رهاسازی آب هیرمند به‌سمت ایران تأیید شد

انتشار ویدیویی در فضای مجازی نشان می‌دهد که از شب گذشته آب رها شده رودخانه هیرمند از سمت افغانستان به سد "جریکه" در نقطه مرزی ایران و افغانستان رسیده است.

به گزارش سرویس محیط زیست جهان صنعت نیوز، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ضمن تأیید رهاسازی آب هیرمند به سمت ایران گفت. این رهاسازی بر اساس معاهده آبی ایران و افغانستان نیست بلکه تنها توافق این است. که دریچه‌های سد کمالخان باز شده تا به جای بیابان گودزره به سمت ایران بیاید.

انتشار ویدیویی در فضای مجازی نشان می‌دهد. که از شب گذشته آب رها شده رودخانه هیرمند از سمت افغانستان به سد “جریکه” در نقطه مرزی ایران و افغانستان رسیده است.

محمدرضا علیمرادی؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان ضمن تأیید این محتوای این ویدیو اظهار کرد. آبی که رهاسازی شده به دنبال بارش‌های چند روز گذشته است. در واقع این آب، حاصل سیلاب سد کمالخان است که به سمت ایران رهاسازی شده است.

وی افزود: این رهاسازی از شب گذشته شروع شده و امروز و در روز‌های آینده نیز با توجه به افزایش بارندگی در افغانستان ادامه خواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان در پاسخ به این سؤال که آیا این آب به سمت تالاب هامون می‌رود، گفت: این آب فعلاً به سمت تالاب هامون رهاسازی نمی‌شود و از آن برای تامین منابع آب شرب استفاده می‌کنیم که می‌تواند کمک بسیار زیادی برای تامین آب شرب داشته باشد و استان را از حالت خشکسالی خارج کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد: این رهاسازی بر اساس معاهده آبی ایران و افغانستان نیست بلکه تنها توافق این است که دریچه‌های سد کمالخان باز شده تا به جای بیابان گودزره به سمت ایران بیاید که این نشان از حسن نیت همسایه ما دارد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر زابل، شهر زرنج افغانستان (مرکز ایالت نیمروز) نیز از این آب استفاده می‌کند.

منبع: تسنیم

محیط زیست
شناسه : 412536
لینک کوتاه :

۱۴ دیدگاه

  1. 👀 این لطف نیست بلکه
    وظیفه است.قراری که سالها پیش بین کشور ایران و افغان بوده
    و این مطلب فراموش شده که افغانستان امروز یکی از شهرهای ایران بوده.
    ولی این موضوع هیرمند و رودخانه دیگر که بر روی ایران بسته شد کلی خوب شد که مسئولین ما چشمشان بر روی خطرات احتمالی کشور باز شود و فکر چاره کننن👌

  2. حسن نیت کجا حسن نیت بوده آقای مسئول همین الانم آب بطرف گود زره میره ولی طالبان دیدن حجم سیلاب زیاده و بند کمالخانم دیگه تحمل نداره مجبور شدن دریچه هارو باز کنن .اگه آقایون آب سیستانو به کلانشهر زاهدان انتقال نمیدادن این سیلاب یه بخشی به چاه نیمه میرفت و یه بخشی هم واسه کشاورزی و آخرشم می‌ریخت به هامون .ولی متاسفانه مسئولین ما بخاطر زاهدان سه تای چاه نیمه دیگه درست کردن و حقابه هامونو میبرن ذخیره واسه انتقال به زاهدان وگرنه واسه سیستان ما همون چاه نیمه یک هم کفایت می‌کرد.

  3. واقعا لازم نیست که منت کشی افغانستان باشیم ،اگر ذره ای دلسوز مملکت باشید نمیذارید لکه ای ابر از ایران بره سمت افغانستان و همشو اینطرف بارور میکنید و اونوقت ببینید چطور این وحشی‌ها براتون دم تکون میدن ، اونا از امکاناتی که اسرائیل براشون فراهم کرده دارن علیه ملت مسلمان و شیعه ایران که همیشه کمک حالشون بوده استقچفاده میکنن.
    اینا مسلمان نیستن و بدونید هر لحظه که گمان کنن زورشون به ما میچربه حتما به ما ضربه خواهند زد.

  4. سیلابباغث شد ابها ‌رانه خاک ایران شود…‌وگرنه طالبان ها .م های درستی نیستند .ایه همه امتیاز از ایران گرفتن .دریغاز یک پشیزی پس دادن…زندهذباد سیلاب افغانستن بطرف ایران…‌بیشترذشود…امین هیرمند ما سیراب باشد..و

  5. آبی که به سمت ایران می آید ضرب المثل روغن ریخته وقف مسجد کردن است. سیلابی که ممکن است باعث ته نشینی رسوبات در سد کمال خان و در نتیجه کاهش عمر سد شود و ناچارا باید رها کنند، رها کرده اند.هیچ توافقی در کار نیست ، اگر در طول تابستان هم حقابه ایران را دادند بدانید که توافق شده است.

  6. بیخود کردن آب رو به طرف ایران رهاکردن از ترس اینکه سدهاشون پرشده خراب نشه الان که داره مردم سیستان رو آب می‌بره احتیاج به آب نداریم راست میگن ۴ماه پیش چرا این کار رو نکردن متاسفم برای موشکهای پوشالی

  7. شما که نظرها را منتشر نمیکنید.هر آنچه که شما خواستید نشد. هر آنچه که خدا خواست همان شد. از همینجا خواستم از برادران طالبان به خاطر بی لیاقتی در مهار سیلاب به سمت ایران تشکر و تمجید کرده باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا