تولیدکنندگان ورق گالوانیزه در آستانه ورشکستگی

به گزارش جهان صنعت نیوز:  یک فعال معدنی در این خصوص اظهار داشت: برخی از تولیدکنندگان در جهان در حال حاضر محصولات خود را با دامپینگ صادر می‌کنند و قیمت ورق گالوانیزه در بازار داخلی نباید از قیمت‌های جهانی در شرایط فعلی پیروی کند. حمید شجاعی تصریح کرد: قیمت فروش ورق گالوانیزه باید با توجه به قیمت تمام‌شده تولید تعیین شود تا کارخانجات این حوزه تعطیل نشوند.

احتمال بیکار شدن کارگران بخش تولید ورق گالوانیزه

این فعال معدنی ادامه داد: تولیدکنندگان ورق گالوانیزه‌ جلسات مشترکی با هدف رفع این مشکلات داشته‌اند. در این جلسات تلاش شده تا هم منافع مصرف‌کنندگان و هم منافع تولیدکنندگان مدنظر قرار گیرد. به‌هرحال در هر کدام از شرکت‌های تولیدی، تعدادی کارگر و کارمند مشغول به کار هستند و به واسطه این‌کار و تولید، امرار معاش می‌کنند. باید در نظر داشته باشیم که اگر روال به همین شکل ادامه پیدا کند ممکن است تعداد بسیاری از این کارگران و کارمندان به سبب تعطیلی کارخانه‌ها، از کار بیکار شوند. وی تصریح کرد: این اتفاق (یعنی تعطیلی کارخانجات) برخلاف استراتژی و سیاست کنونی دولت است که در تلاش برای کاهش نرخ بیکاری است. بنابراین در طول این جلسات باید تلاش شود تا با درنظر گرفتن قیمت تمام‌شده‌ تولید، با پیشنهاد یک فرمول منطقی برای قیمت فروش محصولات، اقدام موثری در جهت حمایت از تولیدکنندگان ورق گالوانیزه صورت گیرد.

مبنای قیمت ورق گالوانیزه در داخل کشور

این فعال معدنی در خصوص شیوه تعیین قیمت‌ پایه ورق گالوانیزه در بورس کالا نیز گفت: این قیمت‌ها بر اساس مسائلی برآورد می‌شوند که در سطح جهانی هستند. نهادهای حاکمیتی چنین مسائلی را که در سطح جهانی وجود دارند، مبنای تصمیم‌گیری خود در اعلام قیمت قرار می‌دهند و اعلام می‌کنند که ما باید مطابق با قیمت‌های جهانی حرکت کنیم. در صورتی که این تصمیم با توجه به شرایط اقتصادی فعلی ما نمی‌تواند مناسب باشد. نخست به این دلیل که در حال حاضر برخی از کشورها در سطح جهان، محصولات خود را با دامپینگ صادر می‌کنند. در این شرایط انتظار ما از نهادهای دولتی این است که با وضع تعرفه بر واردات، صنعت فولاد ما را در برابر این دامپینگ واکسینه کرده و از ما تولیدکنندگان حمایت کنند.

رقبا ممکن است بازارها را تصرف کنند

شجاعی در خصوص وضعیت تحریمی موجود و تبعات ناشی از آن نیز گفت: ما امروز در کنار مشکلات دیگر، با پدیده‌ای به نام تحریم نیز مواجه هستیم. با تحریم‌های موجود، اگر دولت از کارخانجات داخلی حمایت نکند، مسلما کشورهای صاحب تکنولوژی به واسطه مراوداتی که با یکدیگر دارند می‌توانند قیمت تمام‌شده خود را با همین تکنولوژی به کمترین میزان ممکن کاهش دهند و بازارها را به تصرف خود درآورند.

وی ادامه داد: تاثیرگذاری تحریم‌ها در بحث تامین قطعات یدکی، در بحث انتقال دانش فنی و مواردی از این دست نیز وجود دارد. در حال حاضر ما از این مراودات محروم هستیم و این قضیه خواه ناخواه بر قیمت تمام‌شده ما تاثیر می‌گذارد و این قیمت را افزایش می‌دهد. رفع و حل این وضعیت نیاز به حضور و مشارکت دولت دارد. دولت می‌تواند با قائل شدن امتیازات و مشوق‌هایی برای تولیدکنندگان داخلی به آنها کمک کند تا امکان حضور در چنین فضای رقابتی را داشته باشد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 306778
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا