دو هفته تا معرفی نامزد نهایی

به گزارش جهان صنعت نیوز: این خبر را دیروز حسین مرعشی در گفت‌وگویی با روزنامه آرمان داده است و این‌طور که از لابه‌لای سخنانش استنباط می‌شود، این گزینه فردی است غیر از علی لاریجانی. به نظر می‌رسد این حزب اصلاح‌طلب دفتر ائتلاف و استفاده مجدد از الگوی سال ۹۲ را بسته است زیرا مرعشی می‌گوید: «نمی‌توان دست رییس‌جمهور آینده را بست. از طرفی مردم بعضا خود آقایانی را که نامزد انتخابات می‌شوند، نمی‌شناسند. چطور می‌خواهند وزرای آنان را بشناسند؟ شاید وجود تیم بتواند کمک کند اما این در شرایطی است که شخصیت‌های با اعتبار ضعیف وارد انتخابات شوند. اگر فردی با اعتبار بالا وارد انتخابات شود، نیازی به معرفی تیم نیز نخواهد بود.»

این در حالی است که کارگزاران چندی قبل و در بحبوحه مطرح بودن ایده ائتلاف با لاریجانی از معرفی کابینه قبل از انتخابات سخن گفته و به این نحو می‌خواست نظر اصلاح‌طلبان نگران از تکرار تجربه دولت روحانی را جلب کند. سناریوی این طیف محافظه‌کار در جریان اصلاح‌طلب معرفی ظریف به عنوان معاون اول یا وزیر امور خارجه لاریجانی و خرج کردن محبوبیت ظریف برای رای‌آوری لاریجانی بود. این ایده اما با استقبال سایر طیف‌های اصلاح‌طلب و هواداران معرفی کاندیدای خالص مواجه نشد. برای همین هم کارگزاران عقب نشست.

رونمایی از کاندیدای حزبی

اولین نشانه از این عقب‌نشینی آن بود که برخی از چهره‌های برجسته این حزب درصدد توضیح برآمده و گفتند لاریجانی را موتلف و یک رقیب شریف در انتخاباتی آزادانه و عادلانه می‌بینند. نشانه دیگر نیز همراهی کارگزاران با نهاد اجماع‌ساز جدید است.

سازوکار مورد اشاره هنوز تعیین‌تکلیف نشده و با ابهامات و انتقاداتی همراه است اما همین‌قدر معلوم است که این نهاد بر اساس مصوبه شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان تشکیل خواهد شد تا از نامزد اصلاح‌طلب در جریان انتخابات ۱۴۰۰ حمایت کند. از آنجا که کارگزاران نیز عضو شورای هماهنگی و به تبع آن نهاد اجماع‌ساز جدید است، می‌توان این‌طور نتیجه گرفت که این حزب اصلاح‌طلب نیز با سایرین همراه شده و مخالفتی با معرفی نامزدی با هویت اصلاح‌طلبی و اصطلاحا خالص ندارد.»

گواه دیگر بر این مدعا اظهاراتی است که در هفته‌های اخیر درباره معرفی کاندیدای حزبی از سوی کارگزاران بیان شده است. مثلا رونمایی مرعشی از فهرست شش نفره کاندیداها که شامل اسحاق جهانگیری، عبدالناصر همتی، محسن ‌هاشمی، رضا ملک‌زاده، مصطفی هاشمی‌طبا و غلامحسین کرباسچی می‌شد. ناگفته نماند بعد از این لیست نیز لیست ۱۹ نفره دیگری به عنوان گزینه‌های احتمالی کارگزاران مطرح و تکذیب شد.

اگر آن‌طور که مرعشی می‌گوید، کارگزاران تا دو هفته دیگر گزینه مورد نظر خود را اعلام کند یعنی بررسی‌های مورد نیز تا حد زیادی انجام شده و از همین حالا نیز می‌توان حدس زد که گزینه مورد نظر کارگزاران کیست.

نامزد کارگزاران کیست

کاری که چندان هم سخت به نظر نمی‌رسد مثلا اگر در نظر داشته باشیم که از بین شش نفر مطرح امیدی به تایید صلاحیت غلامحسین کرباسچی نیست، خیلی سریع به یک فهرست پنج نفره خواهیم رسید، حتی قبل از آنکه بگوییم کرباسچی نه می‌تواند نظر سایر احزاب اصلاح‌طلب را جلب کرده و گزینه مورد اجماع شود و نه اینکه از پتانسیل خوبی برای جذب بدنه اجتماعی برخوردار است.

دومین نامی که از این فهرست خط خواهد خورد نیز سیدمصطفی ‌هاشمی‌‌طباست که تجربه حضور در رقابت‌های انتخاباتی ۹۶ و چهارم شدن را دارد. ضمن آنکه او اگرچه خودش را از گزینه‌های مطرح بهتر می‌داند اما قصد کاندیدا شدن ندارد.

از بین چهار نام باقی‌مانده باید عبدالناصر همتی و رضا ملک‌زاده را نیز حذف کرد چراکه نه ملک‌زاده آنقدر شناخته شده است که رجل سیاسی محسوب شده، مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار گرفته و رای بیاورد و نه همتی با این کارنامه در دولت روحانی شانسی برای ورود به عرصه انتخابات و موفقیت دارد.

می‌ماند محسن ‌هاشمی و اسحاق جهانگیری که قطعا انتخاب از بین‌شان سخت است. بر اساس شنیده‌ها اما هم کارگزاران و هم خود محسن ‌هاشمی از معرفی او به عنوان نامزد انتخاباتی صرف‌نظر کرده‌اند. این‌طور که گفته می‌شود اصلاح‌طلبان قصد دارند او را برای سرلیستی در انتخابات شورای شهر یا حتی فرستادن به «بهشت» نگه دارند. به این ترتیب محتمل‌ترین گزینه کارگزاران اسحاق جهانگیری است که زمزمه‌هایی درباره حمایت اتحاد ملت و سایر اصلاح‌طلبان از وی نیز به گوش می‌رسد.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 163180
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا