توضیحات سخنگوی قوهقضائیه درباره دادگاههای مفاسد اقتصادی
به گزارش جهان صنعت نیوز: غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوهقضائیه در ادامه نخستین نشست خبری خود در سال ۹۹ که به صورت پخش زنده از شبکه سیمای عدالت برگزار شد اظهار کرد: از دیگر اقدامات موثر سال گشته تغییر و اصلاح روشهای مدیریتی در سطوح مختلف قوهقضائیه بود. با بهرهگیری از روشهای مدیریتی فعال، پویا، مردمی و میدانی در سال گذشته رئیس قوه قضائیه، ۱۷ سفر استانی انجام دادند که اگر شرایط کرونایی آخر سال نبود به ۲۰ سفر میرسید.
وی افزود: همچنین از ۸ واحد قضائی در تهران، یک واحد قضایی در مشهد و ۶ زندان در تهران و استان های مختلف توسط رئیس قوه قضائیه در سال ۹۸ بازدید شده است و این الگوی مدیریتی به سایر بخش های مدیریتی قوه قضائیه نیز تسری یافته و تعداد بازدیدهای مدیران دستگاه قضایی از واحدهای قضایی خود، رشد ۶۲ درصدی داشته است.
سخنگوی قوهقضائیه اضافه کرد: نیمه دی ماه سال ۹۸ دستورالعمل رسیدگی به پروندههای معوق صادر شد تا آخر سال بیش از ۵۰ درصد پروندههای قدیمی رسیدگی شد اما ادامه روند آن به دلیل شرایط کرونایی میسر نشد. تدابیری اتخاذ شده که حداقل در ۶ ماه اول سال ۹۹ بخش عمده پرونده های مسن تعیین تکلیف شود.
اسماعیلی همچنین به فعالیت مجدانه شعب ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی در سال ۹۸ اشاره کرده و گفت: در سال گذشته شعب ویژه رسیدگی کننده به اخلال در نظام اقتصادی در تهران رأی به محکومیت ۲۶۰ مفسد اقتصادی، در خراسان رضوی ۳۰۳ مفسد . در فارس ۳۱ نفر، اصفهان ۳۰ نفر، هرمزگان ۱۱ نفر، گلستان ۳ نفر و در قم سه نفر از مفسدان اقتصادی در این محاکم محکومیت حاصل کردند و رأی قطعی محکومیت در مورد آنها صادر شد.
وی گفت: قرارمان با مردم این بود که بعد از انجام اقدامات گزارش بدهیم. در این نشست یک نمونه از نتایج اقدامات و محصول تلاش های همکاران را به استحضار می رسانم. یکی از مشکلات مردم موضوع تعاونیهای اعتباری بود که سپردههای فراوانی را از مردم اخذ کردند و به بیراهه رفتند و اموال مردم حیف و میل شد. برای ساماندهی این قبیل از تعاونی ها دولت و قوهقضائیه پای کار آمدند و ستادی با مشارکت دولت و قوه قضائیه و بانک مرکزی تشکیل شد و قرار شد در تعدادی از این تعاونیها یک خط اعتباری از بانک مرکزی اختصاص یابد و از محل این خط اعتباری مشکل مردم حل و به مرور اعتبارات تخصیص یافته به این خط به بانک مرکزی از محل دارایی تعاونی ها عودت داده شود.
وی افزود: قوه قضائیه بعد از این اقدام موفق شد صرفا در ماههای پایانی سال ۹۸، مبلغ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اموال تعاونی افضل طوس به بانک مرکزی انتقال دهد. همچنین هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان از اموال تعاونی وحدت، ۳۰۰ میلیارد تومان از اموال تعاونی فرشتگان و از اموال تعاونی ثامنالحجج ۶۰۰ میلیارد تومان به بانک مرکزی عودت داده شد. همچنین ۴۳۵ میلیارد تومان از اموال این تعاونی به مردم و سپرده گذاران پرداخت شد و اموال و دارایی های دیگری نیز از این موسسه شناسایی شده که به مرور فرایند فروش و انتقال آن انجام می دهد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :