اقتصاد ایران همچنان درتله سیاست 

مدیران و اداره کنندگان اصلی کشور از به کارگرفتن بن بست برای هر کدام از ارکان قوام دهنده کشور مثل امور اقتصادی از سوی هرکس به ویژه از سوی رسانه ها و نویسندگان خشمگین می شوند.

به گزارش جهان صنعت نیوز:  مدیران می گویند اقتصاد ایران مشکلاتی دارد و مردم در سختی هستند اما این تنگناها به اندازه ای نیست که بگوییم اقتصاد به بن بست رسیده است و این داوری بزرگنمایی و حتی سیاه نمایی است. با این حال بیشتر مدیران از جناح سیاسی حاکم بر کشور نیز قبول دارند دهه ۱۳۹۰ بدترین دهه اقتصاد بوده است و دلیل آن نیز وجود یک دولت ناکار آمد در سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ بوده است. 
 
اما واقعیت چیست ؟ واقعیت این است که بخش های گوناگون وفعالیت های اقتصادی درایران به رغم خبرهای خوشی که اعضای دولت دربرابر خبرنگاران وبه ویژه در صدا و سیما بر زبان می آورند هنوز با تنگناهای بزرگی روبه روهستند و اصولا شتاب ورشد دربخش واقعی اقتصاد ونیز روندهای نگران کننده در بخش های مالی وپولی وارزی و بودجه ای همچنان خودنمایی می کنند. 
 
نرخ  شتابان تورم به مثابه  آزاردهنده ترین پدیده زندگی شهروندان در این یک ونیم سال که دولت سیزدهم بر سر کار آمده است هرگز با ترمز دولتی روبه رو نشده و با شتاب به پله نخست مشکلات مردم رسیده است. دولت سیزدهم بارها وعده داده است شتاب نرخ تورم را کاهش می دهد اما نشده است. دولت وعده داده بود نرخ ارز را مهار می کند اما نتوانسته است و قیمت هردلار به نزدیک ۴۰ هزارتومان رسیده است شوربختانه و بر اساس آمارهای مرکز پژوهش های مجلس دولت تا پایان سال ۳۰۰ هزار تومان کسری بودجه دارد واین درحالی است که دولت می گوید امسال ۳۴ میلیارد دلار  نفت فروخته است که چند برابر کل سال ۱۳۹۹ است. از سوی دیگر نرخ سرمایه گذاری هنوز به عدد مثبت هم نرسیده است ودولت نیز هزینه ای برای بخش عمرانی انجام نمی دهد و زیر ساخت ها ی ایران در حال فرسوده شدن هستند.
 
اما بدترین اتفاقی که دراقتصادایران افتاده واین بخش مهم از فعالیت های جامعه را به بدترین حالت رسانده این است که دولت هیچ تئوری و راه حل اجرایی برای آینده ندارد  و هیچ اتفاق نظری برای عبوردادن از این وضعیت درمیان نهادهای قدرت دیده نمی شود. واقعیت تلخ وسخت این است که کسب وکار و زندگی ومعیشت ایرانیان همچنان در تله سیاست خارجی ونیز منازعه های داخلی و از همه مهمتر واگرایی نهادهای قدرت با شهروندان گرفتارشده است. اقتصادایران تاروزگاری که از این تله رها نشود روی خوش نمی بیند و شهروندان فقیر وفقیرتر می شود.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 316082
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا