مشارکت ۴۱ درصدی در انتخابات پارلمانی لبنان

به گزارش جهان صنعت نیوز:  رسانه‌های لبنانی در بازتاب اخبار مربوط به انتخابات پارلمانی این کشور پیش‌بینی می‌کنند احتمالا تغییر چندانی در وزنه سیاسی این کشور نسبت به سال ۲۰۱۸ که ائتلاف حزب‌الله اکثریت را در اختیار داشت، حاصل نخواهد شد. پارلمان جدید لبنان برآمده از نتایج این انتخابات مسوولیت تصویب لوایح و اصلاحات فوری مورد نیاز صندوق بین‌المللی پول برای حمایت از لبنان را برعهده خواهد داشت که بیش از دو سال است درگیر بحران شدید اقتصادی است.

اما روند برگزاری انتخابات در لبنان که در سایه فضای ملتهب سیاسی و اقتصادی این کشور حساسیت و اهمیت بالایی نسبت به ادوار گذشته دارد، بازتاب زیادی در رسانه‌های داخلی و خارجی داشت و علاوه بر رسانه‌های عربی، رسانه‌های بین‌المللی نیز اخبار این انتخابات را منعکس کردند.

وجه مشترک همه این رسانه‌ها در بازتاب اخبار انتخابات لبنان، اشاره به غیبت سعد حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان و جریان المستقبل در انتخابات بود که به طرز قابل‌توجهی موقعیت ائتلاف ۱۴ مارس را در انتخابات تحت‌تاثیر قرار داده است. گفتنی است پارلمان آینده باید یک نخست‌وزیر را برای تشکیل کابینه معرفی کند، این روند ممکن است ماه‌ها طول بکشد. هرگونه تاخیر، اصلاحات را برای مقابله با بحران و بازگشایی حمایت صندوق بین‌المللی پول و کشورهای اهداکننده متوقف می‌کند.

با پایان رای‌گیری در لبنان و آغاز شمارش آرا از یکشنبه شب، وزیر کشور لبنان میزان مشارکت در این انتخابات را که اولین انتخابات پارلمانی از زمان اعتراضات سال ۲۰۱۹ و انفجار مهیب بیروت است، ۴۱ درصد اعلام کرد. شعبه‌های اخذ رای در لبنان یکشنبه شب بسته و روند شمارش آرا در انتخابات پارلمانی آغاز شد.

این رای‌گیری بین ساعت ۷:۰۰ صبح به وقت محلی تا ۱۷:۰۰ ادامه یافت. همزمان با بسته شدن شعب اخذ رای، خبرگزاری رسمی لبنان از آغاز روند شمارش آرا با حضور لیست‌ها و نمایندگان نامزدها خبر داد. بسام مولوی، وزیر کشور لبنان نیز اعلام کرد که بر اساس نتایج اولیه، میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه تقریبا ۴۱ درصد بوده است.

وی افزود که مقامات انتخاباتی بعدا نرخ مشارکت نهایی را که شامل آرای لبنانی‌های خارج از کشور می‌شود، صادر خواهند کرد. این درحالی است که پس از بسته شدن صندوق‌های رای، نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان از مقر وزارت کشور گفت: مشارکت رای‌دهندگان در بسیاری از مناطق لبنان از ۵۰ درصد فراتر رفته و این علاوه بر انتخابات خارج‌نشینان است که دستاورد مهمی برای کشور لبنان محسوب می‌شود.

این انتخابات در پرتو بحران اقتصادی بی‌سابقه‌ای برگزار می‌شود که لبنان بیش از دو سال است از آن رنج می‌برد. در این انتخابات که هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود، ۱۰۳ لیست انتخاباتی متشکل از ۷۱۸ نامزد در ۱۵ حوزه انتخاباتی برای انتخاب ۱۲۸ نماینده در پارلمان رقابت می‌کنند. ۱۲۸ کرسی مذکور به شرح زیر تقسیم شده است: ۲۸ کرسی برای سنی‌ها، ۲۸کرسی برای شیعیان، ۸ کرسی برای دروزی‌ها، ۳۴ کرسی برای مارونی‌ها، ۱۴ کرسی برای ارتدوکس‌ها، هشت کرسی برای کاتولیک‌ها، پنج کرسی برای ارمنیان، دو کرسی برای علوی‌ها و یک کرسی برای اقلیت‌های داخل جامعه مسیحی.

تعداد کل رای‌دهندگان لبنانی ۹/۳ میلیون نفر از جمله ۲۲۵ هزار رای‌دهنده در خارج از کشور است. انتخابات پارلمانی امسال با انتخابات سابق یک وجه اختلاف دارد که آن غیبت جریان المستقبل به ریاست سعد حریری نخست‌وزیر اسبق لبنان است. وی پیشتر از اعضای جریان متبوعش خواست در انتخابات نامزد نشوند.

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان در خصوص انتخابات پارلمانی این کشور اعلام کرد: دولت با وجود شکاف و تنش شدید سیاسی حاکم، موفق شد انتخابات پارلمانی را با شایستگی به پایان برساند. مردم لبنان درحالی برای شرکت در انتخابات پارلمانی پای صندوق‌های رای رفتند که کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند که ائتلاف حزب‌الله و هم پیمانانش به ویژه در سایه اختلاف برخی احزاب و گسست جریان‌های زیرمجموعه گروه ۱۴ مارس بار دیگر همانند سال ۲۰۱۸ میلادی پیروز میدان باشد.

نتایج اولیه غیررسمی

طبق آرا شمرده شده تاکنون «جریان آزاد ملی» به ریاست جبران باسیل، بین ۱۵ تا ۱۶ کرسی در انتخابات پارلمانی لبنان به دست آورده است. همچنین حزب نیروهای لبنانی (القوات اللبنانیه) ۲۰ کرسی را به دست آورده و جنبش «أمل» به رهبری نبیه بری، رییس پارلمان ۱۷ کرسی به دست آورده است. علاوه بر این شبکه الجزیره گزارش داد نتایج اولیه غیررسمی شمارش آرا نشان می‌دهد که تاکنون حزب‌الله دست‌کم ۱۳ کرسی را به دست آورده است. همچنین نتایج اولیه حاکی از پیروزی یکی از نامزدهای احزاب چپ‌گرا در حوزه انتخابیه سوم جنوب و دستیابی لیست‌های موسوم به «جامعه مدنی» و «گروه‌های تغییر» به بیش از ۷ کرسی در حوزه‌های مختلف است.

اخبار برگزیدهسیاسی
شناسه : 262219
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا