قهرمانان ورزشی؛ تبعیض در پرداخت پاداش

تبعیض در پرداخت پاداش و جوایز قهرمانی سال‌هاست تکرار می‌شود مسئله مربوط به دیروز و امروز، این وزیر و آن وزیر نیست، وزارت ورزش و جوانان صدای ورزشکاران معترض که درگیر معیشت هستند و حتی پاداش قهرمانی خود را دریافت نکرده‌اند، نمی‌شنود!

به گزارش جهان صنعت نیوز، این روزها ورزشکاران بسیاری با غول تورم در افتادند و برای این رقابت نابرابر ناتوان به نظر می رسند، قهرمانانی که در سیل گرانی با سیلی صورتشان را سرخ نگه داشتند تا همچنان سنگ زیرین آسیاب باشند.

آنچه مسلم است ورزش آن هم از نوع قهرمانی پر هزینه است. ورزشکاران برای رسیدن به آمادگی لازم جسمانی خرج و برج شان چند برابر یک فرد عادی است. لاجرم نیاز به حمایت های خاص از طرف متولیان ورزش کشور دارند.

ولی آنچه حتی روزگار قهرمانان جهان ایرانی گواه می دهد جز بی مهری و عدم توجه به خواسته‌های حداقلی آنها نیست. در این میان برخی از قهرمانان لب به شکوایه می گشایند و از مسولان گله دارند که وعده می دهند و از وفا خبری نیست.

به سراغ یکی از همین قهرمانان رفتیم که در پارالمپیک توکیو درخشید. در پرتاپ دیسک مدال طلا را به ایران آورد مهدی اولادی پر از درد است از تبعیض ها در ورزش می گوید و از ورزشکارانی که به نان شب محتاج هستند.

پاداش ها کفاف هزینه زندگی را نمی دهد

مهدی اولاد قهرمان پارالمپیک توکیو در پرتاب وزنه و دیسک می‌گوید: پرداخت پاداش نوعی انگیزه برای ادامه فعالیت ورزشکاران است. اما پاداش‌ها به قدری نیست که کفاف هزینه زندگی ورزشکاران را بدهد و با تورم حاکم در جامعه همخوانی داشته باشد.

وی در ادامه می‌افزود: بنده در پرتاب دیسک و وزنه مقام نخست رنکینگ جهانی را کسب کرده و برای حفظ این مقام نیازمند هزینه‌هایی هستم. اما همان پاداش حداقلی در نظر گرفته شده هم پرداخت نمی‌شود. این مسئله تنها مربوط به من نیست گاهی در مورد سایر ورزشکاران صدق می‌کند.

اولاد با اشاره به تورم حاکم در جامعه که تاثیر مستقیمی بر عملکرد ورزشکاران دارد، یادآور شد: افزایش هزینه تجهیزات ورزشی برای تمرین در کنار حفظ آمادگی بدنی در راستای حضور در مسابقات ورزشی برای هر ورزشکار لازم و ضروری است.

قهرمان پارالمپیک توکیو با تاکید بر اینکه پرداخت ۲۰۰ هزار تومان پاداش به نوعی توهین به ورزشکار جهانی است، ادامه داد: در مسابقات قهرمانی کشور رکورد آسیا را در دیسک و وزنه ثبت نموده و هیات نابینایان و کم‌بینایان استان فارس بابت هر رکوردی که ثبت کرده‌ام مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به من پاداش دادند که نپرداختن آن بهتر از پرداخت این رقم بود؛ به قدری این مبلغ کم بود که نوعی توهین محسوب می‌شود.

مدیران استان در حد تماس تلفنی هم قدردانی نکردند

وی در ادامه یادآور شد: حدود ۵۰ روز است که از مسابقات جهانی پاریس بازگشته ام، اما هیچ کمکی از هیات و اداره کل ورزش و جوانان استان فارس دریافت نکرده‌ام. انتظار داشتم در حد یک تماس تلفنی، آرزوی موفقیت و قدردانی صورت می‌گرفت گویا برخی از مدیران استانی شان و منزلت خود را بالاتر از آنچه که هستند، می بینید.

اولاد با انتقاد از عدم تحقق وعده وعیدهای مسئولان استانی در پرداخت پاداش، گفت: بعد از بازگشت از مسابقات پارالمپیک توکیو اداره کل ورزش استان فارس طبق مصوبه شورای ورزش استان قرار شد ۵۰ عدد سکه به عنوان پاداش در سال۱۴۰۰ به بنده و خانم ساره جوانمردی قهرمان تیراندازی دارنده سه طلا و ۲نقره مسابقات جام جهانی؛ پرداخت کنند که حدود ۳۰ سکه در همان دوران پرداخت شد و ۲۰ سکه آن باقی مانده که در قالب دو حواله ۱۸۰ و ۵۰ میلیونی واگذار شد اما متاسفانه از همان سال تاکنون این حواله ها نقد نشده است. به گونه‌ای که سال گذشته برای دریافت مبلغ حواله شکایت کرده ام. با تغییر مدیریت‌ها، مدیران جدید حاضر به پرداخت مبلغ ذکر شده حواله نیستند.

اولاد با تاکید بر اینکه ورزشکاران هم نیازمند حمایت مادی و معنوی هستند، اظهار داشت: ورزشکاران همیشه قدردان حمایت‌های مردم به واسطه مهر و محبت شان هستند و تلاش خود را برای سرافرازی ایران خواهند داشت. اما چرا مسئولان از حداقل حمایت‌هایی که حق و حقوق ابتدایی ماست امتناع می‌کنند. در حال حاضر با پاداشی که قرار به دریافت آن بود می‌توانستم سرمایه گذاری کنم اما با تورم حاکم فقط ارزش مادی پاداش کاهش یافته است، البته اگر پرداخت شود.

جای سینه سوختگان ورزش در میدان‌های مدیریتی خالی است

قهرمان پارالمپیک توکیو در پرتاب وزنه و دیسک با بیان اینکه جای سینه سوختگان ورزش امروز در میدان‌های مدیریتی خالی است؛ گفت: تمام سینه سوختگان ورزش که خاک میادین مختلف را به جان خریده در خارج از گود ایستاد و میدان را به کسانی سپرده‌اند که سر رشته‌ای از ورزش ندارند. بیش از ۸۰ درصد مدیران ورزشی خارج از خانواده ورزش هستند. بسیاری از پیشکسوتان با راه اندازی باشگاه‌های خاص میدان را به کسانی داده که اطلاعاتی در مورد ورزش و سختی که ورزشکاران متحمل می‌شوند تا به مقام قهرمانی برسند، ندارند. همین مسئله منجر شده تا حداقل حمایت از ورزشکاران صورت نگیرد. افرادی که برای مدیریت فدراسیون‌ها انتخاب می‌شوند باید برخاسته از میدان‌های ورزشی باشند تا سختی کار ورزشکاران را درک کنند.

اولاد در ادامه خاطر نشان کرد: حدود دو سال از مسابقات المپیک و پارالمپیک توکیو می‌گذرد و تقریبا ۶۸ نفر از ورزشکاران بعد از بازگشت اقدام به افتتاح حساب دریافت حقوق داشته که متاسفانه واریز نشده است، در نشست صمیمی رهبر انقلاب با ورزشکاران توکیو دستور رسیدگی این مسئله را به متولیان امر داشتند اما تاکنون مسکوت باقی مانده است، امیدوارم مجلس به صورت جدی این موضوع را از مسئولان وزارت ورزش پیگیری کند تا به نتیجه برسیم.

با سیداحسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز درخصوص عدم پرداخت پاداش قهرمان المپیک و پارالمپیک، به گفت‌وگو نشستیم.

وی گفت: با پیگیری مجلس و سازمان برنامه و بودجه کل اعتبارات اختصاص داده شده به بازی‌های المپیک و پارالمپیک به صورت کامل پرداخت شده تا برای رقابت‌های آسیایی امید آفرین باشد و عدم پرداخت پاداش به قهرمان ملی پارالمپیک حتما پیگیری خواهد شد.

پرداخت اندک پاداش به قهرمانان هیچ نسبتی با عملکردشان ندارد

نماینده مردم فریمان، سرخس و بخش‌های احمدآباد در مجلس شورای اسلامی، افزود: با پیگیری کمیسیون فرهنگی اعتبارات لازم در کمیته المپیک و پارالمپیک پرداخت شده است. حتی برای بهبود وضعیت زندگی ورزشکاران و حمایت از قهرمانان ملی و بین المللی مجلس اعتبارات مناسبی در بودجه سال جاری مد نظر قرار داد.

عضو کمیسیون فرهنگی در ادامه یادآور شد: عدم پرداخت پاداش قهرمانان پارالمپیک از جمله مهدی اولاد قهرمان پارالمپیک توکیو در پرتاب وزنه و دیسک که به تازگی هم از سوی برخی رسانه‌ها دنبال شده به صورت خاص پیگیری خواهد شد.

قاضی زاده: پرداخت اندک یا عدم واریز پاداش به قهرمانان هیچ نسبتی با عملکردشان ندارد. وی خاطرنشان کرد: اینگونه پرداختی ها به نوعی توهین به قهرمانان ملی و جهانی است که عملکرد وزارت ورزش را زیر سوال می‌برد.

منبع: خانه ملت

ورزشی
شناسه : 375027
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا