با استفاده از این ترفندها مصرف نمک را کاهش دهید

در این گزارش برای کاهش مصرف نمک توصیه‌هایی شده است.

به گزارش جهان صنعت نیوز، رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به بیان راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک، قند و غذاهای چرب به عنوان عوامل تاثیرگذار بر سلامت بدن به ویژه سلامت قلب و عروق پرداخت.

فرشته فزونی گفت: سر سفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید.

وی افزود: به میوه‌ها و سبزی‌های خام (گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و…) نمک نزنید.

فزونی ادامه داد: مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی، دسرها، سس‌های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ‌های آماده و تنقلات شور مانند چیپس سیب‌زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور از منابع عمده سدیم هستند، مصرف آنها را محدود کنید.

وی افزود: برچسب‌های تغذیه‌ای را مطالعه کرده و غذاهایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنید. از ادویه‌هایی استفاده کنید که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده و مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید. غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند. مصرف آنها را کاهش دهید. به جای تنقلات شور به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید. به جای نمک از چاشنی‌هایی مانند سبزی‌های معطر تازه یا خشک مانند) نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و…) یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.

وی افزود: نمک مصرفی را از نوع تصفیه شده یددار انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که نمک تصفیه شده یددار نیز به اندازه سایر نمک‌ها موجب افزایش فشار خون می‌شود. به جای سرخ کردن غذا از روش‌های دیگر پخت مانند بخارپز، آب پز و تنوری استفاده کنید. از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید. پیش از پختن گوشت چربی‌های قابل رؤیت آن را جدا کنید.

فزونی ادامه داد: مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانید. از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه‌ای، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد، فست فود پرهیز کنید.

وی بر کاهش مصرف چربی‌های اشباع و ترانس تاکید کرد. گفت: برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس (اسیدهای چرب مضری که به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگ‌ها و امراض قلبی را ایجاد می‌کند) از مصرف روغن نباتی جامد، غذاهای سرخ کرده و فست فود اجتناب کنید. از روغن‌های غیراشباع مانند کانولا، زیتون و کنجد و…، به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده کنید.

منبع: بهداشت نیوز

عمومی

شناسه : 409952
لینک کوتاه :

۴ دیدگاه

  1. اماکن ..بازرسی. استاندارد .تعزیرات. اتحادیه. کمپانی نیست.. دلال هست دلال ….فردا دلال قانون فقط مونده تو مجلس بزاره.دلال .مملکت دست دلال هست.کلا.از خوراک پوشاک مسکن معشیت و ..کمپانی و برند معنی نداره.نظارت نیست

  2. مسخره کردید مردمو بیشتر از ۲۰تا فروشگاهو گشتم هیچدوم جنس نمیدن بعدشم مگن ۷۰۰ هزار تومن خرید میکنی ۵۰۰هزار نقدی میدی ۲۰۰ هزار عیدانه تون میشه این چه عیدانه و فجرانه ایی

  3. سلام بله حق با وزارت بهداشت میباشد با این نمکی که مجوز دادن برای مصرف روزانه مردم باید ممنوع کنند.چون فرق بین سدیم ومنیزوم زمین تا آسمان میباشد حالا از کجا چجوری خط گرفته شده خدا بهتر میدونه.زمان قدیم توسفره مردم سنگ نمک آسیاب شده بود وخیلی هم برای مردم مفید فایده بود وهمین وزارت بهداشت باچه اهدافی این مواد مفید راازسرسفره مردم براشتند که فکر نکنم لازم به ذکر باشه که مردم بهتر میدانند.اگه بگمآقا امیرالمومنین علی علیه السلام تا سر سفره ای که نمک نبود سر سفره نمینشست خیلی ها اعتراض میکنند که به اهل بین نسبت ندهمو منگلم،بگذریم.فقط میگم برید از طب ابن سینا و ذکریا رازی وابوریحان بابت سنگ نمک جستجو کنید ببینید این وزارت به اصطلاح بهداشت چه خیانتی به این مردم میکنه متحیر میمانید،وتا کجا این اهداف بلند مدت اسرائیلیات میخواهد یش رود خدامیدونه.والسلام

  4. وانتی جمع میشه یعنی چی دقیقا باید بریم گردن میوه فروش سر کوچرو کلفت کنیم یه کیلو سیب درختی بخریم هفتاد هزار یا سیب گندیده از تو سبدش برداریم پنجاه هزار که تو پنج سال به همه چی برسه بگه زحمت کشیدم به جایی رسیدم!!!!!!! نمیگه که باغبون کاشت سودشو من خوردم ، وانت فقط وانتیهای اسباب بخر و ضایعاتی باید جمع بشن چون واقعا هیچ سودی برای مردم محله به غیر از سرو صدا ندارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا