عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح کرد؛

در برنامه هفتم توسعه ساختار بودجه اصلاح شود

به گزارش جهان صنعت نیوز، سید احسان ارکانی درباره توجه به اصلاح ساختار بودجه سالیانه در برنامه هفتم توسعه بیان کرد: باید توجه داشته باشیم که هر زمان مبحث بودجه مطرح می شود پیش از آن کلمه «برنامه» مد نظر قرار می گیرد، یعنی سازمان برنامه و بودجه.

وی تاکید کرد: تاکید بر کلمه برنامه در مفهوم برنامه و بودجه به دلیل این است که هر بودجه ای باید متکی بر یک برنامه بالادستی باشد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ما طبق برنامه‌های توسعه‌ای اولویت‌های کشور را مشخص می‌کنیم، تاکید کرد: از این رو بر اساس این اولویت‌ها می‌گوییم که مثلا بخشی از اولویت‌ها در حوزه برق و تجدید منابع آبی است و یا بخشی دیگری از توجهات در زمینه بهداشت و درمان است و یا غیره. بنابراین ما براساس آن منابع کلی باید بیاییم و اصلاح ساختار بودجه را مدنظر قرار دهیم یعنی اصلاح ساختار بودجه بدین نحو معنا پیدا می‌کند.

بودجه نمی تواند جدا از برنامه پنج ساله باشد

ارکانی با بیان اینکه بودجه یک ساله نمی‌تواند جدای از برنامه پنج ساله باشد، گفت: به واقع این بودجه یک ساله پنج برش مرتبط شده با برنامه پنج ساله است که بگوید مثلا وضعیت آبی ما شرایطی دارد که باید در پایان پنج سال به وضعیت دیگری برسد. یعنی ما براساس این رویکرد به عنوان مثال می‌توانیم در سال اول برنامه پنج ساله، مقداری از منابع را به بخش آب و بخش های اولویت دار دیگر اختصاص دهیم.

وی تاکید کرد: متاسفانه در همه این سال‌ها، بودجه‌های مصوب شده به برنامه متصل نبوده است و اجرای ۳۰ درصدی برنامه ششم توسعه با تاکید بر گزارشات دیوان محاسبات، گویا این ادعا است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اگر می‌خواهیم اصلاح ساختار بودجه به درستی محقق شود باید بدانیم که نخستین اصل آن اتصال درست بودجه ریزی به برنامه پنج ساله است و هر جا که این اتصال برقرار شده ساختار صحیح‌تری در بودجه داشته‌ایم.

اگر ساختار بودجه اصلاح نشود دچار هدررفت بودجه عمومی می شویم

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین به همین دلیل بود که مجلس در زمینه تصویب بودجه سال ۱۴۰۲ ابتدا تاکید بر بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه داشت تا بودجه بر مبنای برنامه حرکت کند. البته در این بخش برنامه ششم توسعه تمدید شد و این برنامه نهایتا مدنظر قرار گرفت.

وی با بیان اینکه برنامه‌های توسعه‌ای کشور به عنوان سند مادر در اقدامات توسعه‌ای محسوب می‌شود، بیان کرد: اگر این برنامه نباشد وظایف معمولی برخی از دستگاه‌ها دچار اشکال خواهد شد.

ارکانی با بیان اینکه باید به اصلاح ساختار بودجه در برنامه هفتم توسعه توجه شود، بیان کرد: اگر این مهم مدنظر قرار نگیرد ما شاهد هدررفت شدید بودجه عمومی کشور خواهیم بود.

منبع: خانه ملت

اقتصاد کلان
شناسه : 345693
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا