تشخیص پارکینسون پیش از ظهور علائم

یک نشانگان تحلیل‌برنده است که باعث از دست رفتن تدریجی مدارهای عصبی مغزی می‌شود که در حرکت، تفکر و رفتار دخالت دارند. این بیماری یکی از بیماری‌های تحلیل‌برنده عصبی است که مبتلایان به آن با سرعت در حال افزایش هستند.

به گزارش جهان صنعت نیوز،  یک آزمایش جدید می‌تواند بیماری پارکینسون را پیش از ظهور علائم شناسایی کند.

یک نشانگان تحلیل‌برنده است که باعث از دست رفتن تدریجی مدارهای عصبی مغزی می‌شود که در حرکت، تفکر و رفتار دخالت دارند. این بیماری یکی از بیماری‌های تحلیل‌برنده عصبی است که مبتلایان به آن با سرعت در حال افزایش هستند.

یواس‌ای تودی گزارش داد، در حال حاضر هیچ آزمایش خون یا تست آزمایشگاهی دیگر وجود ندارد که بتوان با آن پارکینسون پیش از ظهور علائم تشخیص داد. اما کارشناسان می‌گویند این آزمایش جدید که از مایع نخاعی استفاده می‌کند، می‌تواند نخستین گام به سوی آزمایشی کمتر تهاجمی برای شناسایی بیماری پارکینسون با استفاده از آزمایش‌های خون یا نمونه‌برداری از بینی باشد.

پارکینسون چطور تشخیص داده می‌شود؟

درمان‌های فعلی می‌توانند به کاهش علائم پارکینسون کمک کنند، اما علاجی برای این بیماری وجود ندارد. این بیماری می‌تواند باعث لرزش دست، سفتی عضلات، کندی و افتادن فرد شود به علاوه اضطراب، افسردگی و اختلال خواب هم به دنبال می‌آورد.

این بیماری به طور معمول بوسیله متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژیست با ترکیبی از ارزیابی علایم، احتمالا اسکن مغزی و پاسخ بیمار به داروها تشخیص داده می‌شود.

اما راهی وجود ندارد به جز معیارهای بالینی اختلال حرکتی مانند لرزش دست، کندی حرکات، سفتی عضلات یا ناپایداری قامت برای تشخیص پارکینسون وجود ندارد.

آزمایش از مایع نخاعی

مدت‌ها است که دانشمندان در جستجوی یک شاخص زیستی بوده‌اند که بتواند پیش از آنکه علائم در بیماران ظاهر شود، دچار بودن آنها به بیماری پارکینسون را مشخص کند.

اکنون پژوهشگران آزمایشی را به نام alpha-synuclein seed amplification assay را ابداع کرده‌اند که از مایع نخاعی بیماری برای شناسایی «سینوکلئین» ‍(Synuclein) یکی از دو شاخص زیسی اصلی بیماری پارکینسون استفاده می‌کند.

بررسی روی ۱۰۰۰ نفر در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۹ انجام شد که شامل بیماران مبتلا به پارکینسون و ببیمارای دارای عوامل خطرساز بالینی یا ژنتیکی بیماری اما بدون تشخیص آن و داوطلبانی برای گروه شاهد می‌شد.

منبع: بهداشت نیوز

خواندنی

شناسه : 346327
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا