وعده‌های خودروهای وارداتی پوچ درآمد؛

خودروهای اقتصادی میلیاردی!

بیش از یک سال است که از لغو رسمی ممنوعیت واردات خودرو می‌گذرد؛ با این وجود نگاهی به اتفاقات این مدت نشان می‌دهد که عملا هیچ کدام از وعده‌های مسئولان محقق نشده است.

به گزارش جهان صنعت نیوز، سال ۱۴۰۱ ممنوعیت چند ساله واردات خودرو لغو شد؛ در آن زمان مسئولان وزارت صمت وعده داده بودند که خودروهای وارداتی اقتصادی با حجم بالایی برای کنترل بازار و افزایش رقابت صنعت خودروسازی به زودی وارد کشور می‌شود. یکی دیگر از وعده‌هایی که در آن زمان مطرح می‌شد، تولید خودروهای جدید اقتصادی از سوی خودروسازان داخلی بود.

وعده‌های وزارت صمت به قدری جدی بیان می‌شد که مصرف‌کنندگان از بازار خودرو عقب‌نشینی کرده و منتظر ورود خودروهای اقتصادی داخلی و وارداتی با کف قیمتی ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان بودند!

اما حالا پس از گذشت بیش از یک سال از آن زمان، نه خبری از واردات خودروهای اقتصادی است و نه خودروهای جدید اقتصادی داخلی به بازار عرضه شده است.

حتی نمایندگانی که به عنوان منتقدان سرسخت صنعت خودرو شناخته می‌شوند نیز از وعده واردات خودروی اقتصادی عقب نشینی کرده‌اند؛ به عنوان نمونه می‌توان به اظهارات متعدد رشیدی‌کوچی اشاره کرد که اخیرا گفته است: «ما قانون را تصویب کردیم و آیین‌نامه واردات با دولت است. قیمت خودروی ۲۰ هزار دلاری با عوارض و تعرفه‌ها، تقریبا ۲.۵  میلیارد تومان می‌شود.»

در این شرایط آنگونه که اسماعیل شجاعی، سخنگوی سابق شورای رقابت و کارشناس صنعت خودرو به جهان صنعت گفته رقابتی کردن بازار و خروج از انحصار صنعت خودرو با این وضع واردات ممکن نیست.

اگر فرض کنیم خودروهای ۲۰ هزار دلاری وارد کشور شود؛ با دلار ۵۰ هزار تومانی قیمت خالص این خودرو یک میلیارد تومان می‌شود. با در نظر گرفتن هزینه‌های مختلفی از جمله عوارض، تعرفه، مالیات و شماره‌گذاری، عملا قیمت این خودروها کم‌تر از یک و نیم میلیارد تومان نخواهد شد. این در حالی است که میانگین قیمت خودروهای داخلی در محدوده ۵۰۰ میلیون تومان قرار دارد. بنابراین خودروهای وارداتی با خودروهای داخلی از لحاظ قیمت قابل‌مقایسه نیستند.

در حقیقت تاکید بر واردات خودرو با شرایط کنونی به عنوان تنها راه حل نجات صنعت خودرو پاک کردن صورت مسئله است؛ ریشه اصلی مشکلات این صنعت، مداخلات گسترده دولت همچون قیمت گذاری دستوری و تعرفه‌های بالای واردات است. تا زمانی که این مسائل وجود دارد، بهبود شرایط بازار خودرو دور از ذهن به نظر می‌رسد.

پیشنهاد ویژهخودرو
شناسه : 381947
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا