وضعیت قرمز

به گزارش جهان صنعت نیوز:  ۲۱ روز مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا ، دونالد ترامپ در حالی که هنوز چسبی روی دستش مشاهده می‌شد، راهی فلوریدا شد تا نخستین گردهمایی انتخاباتی خود را پس از ۱۰ روز از سر گیرد. در این گردهمایی نه او ماسک داشت و نه بسیاری از مخاطبانی که فاصله اجتماعی را هم رعایت نکرده بودند. او در تجمع هواداران خود در این ایالت بار دیگر از نازل بودن خطرات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا سخن گفت.

ترامپ از ابتلا به کرونا و بازیابی سلامتش بهره گرفته تا اهمیت این ویروس را تقلیل دهد و تلاش‌های دولتش برای مقابله با آن را برجسته کند که تاکنون باعث ابتلای ۸/۷ میلیون نفر در آمریکا و قربانی شدن ۲۱۴ هزار نفر شده است. او در کارزار انتخاباتی فلوریدا گفت: «تحت رهبری من، ما واکسن امن و بازیافتن سلامت را ارائه می‌کنیم طوری که هیچ‌کسی نمی‌تواند آن را تصور کند. اگر به مسیر پیش رو نگاه کنید هیچ کشوری نتوانسته مثل ما از این بحران خارج شود.» فلوریدا اولین ایستگاه در میان ایالت‌های کلیدی و سرنوشت‌ساز برای ترامپ در هفته کارزار انتخاباتی اوست. پس از فلوریدا، دونالد ترامپ کارزار خود را در پنسیلوانیا، آیووا، کارولینای شمالی و ویسکانسین ادامه خواهد داد.

درجا زدن ترامپ در نظرسنجی‌ها

این در حالی است که نظرسنجی‌ها حاوی اخبار خوشی برای ترامپ نیستند. در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، آمار نظرسنجی‌ها از وضعیت دونالد ترامپ چندان خوشایند نیست و حتی داده‌های داخلی از جمهوریخواهان نشان می‌دهند که او به سختی درجا می‌زند.

نظرسنجی‌های محرمانه حزب‌ جمهوریخواه نشان می‌دهند ترامپ نه‌تنها در ایالت‌هایی که پیروزی در آنها حیاتی است، عقب است بلکه به حدی مستقل‌ها را رویگردان ساخته که جو بایدن در ایالت‌های کاملا قرمز (طرفدار جمهوریخواهان) از جمله مونتانا، کانزاس و میسوری پیشروی داشته است.

موقعیت دونالد ترامپ در میان رای‌دهندگان، به ویژه جمهوریخواهان را درباره ایالت‌های به اصطلاح «کمربند آفتاب» نگران کرده است. این ایالت‌ها از جمله جورجیا، تگزاس و آریزونا به لحاظ سیاسی چندین دهه است که در کنترل جمهوریخواهان مانده است. براساس گزارش نیویورک‌تایمز، تمام این ایالت‌ها به شدت تحت تاثیر پاندمی کرونا قرار گرفته‌اند.

نیویورک‌تایمز گزارش داد بسیاری از ایالت‌های واقع در کمربند آفتاب ظاهرا در چنگ بایدن هستند. این ایالت‌ها به شدت مقابل سیاست‌های بهداشتی سختگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا مقاومت می‌کردند. در نتیجه، ایالت‌هایی نظیر آریزونا، جورجیا و تگزاس در تابستان با موج قدرتمندی از شیوع کرونا مواجه شدند و همین امر تلاش‌ها برای احیای فعالیت تجاری را عقب راند.

شکست در این منطقه ممکن است جمهوریخواهان را در نهایت وادار کند درباره رویکردشان به سیاست انتخاباتی تجدیدنظر کنند. در این گزارش آمده است چنانچه ترامپ در جنوب و غرب آمریکا بازنده شود، این امر ممکن است ترامپ و ترامپیسم و آینده انتخاباتی آنها را در رو به رشدترین و چند دسته‌ترین بخش این کشور، هر چه بیشتر به سمت تمایلات راست‌گرایانه متمایل کند.

در همین حال نظرسنجی انجام شده از سوی یاهونیوز/ یوگاو نشان می‌دهد در حالی که سه هفته تا انتخابات باقی مانده ۱۷ درصد از رای‌دهندگان واجد شرایط گفته‌اند تاکنون رای داده‌اند که این میزان یک هفته قبل ۱۰ درصد بود. در میان این رای‌دهندگان بایدن، ترامپ را با ۴۷ درصد برتری (۷۰ به ۲۳) شکست داده است.

برتری بایدن در ۱۰ ایالت از ۱۱ ایالت تاثیرگذار

اولین هفته نظرسنجی‌ها بعد از ابتلای دونالد ترامپ به ویروس کووید ۱۹ به طور کلی به تقویت امیدهای او برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری کمک چندانی نکرده است. بایدن در ۱۰ مورد از ۱۱ ایالت محل رقابت یا به اصطلاح ایالت‌های «سوئینگ» از ترامپ پیش است که البته به طور نسبی می‌توان رقابت‌شان را در دو ایالت جورجیا و اوهایو با در نظر گرفتن حاشیه خطا برابر دانست. جو بایدن دموکرات در عین حال برتری‌اش را در هفت مورد از این ایالات گسترده‌تر کرده و میزان آرای بزرگی در فلوریدا، میشیگان، کارولینای شمالی و پنسیلوانیا داشته است.

طبق برآورد یو‌اس‌ای‌تودی که خود آن هم بر پایه میانگین‌های نظرسنجی‌ها در «ریئل کلیر پلتیکس» و «فایو ترتی ایت» است، بایدن در سطح سراسر آمریکا با دو درصد افزایش، برتری خود بر ترامپ را به ۱۰ درصد رسانده است. میانگین‌گیری یو‌اس‌ای‌تودی نشان می‌دهد آرای جو بایدن در سطح سراسری ۱/۵۲ درصد و آرای ترامپ ۴۲ درصد است. در حالی که میانگین این آرا برای هفته گذشته به ترتیب

۸/۵۰ به ۷/۴۲ بود.  یو‌اس‌ای‌تودی در ادامه این میانگین‌گیری خود، به سراغ ایالات محل رقابت یا سوئینگ  رفته است.

بر همین اساس در ایالت آریزونا میانگین آرای بایدن ۵/۴۸ درصد و آرای ترامپ ۲/۴۵ درصد همراه با برتری ۳/۳ درصد بایدن است. در فلوریدا برتری بایدن چهار درصد بوده و میانگین آرای او ۵/۴۸ در برابر آرای ۵/۴۴ درصدی ترامپ است. در جورجیا برتری بایدن به ۲/۰ درصد می‌رسد چرا که ۱/۴۷  درصد رای داشته در حالی که ترامپ  ۹/۴۶ درصد رای دارد.

در ایالت میشیگان برتری بایدن بر ترامپ به ۳/۷

درصد رسیده است. او در این ایالت میانگین آرای ۵/۵۰ درصد رای در برابر رای ۲/۴۳ درصدی دونالد ترامپ را دارد. در مینه‌سوتا برتری بایدن به ۳/۹ درصد رسیده است. او در این ایالت رای ۴/۵۰ درصدی را در برابر میانگین رای ۱/۴۱ درصدی ترامپ دارد.

برتری آرای جو بایدن دموکرات در ایالت نوادا ۴/۶ درصد بوده و میانگین آرای وی ۲/۵۰ درصد در برابر ۸/۴۳ درصد ترامپ است. در ادامه در ایالت کارولینای شمالی بایدن برتری ۲/۲ درصدی بر ترامپ دارد. میانگین رای این نامزد دموکرات در این ایالت ۷/۴۸ درصد در برابر ۵/۴۶ درصد رای رقیب جمهوریخواهش است.  در ایالت اوهایو برتری بایدن بر ترامپ در میانگین آرا ۷/۰ درصد است و میانگین آرای هر کدام به ترتیب  ۰/۴۷ و ۳/۴۶ درصد بوده است.

 در پنسیلوانیا بایدن برتری چشمگیر ۲/۷ درصدی داشته و میانگین آرای او ۵۱ درصد و میانگین آرای رقیبش دونالد ترامپ ۸/۴۳ درصد است. در ایالت تگزاس ترامپ بر بایدن در حال حاضر برتری سه درصدی در میانگین آرا دارد و میانگین آرای ترامپ در این ایالت  ۸/۴۸ درصد و برای بایدن ۸/۴۵ درصد است. و در آخر در ایالت ویسکانسین نیز بایدن برتری ۳/۶ درصدی بر ترامپ جمهوریخواه دارد. در این ایالت میانگین آرای بایدن ۹/۴۹ درصد و میانگین آرای ترامپ ۶/۴۳ درصد است.

در حالی که ترامپ تنها در ایالت تگزاس آرای بیشتری از بایدن داشته، در نظرسنجی جدید برتری بایدن در این ایالت بر ترامپ در مقایسه با نظرسنجی هفته گذاشته به جز در ایالت آریزونا، در مابقی ایالات افزایش نشان داده است.

اصرار کمپین ترامپ بر برگزاری مناظره‌های حضوری

کاخ سفید از کمیسیون مناظره‌های آمریکا خواسته با وجود دست رد دونالد ترامپ به پیشنهاد مناظره‌های مجازی، به این رییس‌جمهور آمریکا اجازه دهد طبق برنامه‌ریزی با جو بایدن مناظره داشته باشد. برایان مورجنسترن معاون مدیر ارتباطات کاخ سفید در بیانیه‌ای از کمیسیون یادشده خواست در مساله برگزاری مناظره تلویزیونی تجدید نظر کند.

این اتفاق چند روز بعد از آن می‌افتد که کمیسیون مناظرات ریاست‌جمهوری آمریکا دومین مناظره انتخاباتی میان دونالد ترامپ جمهوریخواه و جو بایدن دموکرات به شکل حضوری را که قرار بود روز پنجشنبه برگزار شود از بابت نگرانی‌های مربوط به ابتلای رییس‌جمهور آمریکا به کروناویروس  لغو کرد.

همچنین طرح پیشنهادی برگزاری مناظره مجازی میان این دو نامزد هم بعد از خودداری کمپین ترامپ از شرکت در آن لغو شد. مورجنسترن با استدلال در خصوص اینکه ترامپ می‌تواند حضوری در مناظره شرکت کند، تاکید کرد: رییس‌جمهور آمریکا برای مناظره آمادگی داشته و پزشکانش هم او را مجاز به شرکت در تعاملات عمومی دانسته‌اند.

او ادامه داد: آنها گفته‌اند او دیگر خطری برای انتقال بیماری به شمار نمی‌آید بنابراین خوب است اگر این کمیسیون مجددا برگزاری مناظره را به برنامه زمانی برگرداند. این اظهارات بعد از آن مطرح شدند که پزشک رییس‌جمهور آمریکا دکتر شان کانلی اعلام کرد که او دیگر دارای ریسک انتقال بیماری به دیگران در نظر گرفته نمی‌شود.

اختلاف در صف متحدان

از طرفی تلاش دونالد ترامپ برای به دست آوردن یک بسته مهم دیگر از کمک‌های مالی در زمان شیوع ویروس کرونا برای جلب آرای افکار عمومی با کارشکنی یک گروه غیرعادی یعنی متحدان جمهوریخواه وی در کنگره روبه‌رو شده است.

مقامات جمهوریخواه به مدت تقریبا چهار سال از رییس‌جمهور درباره  موضوعات مختلف از جمله مراقبت درمانی، مهاجرت، تجارت و امور دفاعی وی حمایت کرده‌اند. این حمایت‌ها حتی در زمانی که دیدگاه‌های ترامپ با نظریه‌های دیرینه محافظه‌کاران در تضاد بود، وجود داشت. با وجود این، در حالی که چند هفته به زمان برگزاری انتخابات سوم نوامبر باقی است و رییس جمهور، کنگره را به اقدام برای تصویب یک بسته مهم کمک در زمان شیوع ویروس کرونا تشویق می‌کند، همان قانونگذاران به مهم‌ترین مانع بر سر راه وی تبدیل شده‌اند.

سناتور جمهوریخواه میچ مک‌کانل از ایالت کنتاکی و رهبر گروه اکثریت در سنا مکرر به ایده هزینه کردن چند تریلیون دلار دیگر برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا مخالفت کرده است. وی به مخالفت حدود ۲۰ نفر از جمهوریخواهان در مجلس سنا اشاره می‌کند که درباره پیامد‌های طولانی‌مدت بدهی فدرال هشدار می‌دهند.

جمهوریخواهان مجلس سنا در یک کنفرانس تلفنی روز شنبه نگرانی‌های خود را به رهبران حزبی و مقامات ارشد ترامپ اعلام کردند. جمهوریخواهان سنا به بسته پیشنهادی یک تریلیون و ۸۰۰ میلیارد دلاری که کاخ سفید یک روز قبل‌تر پیشنهاد کرده بود اعتراض کردند. این مقاومت در برهه‌ای حساس از مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری صورت می‌گیرد. ترامپ در حال بهبود یافتن از بیماری کرونای خود است. ترامپ همچنین در نظرسنجی‌ها به میزان چشمگیری از رقیب خود جو بایدن از حزب دموکرات عقب افتاده است و می‌خواهد رهبران جمهوریخواه با اقداماتی قاطع به افزایش حمایت از او کمک کنند.

 

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 144959
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا