روزهای طلایی تالار شیشه‌ای

به گزارش جهان صنعت نیوز:  کارشناسان حالا معتقدند که بازار می‌تواند روند اعتمادسازی را سرعت ببخشد اگر ریسک‌های پایدار دست از سر بازار بردارند. برخی معتقدند پیش‌بینی بازار سرمایه تا آخر آبان‌ماه به عوامل مختلفی مانند تدوین لایحه بودجه، عمل دولت و سازمان بورس به تمامی بند‌های بسته حمایتی، روند قیمت‌های جهانی، قیمت محصولات پتروشیمی، هزینه آب و برق، وضعیت نرخ بهره، قیمت ارز نیمایی و سوخت صنایع بستگی دارد.

در عین حال برخی کارشناسان معتقدند روند بازار فعلا صعودی خواهد بود. احمد جانجان یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار هم‌اکنون در محدوده حمایتی یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد قرار گرفته است، می‌گوید: «در حال حاضر پیش‌بینی‌ها حکایت از این دارد که شاخص کل بورس در این محدوده کف‌سازی کند و بعد به سمت مقاومت بعدی یعنی یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحد و محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد حرکت کند و با توجه به اینکه سیگنال‌های تورمی در اقتصاد کشور وجود دارد به نظر نمی‌رسد شاخص کل دوباره روندی نزولی به خود بگیرد.»

در عین حال اما برخی کارشناسان معتقدند ممکن است کاهش قیمت دلار تاثیر روانی بر معامله‌گران داشته باشد. طی دو روز گذشته اما قیمت این اسکناس تغییر مسیر داده و نرخ دلار در بازار آزاد با عقب‌نشینی از رکورد تاریخی جدید خود، به زیر کانال ۳۵هزار تومانی نفوذ کرده است. اگرچه بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که این موضوع را می‌توان به عنوان استراحتی کوتاه‌مدت برای دلار تلقی کرد، اما احتمالا از لحاظ روانی بر معاملات سهامداران در بورس فردا تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین می‌توان انتظار داشت با متوقف شدن روند صعودی دلار، سهامداران تصمیم به شناسایی سود گرفته و شاهد افزایش عرضه‌ها در تالار شیشه‌ای باشیم.

اما به لحاظ تکنیکال شاخص کل بورس پس از رشدهای بدون وقفه خود توانسته است از مقاومت‌های مهمی عبور کند و به نظر می‌رسد که اکنون مسیر هموارتری نسبت به گذشته برای صعود دارد. پس از ثبت یک بازدهی مثبت در روز چهارشنبه، شاخص بورس توانست از سد سقف ابرکومو که مقاومت مهمی به شمار می‌روند، عبور کند و همچنین در اندیکاتور RSI  نیز به بالای مرز مهم ۷۰ واحدی برسد. این موضوع می‌تواند در ادامه مسیر به صعود بورس تهران کمک کند. به نظر می‌رسد هدف بعدی شاخص کل بورس محدوده ۴۳/۱ و سپس ۴۶/۱ میلیون واحدی باشد.

پایان تردید برای پول‌های پارک‌شده

 همچنین سارا فلاح، تحلیلگر بازار سرمایه گفت: سومین هفته آبان‌ماه یک هفته شگفت‌انگیز بود. هفته‌ای که شاخص کل با رشد بیش از ۱۰ درصد به محدوده یک‌ میلیون و ۴۲۰ هزار واحد رسید.

وی در گفت‌و‌گو با تجارت‌نیوز ادامه داد: در دو هفته گذشته بورس رشد بسیار سریعی داشت به طوری که افتی را که در ۳۰ کندل تجربه کرده بود طی ۱۰ کندل جبران کرد.

این کارشناس بازار سرمایه  تشریح کرد: ارزش معاملات خرد سهام هم این هفته رشد خوبی داشت. یعنی رشد شاخص همراه با رشد ارزش معاملات خرد سهام بود که به بالای ۵ همت رسید که چراغ سبز و سیگنال بسیار مثبتی برای بازار است.

فلاح گفت: چند عامل را می‌توانیم برای رشد بازار به حساب بیاوریم. نخست ارزان شدن بورس؛ تمام اندیکاتورهای تکنیکالی منطقه اشباع فروش را نشان می‌داد و به لحاظ بنیادی و ارزندگی سهم‌ها در شرایط بسیار ارزان و ارزنده‌ای قرار داشتند.

وی اظهار کرد‌:‌ در نتیجه رشد از ناحیه اشباع فروش رشد عجیب و دور از ذهنی نیست و در چرخه احساسی معامله‌گر هم که دقت کنیم همیشه بازار از اوج ناامیدی و افسردگی روند مثبت خود را شروع می‌کند.

این فعال بازار سرمایه تشریح کرد‌: محرک بعدی را می‌توانیم رشد قیمت دلار آزاد به حساب بیاوریم. از چند جهت این رشد قیمت دلار توانست روی بازار اثر بگذارد. نخست اینکه بسیاری از صنایع کوچک صادراتی ارز خود را در بازار توافقی تسعیر می‌کنند. یعنی با دلار حدود ۳۴ تومان که البته رشد دلار آزاد مستقیما باعث رشد دلار توافقی می‌شود.

فلاح توضیح داد: از طرفی رشد قیمت دلار سیگنال واضحی برای بازار بود که توافق به زودی حاصل نمی‌شود. قبلا گفتیم و باز هم تکرار می‌کنیم آنچه برای بازار سرمایه در همه جای دنیا اهمیت دارد، ثبات است. حالت برزخی باعث ترس و تردید می‌شود و معامله‌گر نمی‌تواند تصمیم بگیرد.

وی اظهار کرد: اما وقتی معامله‌گر بداند که توافق به‌زودی حاصل نمی‌شود می‌تواند در ذهن خود محاسباتی داشته باشد. بر این اساس بسیاری از افراد ترجیح دادند به بازار ورود کنند. البته هنوز ما شاهد ورود پول از بازارهای موازی نیستیم ولی پول‌های پارک‌شده که در تردید به سر می‌بردند وارد بازار شدند و توانستند این رشد چشمگیر برای بورس را رقم بزنند.

تحلیل تکنیکالی شاخص کل

فلاح گفت: شاخص کل موفق شد در ناحیه ۱۲۴۰ هزار واحد یک پیوت پوینت مهم و مازوری بسازد و بعد از آن با شدت و قدرت بالا خط روند نزولی میان‌مدت را شکست. در حال حاضر به محدوده مقاومت ۱۴۲۰ هزار واحد رسیده است. انتظار مکث کوتاهی در این ناحیه داریم ولی با توجه به گام بسیار پرقدرت تارگت بعدی یعنی محدوده ۱۵۱۰ هزار واحد دور از ذهن نیست.

وی تشریح کرد:  از نظر ایچیموکو همان‌طور که در تصویر مشخص است نحوه قرارگیری تنکانسن کیجونسن و قیمت هم روند صعودی را نشان می‌دهد و قیمت هم توانسته به بالای ابرکومو نفوذ کند. تمام اینها نشان از روند صعودی بازار دارد ولی هنوز چرخش کومویی در ابرها دیده نشده و ابر آینده هنوز قرمز رنگ است، فاصله بین قیمت و تنکانسن مقداری زیاد شده است، در نتیجه اینکه در این ناحیه قیمت استراحت کوتاهی داشته باشد دور از ذهن نیست.

فلاح گفت: در شاخص هم‌وزن هم  شرایط تقریبا مشابه است. روند نزولی را شکسته و حمایت محکمی را در محدوده ۳۴۰ هزار واحد ساخته است. انتظار داریم  که یک استراحت کوتاه و مکث موقتی در این ناحیه داشته باشد و بعد به مسیر خود تا تارگت ۴۱۰ هزار واحد ادامه دهد. از منظر ایچیموکو هم هنوز تنکانسن به بالای کیجونسن نرفته است. اگر این کراس صورت بگیرد با اطمینان بیشتری می‌توانیم به رشد شاخص امیدوار باشیم. در اینجا هم فاصله قیمت و تنکانسن زیاد است و احتمالا شاهد استراحت قیمت در این ناحیه هستیم تا تنکانسن بتواند خود را به قیمت برساند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهپیشنهاد ویژه
شناسه : 303649
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا