بازار بزرگ تهران منتقل می‌شود؟

استاندار تهران از در دستور کار قرار گرفتن طرح انتقال بازار تهران پس از مطالعات کارشناسی خبر داد.

به گزارش جهان صنعت نیوز، علیرضا فخاری در نشست خبری امروز درباره پروژه‌ها و برنامه‌های استان تهران توضیحاتی ارائه کرد.

تغییر محل بازار بزرگ تهران

وی در خصوص ایمنی بازار تهران نیز تصریح کرد: بازار به عنوان یک بافت تاریخی و مرکز تجارت شهر شناخته شده است و مرکزیت آن هم همواره مورد توجه بوده است. بازار به لحاظ وسعت و پذیرش تجار با یک عدم تناسب مواجه است که این موارد از دغدغه‌های موجود در این محدوده محسوب می‌شود. بازار متناسب با نظام حمل‌ونقل گذشته تنظیم شده است و بازار سنتی ما به لحاظ فیزیکی حفظ شده اما شکل فعالیت‌ها تغییر کرده است. حدود ۲۵۰ هزار نفر در محدوده ۱۲ هکتاری فعالیت می‌کنند که نشان از عدم تناسب این دو مجموعه با یکدیگر است علاوه بر این، ملکیت در بازار بخشی برای اوقاف و برخی به لحاظ ابنیه تاریخی قابل تبدیل به احسنت نیستند و در حقیقت مالکیت برای تجار نیست.

به گفته استاندار تهران، جلسات متعددی در راستای ایمنی بازار برگزار شده و کارگروه‌هایی شکل گرفته که بررسی‌های میدانی را انجام و در نهایت موضوع به شهرداری تهران ابلاغ خواهد شد تا به عنوان ناظر و مجری طرح اصلاح بازار وارد عمل شود و ما هم نظارت صحیح را خواهیم داشت. موضوعی که در ستاد بحران کشور و استان مدنظر است با پیگیری رئیس سازمان بحران و وزیر کشور نیز موضوع دنبال می‌شود.

وی تأکید کرد: از سوی دیگر در خصوص جابه‌جایی بازار تهران، محل جدید بازار پس از بررسی‌ها تعیین خواهد شد تا بتوانیم برخی بخش‌ها و مشاغل را منتقل کنیم قطعا پس از مطالعات طرح انتقال بازار در دستور کار قرار می‌گیرد.

بهره‌برداری از متروی پرند در هفته دولت

وی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص روند پیشرفت متروهای اقماری در استان تهران و بهره‌برداری از متروی پرند، اظهار کرد: پرند از پروژه‌های مهمی است که به عنوان زیرساخت لازم برای توسعه محدوده استان مدنظر قرار گرفته جمعیتی که در شهر پرند حضور دارد نیازمند این پیشرفت است و توسعه مترو باید به صورت جدی با همراهی سایر مدهای حمل‌ونقلی مدنظر قرار گیرد. برهمین اساس امیدواریم متروی پرند در هفته دولت به بهره‌برداری برسد. اقدامات زیادی در این پروژه انجام شده و شهرداری تهران به همراه قرارگاه خاتم‌الانبیا تلاش فراوانی کرده‌اند که امیدواریم به بهره‌برداری این خط منجر شود.

پدیده حاشیه نشینی در حریم تهران باعث شده حریم تهران محدود شود

استاندار تهران در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص لزوم پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در سطح استان تهران به ویژه حریم شهر تهران، اظهار کرد: زمین و ساختمان جزو مواردی است که در سبد اقتصادی افراد قرار گرفته است. بر همین اساس این موضوع سوداگران را به این واداشته که به سمت اقدامات غیرمسئولانه رفته و دست به تخلف بزنند. شکل‌گیری پدیده حاشیه نشینی در حریم تهران باعث شده حریم تهران محدود شود و زمینه طرح توسعه تهران دچار معضل شود.

چشم‌پوشی از قانون دلیل عمده ساخت‌وسازهای غیر مجاز در تهران

وی ادامه داد: همین ساخت‌وسازهای غیرمجاز نیز در نهایت موجب بروز حادثه تلخ منجر به فوت پنج نفر در خلازیر شد این ساخت‌وسازها صورت نگرفته مگر با کوتاهی که در کنار آن صورت گرفته باشد، چشم‌پوشی از قانون دلیل عمده این ساخت‌وسازهاست. برهمین اساس از قوه قضاییه خواسته‌ایم پرونده‌ای شکل گرفته و بی‌تردید مسبیین این حادثه مواخذه خواهند شد.

تخریب چند ساختمان در خلازیر نشان دهنده بی‌تدبیری و عدم رعایت ضوابط تخریب است

فخاری ادامه داد: اگر در زمان مقرر اقدام درستی انجام می‌شد امروز شاهد فوت این پنج نفر نبودیم این حادثه قابل بررسی است که قطعا به صورت کارشناسی بررسی می‌شود. توجیحی ندارد که برای تخریب یک ساختمان چهار ساختمان آن طرف تر هم تخریب شود این نشان از بی‌تدبیری و عدم رعایت ضوابط تخریب است. سایر ساختمان‌ها نیز در این محدوده در معرض تخلف قرار گرفته‌اند که باید رسیدگی دقیقی انجام شود. قطعا ابتدا پیشگیری اصل مهمی است و بعد از آن اقدام موثر و صحیح، نباید اجازه دهیم ساخت‌وسازهای غیرمجاز به صورت قارچ‌گونه شکل بگیرد. شهرداری و سایر دستگاه‌های نظارتی باید پیشگیری در این حوزه را در دستور کار قرار دهند./ایسنا

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 367639
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا