با ثبت صادرات روزانه ۱.۵ میلیون بشکه؛

نفت ایران برای چین جذاب شد

صادرات نفت ایران به چین رکورد‍ زد و به ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسید. این خبری است که دیروز بر روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت.

به گزارش جهان صنعت نیوز، آنگونه که موسسه کپلر گزارش کرده چین در ماه میلادی جاری روزانه در حالی حدود ۱.۵میلیون بشکه نفت از ایران خریداری خواهد کرد که در هفت ماه گذشته این عدد حدود ۹۱۷ هزار بشکه بود. همچنین این میزان صادرات نفت ایران به چین بالاترین رقم ثبت شده از سال ۲۰۱۳ محسوب می‌شود.

دلیل افزایش قابل توجه صادرات نفت ایران چیست؟

آنگونه که منابع اطلاعاتی گزارش داده‌اند، این افزایش چند دلیل عمده دارد:

در حالی که کپلر اعلام کرده واردات نفت ایران به چین، به بالاترین میزان یک دهه گذشته رسیده، برخی منابع اعلام می‌کنند این افزایش با تخفیف‌های بالا در حال انجام است.

S&P Global در گزارشی اعلام کرده نفت سبک ایران در حال حاضر با تخفیفی در حدود ۱۳ تا ۱۳.۵ دلار در هر بشکه، نسبت به قیمت آتی نفت برنت عرضه می‌شود و این رقم برای نفت سنگین ایران حتی به ۱۹ دلار هم می‌رسد

از سوی دیگر نفت خام روسیه به دلیل افزایش قیمت، جذابیت خود را برای این بازار از دست داده و پالایشگاه‌های مستقل چین تمایل دارند که نفت ایران را جایگزین روسیه کنند.

آنگونه که کپلر گزارش کرده است دو گرید اصلی نفت ایران در حال حاضر با تخفیف بیش از ۱۰ دلار در هر بشکه نسبت به برنت معامله می‌شوند که ارزان‌تر از انواع روسی هستند.

ایران به پول نفت می‌رسد؟

در این شرایط پرسش مهمی این است که آیا این افزایش صادرات به معنای افزایش درآمدهای نفتی برای دولت خواهد بود و ایران چند درصد دلارهای نفتی را می‌تواند به صورت ارزی وصول کند؟

هرچند گفته می‌شود پالایشگاه‌های کوچک چینی دردسر چندانی برای پرداخت پول نفت ایران ندارند، با این حال شایعاتی درباره ماندن بخشی از درآمد نفت در بانک‌های چینی به گوش می‌رسد. با این وجود، محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت می‌گوید که تهاتر برای وصول درآمدهای نفتی در کمترین حالا ممکن است و بیشتر درآمد حاصل از صادرات را به صورت ارزی دریافت می‌کنیم.

اظهارات خجسته‌مهر در شرایطی مطرح می‌شود که آزاد‌سازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره‌جنوبی در روزهای گذشته حواشی بسیاری به همراه داشته است. کارشناسان بر این باورند که در حتی در صورت لغو تحریم‌ها و احیای برجام بدون پیوستن به FATF بسیاری از مشکلات اقتصادی ایران حل نخواهد شد.

 

اخبار برگزیدهنفت و پتروشیمی
شناسه : 368802
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا