آوار نااطمینانی بر سر بازار سهام؛

بورس می‌تواند به روند صعودی باز گردد؟

هر چند بازار سهام را می‌توان مستعدترین بازار برای رشد دانست اما با توجه به شرایط کنونی، به نظر می‌رسد بورس فعلا قدرت شکست سقف خود را ندارد.

به گزارش جهان صنعت نیوز، معاملات روز یکشنبه بازار سهام نشان داد که رفتار توده‌ای سهامداران هنوز از بورس رخت برنبسته است. چرا که دیروز با منفی شدن برخی نمادها از جمله خودرویی‌ها که به لیدر بازار معروف شده‌اند، مسیر حرکت بازار در سمت نزولی قرار گرفت.

بازار سهام از نیمه اردیبهشت‌ماه به این سو فاز اصلاحی را تجربه می‌کند و هنوز نتوانسته مسیر صعودی پایداری را تجربه کند. طی هفته‌های گذشته، به تدریج از ارزش و حجم معاملات نیز کاسته شده است. به نظر می‌رسد معامله‌گران برای ورود به داد‌وستدها در بیم و امید قرار دارند.

شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات دیروز در نیمه اول با افت همراه شد و در نیمه دوم تغییر چندانی نداشت تا در نهایت با منفی ۱۹ هزار واحدی کار را تمام کرده باشد. این موضوع نشان می‌دهد که شاخص با از دست ‌دادن حمایت ۲.۲ میلیون واحدی توان رسیدن به اعداد و ارقام بالاتر را ندارد. با این ‌وجود همه به این موضوع اذعان می‌کنند که بورس همچنان ارزنده است.

موج نااطمینانی در بورس

با این حال کارشناسان معتقدند بلاتکلیفی‌های سیاسی، اخباری که هر کدام خبر قبلی خود را نقض می‌کنند، اظهارات متناقض از سوی طرف‌های برجام، تنگنای اقتصادی، سیاست‌های خلق‌الساعه در حوزه فعالیت‌های اقتصادی و مواردی از این دست، بازار سهام را در ابهام فرو برده است. رفتار معامله‌گران نیز حاکی از همین سردرگمی و ابهام درباره آینده بورس است.

در همین حال ثبات قیمت دلار سبب شده است که این محرک قوی نیز از کار افتاده باشد. بر همین اساس دیگر محرکی برای بازار سهام وجود ندارد تا بتواند معاملات را دوباره به ریل بازگرداند.

روند بازار در حال حاضر به گونه‌ای است که در هر دو مسیر نزولی و صعودی، فاقد پویایی است. حجم و ارزش معاملات خرد به حدی کاهش یافته که تنها برداشت و ارزیابی از آن، فرو رفتن بازار در رکود است.

فاکتور‌های برگشت بازار

علی فراقی در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» می‌گوید: در مورد بازارها بسته به نظر تحلیلگران و کارشناسان، می‌توان فاکتورهای مختلفی جهت برگشت‌های بازار هدف در نظر گرفت تا در بهترین نقطه سوار بر بازار شد و بیشترین بازدهی را از هر بازاری کسب کرد.

وی می‌افزاید: دو فاکتور ساده و اولیه را می‌توان ارزش و حجم معاملات در نظر گرفت. این دو فاکتور خصوصا در چرخش‌های قیمتی بسیار قابل استفاده و قابل اطمینان هستند. زیرا به خوبی می‌تواند رد پای ورود‌کنندگان اصلی را به بازار برای سرمایه‌گذاران در بازار شناسایی کند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید می‌کند: فاکتور بعدی را می‌توان ورود و خروج پول حقیقی در بورس دانست. البته در این مورد خطا بیشتر است و قابلیت اتکای پایین‌تری هم دارد. ولی می‌تواند به خوبی در کنار دیگر پارامتر‌های بازاری تکمیل‌کننده و یاری‌دهنده مناسبی باشد.

واگرایی عامل کلیدی بورس

فراقی خاطرنشان می‌کند: فاکتور قابل توجه و مهمی را که شاید اغلب افراد نادیده بگیرند وجود واگرایی است. البته این واگرایی به معنای واگرایی تکنیکی اندیکاتوری عامیانه نیست . در اصل یک پله بالاتر و قدرتمند است. یکی از آنها می‌تواند واگرایی بین دو یا چند بازار نسبت به یکدیگر باشد که به خوبی می‌تواند زمان استراحت یا حرکت بازار‌ها را نسبت به یکدیگر شناسایی کند.

وی می‌گوید: حال می‌توان فاکتورها، ابزارها، وسیله‌ها و سبک‌های متعددی را نام برد که می‌تواند کمک‌کننده افراد فعال در هر بازاری خصوصا بازار سرمایه باشد که توجه به آنها برای تصمیم‌گیری بهتر خالی از لطف نیست.

بورس مستعدترین بازار برای رشد

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: حال بعد از این اشارات اگر تمامی این فاکتورهای گفته‌شده و گفته‌نشده دیگری را مقیاس صد در نظر بگیریم، عدد قابل توجه ۹۰ برای بازاری به نام بازار سرمایه به چشم می‌خورد که نشان از آن دارد که بازاری که مستعد‌ترین برای حرکت و نوبت رشدی است بورس خواهد بود.

فراقی یادآور می‌شود: در پایان هم فاکتور اختصاصی که می‌توان برای بازار سهام در نظر گرفت فصل مجامع است.

درصد بالایی از سهام بازار در این زمان، مجامع آنها تشکیل می‌شود که به خوبی می‌تواند گریزی به گذشته هر شرکت، وضعیت حال آن و دیدگاه آینده آنها باشد که باز هم با درصد قابل‌توجهی از این تعداد شرکت‌ها مواجه هستیم. در هر سه حالت گذشته، حال و آینده بسیار جذاب برای هر سرمایه‌گذاری در این بازار متصور می‌شود.

اخبار برگزیدهبورس
شناسه : 356952
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا