آینده هراسی مردم دلیل نوسانات بازار خودرو
به گزارش جهان صنعت نیوز: بررسیهای بازار خودرو نشان میدهد که قیمت خودرو های داخلی نسبت به هفته گذشته کاهش ۵۰۰ هزار تومانی تا ۶ میلیون تومانی داشته است که البته دلیلش نوسانات قیمت ارز بوده ، خرید خودرو همچنان مورد استقبال مردم ایران بوده است. همین استقبال به خرید باعث بالا رفتن قیمت هم بوده اما چرا قیمت خورد از بازار جهانی تبعیت نمی کند.این در حالی است که تقریبا در شرایط برابری با کشورهای درگیر با کرونا به سر میبریم و شیوع کرونا آینده مردمان شرق آسیا را تحت شعاع خود قرار داده است، ولی رفتارهای برابری بروز نداده اند خودرو در آن کشورها ارزان و عرضه فراوان میشود و در کشور ما نایاب و گران میشود و انگار امید به زندگی آنان کمتر از امید به زندگی مردم ایران است .
اما چرا مردم در این شرایط هم دست از رفتارهای کاسب معابانه بر نمیدارند و خودروی تحویل ۱۴۰۰ را هم بدون وقفه میخرند و در انتظارش امید به گران شدن دارند در این خصوص عبداله لطفی کارشناس بازار سرمایه به جهان صنعت نیوز میگوید: خودرو کالای سرمایه ای در جوامعی است که نرخ تورم ثابت ندارند و افراد در مقابله با بیارزش شدن ناگهانی دارایی هایشان ترجیح میدهند نقدینگی خود را در این بازار سرمایهگذاری کنند ،دلیل دوم این اشتیاق را میتوان تفاوت قیمت کارخانه و بازار آزاد دانست که باعث شده افراد مصرف کننده و دلالان در یک شرایط برابر از این سود ناعادلانه منتفع شوند،سومین دلیل آن ایجاد شدن این بحران در اسفند ماه است که قاعدتا هر ساله در این ماه تقاضا برای خرید خورد و افزایش دارد در نتیجه کروناویروس و نگرانهای ناشی از آن بر بازار خودرو بیتاثیر بوده است.
وی تصریح کرد : قرار گرفتن در شرایط تحریم و کاهش واردات قطعات تولید خودرو هم این بازار را ملتهب کرده و خودروسازان را با کاهش درآمد و رکود بازار مواجه کرده و تولید خودرو در چنین شرایطی کاهش یافته است.
در ادامه امیر محمود حریر چی جامعه ش معتقد است:این عطش مردم در پیش خرید خودرو نشان میدهد هنوز خطر تهدید کرونا را جدی نگرفته اند و بر طبق عادت سالها برای سفره ای نوروزی برنامه ریزی کرده اند در حالیکه اگر دید و بازدیدهای عید و سفرها کنسل نشود نمی توان از بحران کرونا عبور کرد و جامعه با تهدید خطر سلامتی روبرو خواهد بود.
حریر چی با تاکید بر وا شکافی رفتارهای هیجانی خرید خودرو به جهان صنعت نیوز گفت: این رفتارها نشان از بی اعتمادی مردم به سیاستهای کلان اقتصادی دولت است آنها همیشه از عدم تصمیم مالی سرمایه هایشان در آینده هراس دارند و با این اقدامات در اصل خود به فکر آینده هستند این شرایط را سیاستهای دولت به وجود آورده است نداشتن امنیت یکی از دلایل چنین رفتارهایی است که مردم را وادار به اعمال رفتارهای سیری ناپذیر اقتصادی می کند. شاید اگر نرخ تورم ثابت بود و مردم از کاهش ارزش ریالی سرمایه های خود مطمئن بودند بازار های خودرو مسکن دچار التهابات تجربه شده اخیر نمی شد.
وی با تاکید بر رفتارهای شایسته ایرانیان در بحران هایی مانند جنگ ۸ ساله گفت:در آن ذوها مردم دیت هم را می گرفتندو ار کمک رسانی دریغ نمی کردند اما درشرایط کنونی وضعیت کشور از شرایط یک کشور جنگ زده هم بدتر است،تحریم ها و سیاست های غلط اقتصادی ،تهدیدات منطقه ای و التهابات بازار باعث ایجاد ناامنی های بیشتر از شرایط جنگی شده است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :