xtrim

FATF در مسیر تعیین تکلیف نهایی؛ نامه مخالفت ۱۵۰ نماینده مجلس: تصویب نکنید

همزمانی مذاکرات و تعیین تکلیف کنوانسیون‌های پالرمو و سی‌اف‌تی (CFT) در مجمع تشخیص مصلحت را می‌توان به فال نیک گرفت. همزمان 150 نماینده مجلس در نامه‌ای به مجمع خواهان عدم تصویب شده و نوشته‌اند ایران نیازی به رفع موانع بین‌المللی مانند تحریم و FATF ندارد.

هما میرزایی- جهان صنعت نیوز: مذاکرات در جریان است و قرار است کنوانسیون‌های پالرمو و سی‌اف‌تی (CFT)نیز پس از کش و قوس‌های فراوان و پس از گذشت ۸ سال در مجمع تشخیص مصلحت تعیین تکلیف شوند. در حال حاضر، ایران، کره شمالی و میانمار ۳ کشوری هستند که در لیست سیاه FATF قرار دارند، و مبادلات پولی و بانکی آن‌ها با جهان تقریبا به طور کامل قطع شده است. این موضوع در کنار تحریم‌های همه‌جانبه باعث سقوط آزاد اقتصاد ایران شده و راه را بر هرگونه امکان رشد و توسعه بسته است. چنانچه مذاکرات میان ایران و آمریکا به نتیجه مطلوب برسد، و ایران موفق شود از لیست سیاه خارج شود، گشایش اقتصادی دور از ذهن نخواهد بود.

رئیس‌جمهور: چاره‌ای جز حل بحث FATF نداریم

مسعود پزشکیان که مهم‌ترین شعار انتخاباتیش رفع تحریم‌ها و بهبود روابط بین‌الملل بود، در نخستین نشست خبری خود درباره FATF بر لزوم پذیرش آن تاکید کرد و گفت: چاره‌ای جز حل بحث FATF نداریم. محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس نیز موافقت ضمنی مجلس با تصویب لوایح مربوطه را اعلام کرده بود. با وجود موافقت ضمنی تمامی ارکان نظام با تصویب این لوایح که پس از بررسی‌های گسترده کارشناسان و تاکید ایشان بر لزوم این تصمیم، ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس در نامه‌ای خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص الحاق ایران به لوایح «پالرمو» و «سی اف تی» هشدار دادند. ۳ نکته اصلی مطرح شده در این نامه به شرح زیر است:

رفع محدودیت‌های FATF، در شرایط تحریمی کاربرد ندارد

اولین استدلال این نمایندگان در مخالفت با تصویب این لوایح عدم نفع ایران از این اتفاق است. در این نامه آمده است: پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال شدیدترین تحریم‌های تاریخ علیه ملت ایران، عملاً هیچ منفعت اقتصادی قابل توجهی از برجام باقی نمانده است که رفع محدودیت‌های FATF، امکان دستیابی به آن را فراهم سازد. بدین ترتیب، اساساً موضوعیت پیگیری الحاق به این دو کنوانسیون منتفی گردیده است.

ایران تحریم‌ها را شکست داده است

در بخش بعدی نامه این نمایندگان مدعی می‌شوند که ایران توانسته است تحریم‌ها را شکست بدهد، و پیوستن به کنوانسیون‌های بین‌المللی محلی از اعراب ندارد. ۱۵۰ نماینده می‌نویسند: علی‌رغم تشدید بی‌سابقه فشارها و تحریم‌ها، جمهوری اسلامی ایران موفق شده است با طراحی و اجرای سازوکارهای هوشمندانه و چندلایه، بخش قابل توجهی از تحریم‌ها را خنثی نموده و مسیر تجارت خارجی خود را فعال نگاه دارد. صادرات بیش از یک میلیون و نهصد هزار بشکه نفت در روز و دستیابی به رکورد سالانه ۶۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی، گواهی بر ناکامی سیاست فشار حداکثری است.

شفافیت و افشای اطلاعات به ضرر ایران است

سومین نکته به خطرات احتمالی افشای اطلاعات مالی پرداخته و این‌گونه توضیح می‌دهد: دولت کنونی ایالات متحده، از بدو استقرار، تشدید فشارها بر ایران را در دستور کار قرار داده و FATF را به مثابه ابزاری برای مسدود کردن مسیرهای تجاری و مالی ایران معرفی نموده است. در چنین شرایط خطیری، پذیرش و اجرای توصیه‌های نهادی که عملاً در جهت اهداف تحریمی آمریکا عمل می‌کند، یک خطای راهبردی است. این اقدام می‌تواند با افزایش شفافیت ناخواسته و افشای اطلاعات حساس تجاری، به مختل شدن شبکه‌های فعال در خنثی‌سازی تحریم‌ها منجر شود. مسئولیت چنین پیامد بسیار زیان‌باری متوجه تصویب‌کنندگان این لوایح خواهد بود؟ اکنون که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی، تمامی ظرفیت خود را برای اعمال فشار بر ایران به کار گرفته‌اند و همزمان، برخی کشورهای اروپایی نیز تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت می‌کنند، تصویب الحاق ایران به این کنوانسیون‌ها می‌تواند تبعات مخربی برای منافع ملی در پی داشته باشد. لذا، مطالبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام آن است که ضمن در نظر گرفتن شرایط حساس کنونی، تا زمان رفع کامل تهدید فعال‌سازی مکانیسم ماشه، از هرگونه اعلام موافقت با الحاق ایران به کنوانسیون‌های مذکور امتناع ورزند.

 

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 504591
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *