صف آرایی اوپک در برابر کرونا با توافق کاهش تولید
به گزارش جهان صنعت نیوز: مهدی حسینی امروز (پنج شنبه) با بیان اینکه بازار نفت این روزها دچار تنش های زیادی است، افزود: به دلیل اینکه پیش بینی دقیقی برای کنترل کرونا مشخص نیست پیش بینی تقاضا را دچار بحران کرده و این موضوع می تواند در روزها و هفته های آینده شدت بگیرد.
وی با یادآوری اینکه تقاضا با رشد اقتصادی رابطه مستقیم دارد، افزود: اگر قرار باشد رشد اقتصادی اتفاق نیافتد تقاضای نفت در مصرف کنندگان بزرگ مانند چین و هند کاهش پیدا می کند و کار را سخت تر خواهد کرد.
رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی تاکید کرد: از سوی دیگر آمریکا نیز در بازار نفت دخالت دارد.حسینی با بیان اینکه آمریکا به عنوان تولید کننده بزرگ نفت های غیر متعارف با محدودیت رو به رو شده، گفت : از این رو برای ادامه تولید شیل اویل ها نیازمند قیمت های بالاتر نفت در بازار است.وی ادامه داد: این در شرایطی است که تولید شیل اویل ها بالاترین آسیب را به لایه ازن وارد می کند.
رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی افزود: تولید نفت های غیر متعارف ۵ برابر تولید ذغال سنگ گاز متان در فضا منتشر می کند اما توجهی به این موضوع نمی شود. حسینی ادامه داد: اما آمریکا بدون توجه به این موضوع، در سال های اخیر تولید شیل را از ۱.۵ میلیون بشکه به ۸ میلیون بشکه رسانده است.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مهم ترین گروه هایی که در چند دهه گذشته در تنظیم بازار نفت موثر بوده، اوپک است، ادامه داد: اوپک در این سال ها بسیار موفق عمل کرده و پیوستن روسیه به عنوان اوپک پلاس نیز نقش تعیین کننده ای داشته است.
رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی عراق را با تولید ۵ میلیون بشکه نفت در روز یکی از بازیگران اصلی بازار دانست و افزود: اتفاق دیگر بازار نفت آزاد کردن ۱۲ میلیون بشکه از ذخایر آمریکا است.
مهدی حسینی آزاد شدن ۱۲ میلیون بشکه نفت آمریکا را نشان دهنده کاهش تولید شیل اویل ها در این کشور به دلیل کاهش قیمت نفت عنوان کرد و گفت: آمریکا برای انجام تعهدات صادراتی خود مجبور است از ذخایر استراتژیک خود بهره برداری کند.
وی تاکید کرد: مجموع این عوامل نشان می دهد که بازار نفت از نظر تقاضا و شیوع کرونا تحت فشار است.
رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی اینکه رشد اقتصادی چین به زیر ۵ درصد می رسد، ادامه داد: معنایش این است که تقاضا برای انرژی را کاهش می دهد، هند نیز با کاهش تقاضای انرژی رو به رو خواهد بود. در مجموع رشد اقتصاد جهانی از ۳.۵ تا ۴ درصد به زیر ۳ درصد می رسد و طبیعتا قیمت ها باز هم کاهشی خواهد بود.
حسینی افزود: اوپک با توجه به نقش متعادل سازی که برای خود در بازار قائل است باید عرضه را کاهش داده و با کاهش بیشتر سهمیه ها موافقت کند البته در این راه باید روسیه را با خود همراه داشته باشد.
وی همچنین گفت: آمریکا نیز به دلیل اقتصادی کردن تولید شیل اویل ها، از افزایش قیمت هاحمایت خواهد کرد.
مهدی حسینی با بیان اینکه به نظر می رسد روسیه همکاری کاملی با اوپک نخواهد داشت، ادامه داد: با این حال عربستان با ارتباط آمریکا از کاهش سهمیه ها حمایت می کند. عربستان تلاش خواهد کرد روسیه را وارد میدان کند.
رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی تاکید کرد: کاهش یک میلیون بشکه ای نفت محتمل است زیرا یک میلیون بشکه از تولید ۳۰ میلیونی اوپک تنها حدود ۳ درصد است.
اقتصاد کلان
لینک کوتاه :