بر اساس گزارش مرکز آمار؛

تورم نقطه به نقطه بهمن ماه به ۵۳.۴ درصد رسید

بر اساس گزارش مرکز آمار تورم ماهانه بهمن برابر با ۳.۵ درصد بوده است. تورم نقطه به نقطه نیز به ۵۳.۴ درصد افزایش یافته است.

به گزارش جهان صنعت نیوز،  بر اساس گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه در بهمن ماه به ۵۳.۴ درصد رسیده که نسبت به دی افزایش ۲.۱ واحد درصدی را نشان می‌دهد.

نرخ تورم نقطه‌ به نقطه گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» با افزایش ۱.۳ واحد درصدی به ۷۰.۵ درصد رسید.  همچنین این نرخ برای گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با افزایش ۲.۳ واحد درصدی به ۴۳.۵ درصد رسیده است.

نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری ۵۲.۷ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۲.۱ واحد درصد افزایش داشته است. این نرخ برای خانوارهای روستایی ۵۶.۷ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۱.۸ واحد درصد افزایش داشته است.

تورم ماهانه ۳.۵ درصد بهمن ماه

تورم ماهانه در بهمن برابر با ۳.۵ درصد گزارش شده است که نسبت دی کاهش ۰.۸ واحد درصدی را نشان می‌دهد.

این نرخ برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» ۴.۷ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» ۲.۷ درصد بوده است.

در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «سبزیجات» (فلفل دلمه‌ای، بادمجان و کاهو) و گروه «انواع گوشت» (گوشت گوسفند، گوشت گاو یا گوساله و انواع ماهی) بود.

در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، گروه «حمل و نقل» (انواع اتومبیل سواری و لاستیک اتومبیل)، گروه «هتل و رستوران» (انواع غذاهای سرو شده در رستوران) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

افزایش ۱.۴ واحد درصدی تورم سالانه

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. نرخ تورم سالانه بهمن ماه ۱۴۰۱ برای خانوارهای کشور به ۴۷.۷ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۱.۴ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

هم‌چنین نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ۴۶.۹ درصد و ۵۱.۷ درصد است که برای خانوارهای شهری ۱.۴ واحد درصد افزایش و برای خانوارهای روستایی ۱.۷ واحد درصد افزایش داشته است.

بازهم فقرا قربانی افزایش قیمت شدند

دامنه تغییرات نرخ تورم سالانه در بهمن ماه ١۴٠١ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۴۵.۱ درصد برای دهک دهم (ثروتمدترین خانوارهای کشور) تا ۵۴.۹ درصد برای دهک اول (فقیرترین خانوارهای کشور)است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانویژه اقتصاد کلان
شناسه : 336123
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا