
وی افزود: در سیل اخیر استان سیستان و بلوچستان در منطقه چابهار نیز برآورد شده است که ۱۶ میلیارد ریال خسارت پرداخت شود.
رییس کل بیمه مرکزی ادامه داد: در سیل اوایل امسال بسیاری از واحدهای مسکونی آسیب دیده تحت پوشش بیمه قرار داشتند، اما در سیل اخیر در چابهار شمار واحدهای بیمه شده، اندک بود.
سلیمانی یادآور شد: در صنعت بیمه باید ابتدا، واحدهای مسکونی بیمه شوند تا امکان پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.
احتمال وقوع فساد در دریافت کارمزد بیمهای
رییس کل بیمه مرکزی با هشدار نسبت به احتمال وقوع فساد در دریافت کارمزد بیمهای گفت: گاهی بیمهها در قرارداد با شرکتهای بزرگ، کارمزد را دریافت کرده و سپس بخشی را بر میگردانند که احتمال وقوع فساد در آن وجود دارد
وی تصریح کرد: اگر قرار است که کارمزد کمتری دریافت شود بهتر است که از ابتدا در کارمزد، تخفیف داده شود تا احتمال وقوع فساد در آن کاهش یابد.
آخرین وضعیت پرداخت خسارت هواپیمای اوکراینی
رییس کل بیمه مرکزی درباره خسارت هواپیمای اوکراینی گفت: شرکتهای بیمه ایران درگیر پرداخت خسارت این سانحه نیستند، اما برای ارایه نظر کارشناسی اعلام آمادگی کردهایم.
وی افزود: هنوز اطلاعات مربوط به این حادثه تکمیل نشده لذا طرفین به جمع بندی نرسیدهاند.
سلیمانی اضافه کرد: مذاکرات باید بین دولتهای ایران و اوکراین در این باره برای رسیدن به جمع بندی انجام شود.
پرداخت حدود ۲۰ میلیارد تومان خسارت به مراکز تجاری و صنعتی
رییس کل بیمه مرکزی درباره پرداخت خسارت اغتشاشات آبان امسال گفت: هنوز درباره خسارات اغتشاشات به جمع بندی نرسیده و همه بانکها گزارش خود را ارایه نکرده اند.
سلیمانی افزود: مراکز تجاری و صنعتی تحت پوشش بیمه قرار دارند که برخی از آنها، علاوه بر بیمه آتش سوزی دارای بیمه آشوب و بلوا نیز بوده اند.
رییس کل بیمه مرکزی اضافه کرد: برخی واحدها ارزیابی ها را کامل ارایه کرده اند اما شماری از واحدهای بانکی هنوز جمع بندی خود را ارایه نکرده اند، اما تاکنون حدود ۲۰ میلیارد تومان خسارت پرداخت شده که نهایی نیست.
مقابله با نرخ شکنی بیمه ها
رییس کل بیمه مرکزی درباره نرخ شکنی شرکت های بیمه ای گفت: در بیمه شخص ثالث به دلیل اینکه طبق قانون است امکان نرخ شکنی وجود ندارد.
سلیمانی افزود: در بخش بیمه درمان، آیین نامه جدیدی تدوین شده است که امیدواریم تا پایان امسال ابلاغ شود که بر اساس آن جلوی نرخ شکنی گرفته خواهد شد.
وی درباره ابزارهای در اختیار برای مقابله با نرخ شکنی بیمه ها گفت: ابزارهای نظارتی برای مقابله با آن در اختیار داریم که از جمله آنها بیمه اتکایی است.
رییس کل بیمه مرکزی اضافه کرد: اگر مشاهده کنیم تعرفه های اعلام شده واقعی نیست آن را بیمه اتکایی نمیکنیم که باعث می شود ریسک خسارت بر عهده شرکت بیمه قرار گیرد.
به گفته سلیمانی، لازم است تا مشخص شود که نحوه محاسبه نرخ های اعلام شده چگونه بوده و چنانچه مشخص شود که غلط بوده باید اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه بیمه اتکایی اجباری نیست، گفت: ابزارهای کنترلی زیادی را در اختیار داریم و نیز در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی میزان ضریب نفوذ بیمه سه دهم درصد بود که در سالهای اخیر بسیار رشد یافته است.
سلیمانی درباره بیمه خودروهای نامتعارف گفت: به نظر بیمه مرکزی رقم ۱۸۰ میلیون تومان برای تعیین ملاک خودروی غیر متعارف و متعارف، درست نیست و باید اصلاح شود.
وی خاطرنشان کرد: موافق تعیین نرخ ۱۸۰ میلیون تومان برای خودروی متعارف نیستیم، اما به دلیل اینکه قانون است، باید اجرا کنیم.
رییس کل بیمه مرکزی با اشاره به تاسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی گفت: شورای نگهبان ایرادی به این مصوبه وارد کرده بود که آن را اصلاح و به مجلس فرستاده ایم.
وی اضافه کرد: باوجود اینکه انتخابات مجلس به زودی برگزار می شود و پس از آن بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ در دستورکار است، تلاش می کنیم تا پیش از پایان امسال تاسیس صندوق مزبور به تصویب برسد.
سلیمانی گفت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه هدف هفت درصدی برای ضریب نفوذ بیمه تعیین شده که زیاد به نظر می رسد و بسیاری کشورهای پیشرفته به نفوذ پنج تا ۶ درصدی دست یافته اند.
رییس کل بیمه مرکزی درباره تخلفات شرکت های بزرگ در پرداخت نکردن حق بیمه خود، گفت: سامانه ای را راهاندازی کردهایم که بر اساس آن شرکتهای که حق بیمه خود را پرداخت کردهاند مشخص میشود.
سلیمانی افزود: بدین ترتیب شرکتهای بیمه دیگر نمیتوانند با شرکتهای متخلف قرارداد امضا کنند و شرکت های بزرگی که حق بیمه خود را پرداخت نمیکردند، پس از پایان زمان قرارداد به سراغ سایر شرکتهای بیمه می رفتند که با راه اندازی این سامانه این مشکل برطرف شده است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهلینک کوتاه :