۲ میلیون تن سیمان پروژه‌های وزارت راه و شهرسازی تأمین مالی شد

به گزارش جهان صنعت نیوز:  محمد حسن علمداری گفت: بر اساس صورت جلسه‌ای که در تاریخ ۲۷ شهریور ۹۷ تنظیم شده بود مقرر شد تأمین مالی خرید ۲ میلیون تن سیمان مورد نیاز پروژه‌های وزارت راه و شهرسازی توسط بانک مذکور صورت پذیرد که بر اساس قیمت‌های روز مربوط به آن زمان نرخ هر تن سیمان حدود یک میلیون ریال تعیین شد.

علمداری افزود: پس از رفع ابهامات و فراهم آمدن مقدمات مورد نیاز، ارائه تضمین نامه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در خصوص ضمانت یا پرداخت اصل و سود مطالبات و معرفی پروژه‌های حائز شرایط بر اساس متمم قرارداد مورخ ۱۵ دی ماه سال ۹۸، مقرر شد تسهیلاتی به میزان ۲ هزار میلیارد ریال در قالب عقد مرابحه یک ساله (در پایان دوره تقسیط دو ساله) در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: تا ابتدای شهریور ماه و مصادف با آغاز هفته دولت مجوز پرداخت ۱ میلیارد ریال از اقساط تسهیلات صادر شده است و مطابق قرارداد فیمابین وزارت راه و شهرسازی می‌تواند تا پایان تابستان سال جاری درخواست قسط سوم را نیز به بانک ارائه کند.

مدیر امور اعتباری بانک عامل بخش مسکن عقد تفاهم نامه برای پرداخت تسهیلات خرید سیمان مورد نیاز وزارت راه و شهرسازی را در راستای مأموریت‌های این بانک برای تأمین مالی بخش مسکن و ساختمان عنوان کرد.

به گفته علمداری از آنجا که بانک مذکور یک بانک تخصصی در حوزه مسکن و ساختمان است که با وزارت راه و شهرسازی در تأمین مالی پروژه‌های این حوزه همکاری تنگاتنگ، متقابل و نزدیکی دارد قراردادها و تفاهم نامه‌هایی از این دست در زمان‌های مختلف بین این بانک و وزارتخانه منعقد می‌شود.

وی با اشاره به تلاش‌هایی که در بانک مسکن و وزارت راه و شهرسازی برای پیشبرد برنامه‌های مربوط به حوزه مسکن و تأمین مالی این بخش صورت می‌گیرد اعلام کرد: همواره دو چالش اصلی در راستای تأمین مالی پروژه‌ها و سیاست‌های بخش مسکن پیش روی بانک تخصصی بخش مسکن قرار داشته است و به رغم آنکه این بانک، بانک تخصصی حوزه مسکن است انتظاراتی مبنی بر عملکرد آن به عنوان بانکی توسعه‌ای در این بخش نیز وجود دارد. هر چند عملاً این بانک نیز منابع خود را با روشی همچون روش سایر بانک‌های تجاری و با قیمت تمام شده بالا تأمین می‌کند. این در حالی است که تسهیلات پرداختی سایر بانک‌های تجاری تسهیلاتی کوتاه مدت است و پول در کوتاه مدت به بانک با نرخ‌های سود بالاتر از تسهیلات پرداختی بانک در برخی موارد بازمی گردد. اما دوره بازگشت پول پرداخت شده در قالب تسهیلات به بانک به دلیل بلند مدت بودن دوره بازپرداخت تسهیلات پرداختی از سوی این بانک طولانی است.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 134013
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا