سخت ترین دوره خشکسالی در سالی که قرار بود پر بارش باشد!

بررسی داده‌های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نشان می‌دهد بارش‌ها در ۲۹ استان کشور نسبت به دوره بلندمدت منفی شده است.

به گزارش جهان صنعت نیوز، بر اساس داده‌های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی تا ۱۷ آذرماه امسال به جز دو استان خراسان شمالی و گلستان بارش‌ها در سایر استان‌های کشور منفی شده است.

در این استان‌ها به ترتیب بارش‌ها نسبت به دوره بلند مدت ۳۱.۲ و ۱۰.۵ درصد افزایش یافته است.

بیشترین کاهش بارش در استان قزوین با ۶۹ درصد ثبت شده است. پس از این استان قم قرار دارد که بارش‌ها در آن نسبت به دوره بلندمدت ۶۵.۲ درصد منفی شده است.

بارش‌ها در استان خراسان جنوبی ۶۳.۸ درصد، لرستان ۶۱.۹ درصد و در مرکزی نیز ۶۰.۶ درصد رشد منفی داشته است. در استان‌های گیلان و مازندران کاهش بارش‌ها به ترتیب ۴۶.۸ و ۵ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۳۹ درصدی بارش ها

در مجموع بارش‌ها در کشور نسبت به دوره بلندمدت ۳۹.۲ درصد کاهش یافته است.

درحالی مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی از کاهش حدود ۴۰ درصدی بارش‌ها در کشور خبر داده که رئیس سازمان هواشناسی از پاییز پربارش خبر داده بود.

سحر تاجبخش مسلمان در واکنش به پیش‌بینی اشتباه بارش‌ها در پاییز امسال گفته است:‌ بر اساس یک سری شواهد و مدل‌ها اظهارنظر می‌کنیم، صحبت‌های ما پیش‌بینی است، پیش‌گویی نیست، یعنی آنچه را که روی نقشه‌ها و مدل‌ها می‌بینیم، اعلام می‌کنیم.

شواهد نشاندهنده افزایش بارش ها بود

وی یادآور شد: در آخرین شورای آبی عالی نیز که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، اعلام کردم که براساس تمام مدل‌های تولیدی داخلی و مدل‌های کشورهایی دیگر، شواهد افزایش بارش‌ها را نشان می‌داد که در مهرماه بارش‌های بالای نرمال در کشور داشته باشیم. اما در آبان ماه هم اتفاق نیفتاد. ما خودمان بیشتر از همه از این موضوع ناراحت بودیم!

وی بیان کرد: ناراحتی ما از این‌موضوع نه تنها بخاطر اینکه پیش‌بینی‌ بارش‌ها درست درنیامده. بلکه شرایط کشور به نحوی است که بیشتر به آب نیاز دارد. این منابع بارشی می‌توانست کمک خوبی برای استان‌هایی که در دو سال اخیر تحت تاثیر کم‌بارشی شدید بودند، باشد.

وی گفت: بارش‌ها در آبان ماه زیر نرمال بود. امروز تمام صحبت‌ها بر پایه احتمالات است. ما ۵۰ تا ۷۰ درصد احتمال می‌دهیم‌ که بارش‌ها بالای نرمال باشد. در معنای بدبینانه ممکن است که ۳۰ تا ۵۰ درصد پیش‌بینی‌ها نیز اتفاق نیفتد.

تسنیم

عمومی
شناسه : 393859
لینک کوتاه :

۱۴ دیدگاه

  1. مادربنده خیلی سوادنداره ولی تحلیل جالبی راجع به بارشهای سال گذشته که نسبت به سالهای قبل بیشتربودداره می‌گفت علت آن زلزله در ترکیه بود که باعث شد این کشورمجال باروری ابرهاراپیدانکنه بنظرم خیلی هم بیراه نباشه

  2. قرآن مجید، در آیات بسیاری، از جمله آیه بالا، به حقیقت مهمّی اشاره دارد که آن ارتباط کارهای انسان و طبیعت میباشد و این از حقایق قرآنی است، قرآن در اینباره میفرماید: ظَهَرَ الْفَسَادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِمَا کَسَبَتْ أَیْدِی النَّاسِ لِیُذِیقَهُم بَعْضَ الَّذِی عَمِلُواْ لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ (روم،۴۱) فساد در خشکی و دریا، به خاطر کارهایی که مردم انجام دادهاند، آشکار شده است: خدا، میخواهد نتیجه بعضی از اعمالشان را به آنان بچشاند، شاید ]به سوی حق[ بازگردند!

    این آیه شریف، به زمان خاصّی اشاره ندارد همه روزها را در بر میگیرد، و منظور از فساد ظاهر، مصیبتها و بلاهایی است که منطقهای از زمین را در بر میگیرد، مانند زلزله، خشکسالی و بیماریهای واگیردار و هر چیزی که نظام زندگی دنیا را مختل نماید.

  3. اینکه ۳۰ تا ۵۰ درصد پیش بینی احتمال وقوع دارد جواب مناسبی نیست. یک سکه را بالا می اندازی می‌گویی شیر می‌آید یا خط بالخره ۵۰ درصد شانس شیر وجود دارد. یعنی می‌شود یا نمی شود. اگر اینگونه است چه نیازی به این همه کارشناسان هواشناسی داریم. از سایت های پیش بینی راحت می توانستیم پیش بینی را ببینیم همین حالا هم اکثر مردم به سایت های پیش بینی هواشناسی آمریکایی و اروپایی مراجعه می کنند. پس نتیجه اینکه علم هواشناسی هم در کشور رو به افول است. یا کارشناسان با سواد نداریم

  4. خوب پیش بینی کردید با این سیاست های کثیف تان کلاه سرکشاورز بدبخت گذاشتید برای کاشت گندمی که بعد از ظلم کردن به کشاورزان قرار نبود امثال بکارند

  5. ما به اعتبار پیش بینی های شما دار و ندارمان رو پاشدیم صحرا به امید جبران خسارت سال گذشته!!! تو این مملکت به کی باید اعتماد کنیم؟ همه با مردم مظلوم وزحمت کش دشمنی و فصد وغرض دارند.چرا فقققط ایران دچار این بحران شده!!!

  6. نمیشد ساکت بمانید.برای هر کشوری شخصی واداره و غیره همه جوره باید جور دربیاد .نمیشد سختی اقتصاد وعدم درایت مسئولین و غیره داشته باشیم ولی بارش خوبی داشته باشیم یکم مردم خوشحال باشند حالو روز همه جوره باید منطبق باشه

  7. وقتی رئیس جمهور شش کلاس سواد داره معاونش قطعا سوادش کمتر که میشه این کل نظرات کارشناسانه هیئت دولت عین همین پیش بینی هست که سرانجام کشور شده هنش تورممم

  8. چرا دولت و سازمان هواشناسی یک درصد هم احتمال نمی دهند که امکان دارد این رویکرد عمدی واین تغییرات توسط بعضی کشورهای صاحب تکنولوژی تغییر آب وهوا صورت گرفته.. الان حدود پانزده ساله دیگر سامانه های قدرتمند مدیترانه ای کلاسیک وارد کشور نمیشود وبجای آن روز به روز ترکیه پر بارش تر میشود،، عربستان در حال جنگل شدن است واقعا داستان چیست؟ بنظر می رسد ترکیه به قدرت تغییر سیستم آب وهوا مجهز شده ونمی گذارد هیچ سامامه خوبی وارد ایران شود… متاسفانه ازآنجایی که نظام علاقه مند به بهره بردن از نظر دانشمندان ومحققین نمی باشد ویک کنفرانسی جهانی دراین رابطه برگزار نمی کند و همه چی رو سپرده به دست خدا.. همین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا