پیش بینی بورس؛ شرایط بازگشت بازار چیست؟

در حالی که غالب گزارش‌های پیش بینی بورس حاکی از آن بود که شاید بهمن ماه شاهد رشد بازار سهام باشیم، شرایط به گونه دیگری رقم خورد.

به گزارش جهان صنعت نیوز، شرایط بازار سهام تا اینجای بهمن‌ماه مطلوب نبوده و بر اساس اغلب گزارش های پیش بینی بورس با همین شرایط فعلی (‌ارزش معاملات پایین و خروج سنگین پول حقیقی) این ماه برای بورس به پایان برسد.

در واقع به نظر می‌رسد سرمای زمستان در جسم بازار سرمایه رخنه کرده و نبود جریان نقدینگی، فعالان بازار را تحت فشار قرار داده است. نماگرهای تالار شیشه‌ای روز دوشنبه در حالی که بیش از سه‌چهارم نمادهای بازار منفی بوده‌اند، کاهشی اندک را تجربه کرده‌اند. کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای روز دوشنبه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن، به ‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی را به ثبت رساند.

شاخص هم‌وزن نیز با افت ۶۸/ ۰ درصدی (معادل پنج هزار و ۱۵ واحد)، تا پله ۷۳۴ هزار واحدی کاهش یافت. شاخص‌ کل فرابورس نیز با افت ۸۴/ ۰ درصدی، معادل ۲۱۴ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح ۲۶ هزار و ۶۴۰ واحدی قرار گرفت.

دلار نیمایی بورس را جذاب می‌کند؟

این روند در حالی در بازار سرمایه طی بهمن‌ماه نهادینه شده است که به نظر می‌رسد حتی اخبار مثبت هم نتوانست چندان برای بازار سهام کارساز واقع شود و همین مساله سبب ثبت روزهای منفی پیاپی و قرمز برای بازار شد. در این شرایط فضای رکودی بازار سهام روندی فرسایشی به خود گرفته است.

در این میان برخی از سهامداران در سایه رکود و نبود پویایی در بازار، دست به فروش سهام خود می‌زنند. اهالی تالار شیشه‌ای چشم ‌انتظار آغاز حرکت دلار نیمایی در سطوح بالاتر از ۴۰ هزار تومان هستند. تحلیلگران معتقدند در صورتی که سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های بانک سیاستگذار پولی در جهت افزایش قیمت دلار نیمایی باشد، جذابیت مدنظر فعالان بازار تا حدودی تامین خواهد شد، اما در شرایط سرکوب فعلی سود صنایع نیز به شدت آسیب دیده است.

درنهایت شاخص کل در این هفته از مرز دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی که حمایت مهمی برای شاخص بود پایین آمد و حالا مرز حمایتی جدیدی در محدوده دو میلیون و ۵۰ هزار تا دو میلیون و ۸۰ هزار برای خود تعریف کرده است. 

آن گونه که گزارش های پیش بینی بورس نشان می‌دهد اعتقاد کارشناسان این است که اگر این محدوده حمایتی برای شاخص کل از دست برود اتفاق بسیار ناخوشایندی برای بورس و صنایع بورسی خواهد بود. در این وضعیت نگاه سرمایه‌گذاران به اسفندماه و رخداد مهم سیاسی یعنی انتخابات است. البته بعد از افت‌های شدید در دی و بهمن احتمالا انتخابات هم به عنوان یک پارامتر مهم سیاسی نمی‌تواند تکانه مثبت چندانی را در بازار ایجاد کند. درنهایت باید منتظر ماند و دید آیا قیمت دلار و احتمال افزایش آن در شروع سال جدید می‌تواند محرکی برای بورس شود یا خیر. 

«جهان‌صنعت» در گفت‌و‌گو با یک کارشناس ارشد بازار سرمایه به روندهای بورس در بهمن‌ماه و سیاست‌های نامطلوب اثرگذار بر بازار پرداخته است.

پیش بینی بورس بهمن محقق نشد

مریم محبی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» گفت: بازار سهام در بهمن، ماه بسیار کم‌رمق و نامطلوبی را تا اینجای کار پشت سر گذاشته است. به طور کلی از ابتدای بهمن‌ماه شرایط خوبی بربورس حاکم نبود. به رغم اینکه به نظر می رسید پیش بینی بورس محتمل به دلیل جاماندگی بازار از تورم و به دلیل انتظار گزارش‌های مثبت عملکرد شرکت‌های بورسی شاهد رشد در بازار باشیم، اما چنین اتفاقی نیفتاد.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد سایه اتفاقات سیاسی بر سر بازار سرمایه ماندگار است و ترس سهامدار باعث شده روند کلی بازار بورس به سمت مثبت حرکت نکند، بنابراین به‌رغم اینکه تمامی شرایط برای رشد در بازار سرمایه مهیا است و از منظر بنیادی عواملی مثل گزارش‌های مطلوب عملکردی شرکت‌ها، افزایش قیمت دلار و تورم و تمامی عواملی که می‌تواند باعث رشد بازار شود را شاهد باشیم، ولی این رشد به دست نیامد.

چرا بازار سهام به این روز افتاد؟

محبی تصریح کرد: دلیل آن این است که اعتماد مردم و سهامداران به بازار به کمترین حد خود رسیده و دیگر افراد جامعه تمایلی به حضور در بازار سرمایه ندارند. از طرفی به دلیل مداخله‌های غیرکارشناسی نهادهای مختلف شاهدیم که این مداخلات باعث ضربه به بازار سرمایه شده است. به دلیل افزایش تنش‌های سیاسی در منطقه به نظر می‌رسد این اتفاقات برای ایران منفی بوده و همه اینها نشانه‌های اقتصادی غیرمطلوب برای آینده هستند. امروز بازار سرمایه از شرایط اقتصادی به مراتب ضعیف‌تر استقبال می‌کند، به همین دلیل است که شرایط مناسبی را در بورس نمی‌بینیم. به نظر می‌رسد عمده عوامل تاثیر‌گذار بر بازار، شرایط اقتصادی و رکود حاکم و همین‌طور تمایل دولت به مداخله مستقیم در عملکرد شرکت‌ها است. تا زمانی که اتفاقات مثبت سیاسی و کاهش مداخله‌های دولت را در بازار سرمایه مشاهده نکنیم، این بازار نمی‌تواند رشد مطلوبی را تجربه کند.

اخبار برگزیدهبورس
شناسه : 408206
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا